A megismerés kapuja: BABILON

Friss ismeretterjesztő könyvek

cimkék: #ismeretterjesztő

A Babilon Kiadó a kedvencünk az ismeretterjesztő könyvek tekintetében. Pontos és tartalmas, mégis könnyed és a végtelenségig játékos kiadványaikkal egy pillanat alatt belopják magukat a gyerekek szívébe.

Most bemutatjuk neked a 30 másodpercben-sorozat legjobb újdonságait!

Legyél tájékozott, szerezz játékosan ismereteket 30 másodperc alatt!

A 30 másodpercben-sorozat kötetei felölelik az összes olyan témát, ami az általános iskolásokat érdekli. A népszerű, könnyű és praktikus kötetek már számos kérdéskört bemutattak, a régebbi kiadványokról ebben és ebben a cikkben találsz bővebb információkat. 

Most pedig lássuk az új gyöngyszemeket!

Első témánk a MITOLÓGIA!
A Mítoszok 30 másodpercben 30 ősi történetet mutat be a civilizáció hajnaláról röviden, iszonyat frappáns vizuális megoldásokkal, tömör és izgalmas információkkal.
Ha szeretnél röviden megismerkedni a világ legkülönfélébb mitológiáival, akkor tökéletes választás a könyv nyújtotta kulturális utazás a világ körül! Ki teremtette a világot? Miért lopta el Prométheusz a tüzet? Hogy szerezte vissza Thor az ellopott pörölyt? Hősök és cselszövők, istenek és istennők, szörnyetegek, varázslat, titkok és csodák – mind rád várnak!

Nagyon szuper a kötet tagolása.Már a kötet elején megtudhatod, mi az a mítosz, hogy milyen típusai vannak, és, ha közben elakadnál, tárgymutató segít az eligazodásban. Külön fejezetben tárgyalja a Teremtészmítoszokat, az Isteneket és Istennőket, a Hősöket és cselszövőket, a Kalandokat és küldetéseket, a természeti erők mítoszait, sőt a Szörnyetegeket is! Minden fejezet elején ügyesen tisztázza a fogalmakat, rendezi a alapismereteket, amik tükrében nagyon izgalmas megnézni a különféle korai civilizációk mitológiai érdekességeit.

Aztán egy adott történetet frappánsan, jól tagoltan leírnak a bal oldalon, vizuálisan is megerősítik a jobb oldalon, miközben mindig találsz a sztorihoz egy tömör összefoglalód, egy kis feladatot, vagy plusz érdekességet:Ha azt hitted profi vagy, akkor itt az ideje, hogy teszted a tudásod! Ha a lenti kérdések közül akárcsak egyre is bizonytalan a válaszod, csapd fel a Mítoszok 30 másodpercben című kötetet és derítsd ki az igazságot!

Ki Szigurd a skandináv mitológiában?

Melyik kultúrkör teremtésmítoszában jelenik meg a Szivárványhíd?

Mahisaszura bivallyá változott. De miért?Második témánk a DINIOSZAURUSZOK!
Dinoszauruszok 30 másodpercben 30 dinókori témát tartogat igazi ősállatrajongóknak mindössze fél percben!

Téged is lenyűgöznek a dinoszauruszok? Tudni akarod, hogy mivel töltötték az idejüket ezek a hatalmas ragadozók? Vagy... várjunk csak, nem is voltak mind hatalmasak? És talán nem is mind ragadozók? Tarts velünk, és ismerd meg a legkülönfélébb dinókat! Ne várd meg, míg becsapódik a következő aszteroida - inkább te csapd fel a könyvet! Odabent őstörténeti sztorik, lenyűgöző adatok, szuper illusztrációk, és az elmaradhatatlan 3 perces küldetések várnak. Ezt figyeld!És persze, teszteld le gyorsan a tudásod! Ha nem tudod a választ az alábbi kérdésekre és derítsd ki 30 másodperc alatt!

Mi az a ginkgo?

Csontháború? Mit takarhat a fogalom?

Milyen rendkívüli képessége volt a Troodon nevű dinoszaurusznak?


Kapcsolódó könyvek

Kapcsolódó cikkek