A világ legviccesebb meseregényei

Kalandos sorozatok 5 éves kortól

Udvari Orsi, a legújabb boltosunk az ELTE szabadbölcsész hallgatója összegyűjtötte a kedvenc könyvsorozatait, amiket akár felnőtt vagy, akár gyerek, nem szabad kihagynod! Íme a legszuperebb könyvek, a legviccesebb, legfordulatosabb történetek 5 éves kortól, akár önálló olvasásra is. 

Olvassátok szeretettel!

21670.jpgPhilip Ardagh: Trutymóék a pácbanAlex Scheffler rajzaival, Fordította: Totth BenedekTryutymóék furák (F-U- R-Á- K). Egy toldozott-foldozott lakókocsiban lakik Trutymó Úr, a neje, Trutymóné, és lopott fiuk, Boldi, akit egy szárítókötélről csentek el. Reggelire az úttesten kilapított borzból készítenek kását, ebédre gumiabroncsot rágcsálnak, vacsorára mókusszendvicset majszolnak. Szeretnek mindenbe beleszólni, szitkozódni és legfőképpen galibát okozni. Mindig ott vannak, ahol nem kéne lenniük, s így keverednek el a Naggy-kastélyhoz, ahol találkoznak a zsarnokoskodó Naggy úrral, a Naggy úr ellen küzdő Kiss Magnusszal, Mimivel, a cipőpucoló-fiúval, aki történetesen lány, Zsákkal, a kertésszel és még sok-sok más különös szereplővel. A történet során lesz kincskeresés, cirkuszi élet és tűzijáték is. Ha kíváncsi vagy Trutymóék furábbnál furább, de annál viccesebb kalandjaira, el kell olvasnod ezt a könyvet!

Philip Ardagh őrületes, néhol zavarba ejtő humorát, narrátori bravúrjait, folyamatos kiszólogatásait Alex Scheffler, többek között a világsikerű A Graffaló rajzolójának illusztrációi gazdagítják. Az első olvasmányok között a helye ennek a humoros regénynek.Tedd a kosaradba!

23708.jpg
Trutymóék a tengeren

Trutymóék ismét a fedélzeten! A már jól ismert család ezúttal olyan titokzatos kalandra vállalkozik, amelynek részleteit ők maguk sem ismerik: egy NAFI-t (azaz Nagyon Fontos Illetőt) kell eljuttatniuk Bajlessz asszonyhoz. De ki az a NAFI? És ki Bajlessz asszony? Kitől kapták a megbízatást? Csupa megválaszolatlan kérdés, amelyekre a keményfejű Trutymó házaspár nem igazán keresi a választ. Azonban a vállalkozás során nem árt odafigyelni: a csapat nem várt akadályokba ütközik. Hihetünk a kifinomult, mézes-mázos úrnak? A hajóskapitány valóban hajóskapitány? Az ott egy álbajusz? A két legfiatalabb kalandor, Boldi és Mimi Trutymóék helyett is nyitott szemmel járnak, s segítségükre van a szorult helyzetekben Fürge McKerge, a kerekes székes bajnok, Kipp és Kopp, a csacsipáros és persze Bütyök, az elefánt. Vajon zökkenőmentesen sikerül a küldetés? Izgalmas kalandregény (nem csak) kicsiknek, titokzatos rejtélyekkel, de legfőképpen rengeteg sok humorral tele szőve, ahogy azt Philip Ardagh-tól megszoktuk. Ha kicsit is megkedvelted ezt a fura (F-U- R-A) bagázst, tarts velük, és olvasd el, ezúttal mibe keverednek!

Megrendelnéd? Kattints ide!

24055.jpg
Milous Macourek – Adolf Born: Matyi és Sári az iskolábanMatyi és Sári a harmadik bé tanulói, akik történetesen szomszédok, na meg ott van Kadlicsek néni is a házukból, akié a világ legintelligensebb kutyája, Jonatán, aki tulajdonképpen Sáriéké is kicsit. És akkor úgy volt, hogy Matyi és Sári hazafelé battyogott az iskolából, amikor belebotlottak egy úrba, aki a szemüvegét kereste négykézláb a fűben, ezek a gyerekek meg a legkedvesebb gyerekek közel s távol, ezért ahol tudnak, segítenek, megkeresték hát az úr szemüvegét. Jó tett helyébe jót várj, ahogy a mesékben is áll, és tényleg, mert az úr Matyiéknak adott egy varázstelefonkagylót, ami minden kívánságot teljesít, s ezzel kezdetét veszi a két barát nem mindennapi kalandja… Matyi és Sári történetei kortól függetlenül mindenkinek élvezetes olvasmányt nyújtanak. A cseh Milos Macourek fantasztikus, okos nyelvezete leköt, magával sodor és folyamatosan mosolyt csal az arcunkra. Alfred Born színes, olykor kétoldalas rajzai még jobban elmerítenek minket ebbe a nem is olyan távoli, mégis varázslattal teli világba. Szöveg és kép tökéletesen egészíti ki egymást ebben a sorozatban.Rendeld meg itt!

24398.jpg
Matyi és Sári nyaral

Az év egyik legjobb része a vakáció. Minden iskolás számára ismerős érzés, amikor teljes két hónapra kiszabadul az iskolapadból, maga mögött hagyhatja a házi feladatot, a feleleteket, a dolgozatokat és belevághat a nyári kalandokba. Persze, csak a legjobb barátokkal együtt. Így tesz Matyi és Sári is. Sári a nyarat nagyszüleinél tölti, azonban cseppet sincs kedve Matyi, Jonatán kutya és a varázslatos telefonkagyló nélkül elutazni. Ezért trükkösnek kell lenni: szükség van egy Pótmatyi, aki az igazi Matyi szüleivel tölti a nyarat, és indulhat is a móka! A két jóbarát, Jonatánnal, Saródy papával, Saródy mamával, Rexi kutyával és a többi kedves szomszéddal kiegészülve varázsolnak kalandos és vicces helyzeteket telefonkagylójukkal: valaki Tarzanná, valaki papagájjá változik, valamint cirkuszba és a múltba is elutaznak. Ám semmi sem zökkenőmentes: mi történik, ha egy megátalkodott álcukrász elcseni a legféltettebb kincsünket? Vajon sikerül helyrehozni a bajt? Ha már nem bírjátok a hőséget, bújjatok el egy árnyékos helyre, és kalandozzatok Matyival és Sárival!

Olvas el!

25446.jpg
Matyi és Sári mindent megold

Matyi és Sári ismét mindent megold! Matyi és Sári legújabb történeteit veheti kezébe az olvasó, amelyekből kiderül, hogyan mentették meg Mucsay urat, hogyan szerezték vissza Jonatánt Kőváryéktól, hogyan lehet a világ legintelligensebb kutyáját és egy kevésbé intelligens macskát, Micikét illemre tanítani, hogyan leckéztették meg a pimasz új bérlőket, hogyan kapták el a teknősbékatolvaj Horácseket és Pacandát, hogyan varázsoltak szárnyakat a kis Petyusnak, no meg Horácsek úrnak, s végül, de nem utolsósorban, hogyan mentik meg az iskolát a két bajkeverő osztálytársaktól. A két jószívű harmadik bés egy percre sem áll meg, mindig akad valami megoldandó feladat. Tarts velük, és nevess nagyokat a sok kalamajkán!

Szíven a gyerekekkel tartanál a kalandokban? Lapozz ide!

12881.jpg
Czigány Zoltán: Csoda és Kósza

Baranyai András rajzaival

Csoda és Kósza két nem hétköznapi ló: csodálatosak és kicsit lököttek. Pont ezért szeretjük őket. Soha nem maradnak egyhelyben, mindig rájuk talál valami újabb kaland. Kósza képes bármilyen helyzetet jól összekószálni, akarom mondani, összekuszálni, amit a tapasztalt és higgadt Csoda bármikor képes helyrehozni. Ha egyszer valamit a fejébe vesz ez a két csökönyös öszvér, vagyis csődör, annak meg kell valósulnia: ha pizzát kívánnak, lesz pizza, ha a Marsra akarnak jutni, mars!, ha pénzre van szükségük, boltot nyitnak. Azonban Csoda és Kósza esetében semmi sem ilyen egyszerű, mint ahogy leírtam. Sok fejfájást okoznak Sajó bácsinak és Gyöngyi néninek, akiknek ennek ellenére is legkedvesebb társai a két rakancátlan, azaz rakoncátlan ló. Csoda és Kósza története 2007-ban az „Év Gyermekkönyve” lett. Czigány Zoltán meseregénye fergetegesen vicces, amelynek szókincse rendkívül gazdag és változatos. Baranyai András pedig szintén rettentő viccesen kelti életre a fehér és fekete ló mindennapjait. Ha egyszer bele kezdesz ebbe a sorozatba, nem bírod majd letenni.

Ne is tedd! Vedd meg itt!

16395.jpg
Csoda és Kósza körül a Föld

Csoda és Kósza egy percre sem áll meg. Ezúttal a Föld különböző pontjait veszik célba. Ti jártatok már Párizsban, az Eiffel-torony tetején, vagy a sivatag kellős közepén, esetleg autóversenyen vagy olimpián? Akár igen, akár nem, érdemes elutazni ezekre a helyekre a legszórakoztatóbb lótársaságban. Pattanj fel Csoda vagy Kósza hátára, persze, csak ha hagyják, és vágj neki az utazásnak. Ismét viccesebbnél viccesebb helyzetek, különlegesnél különlegesebb helyszíneken. Ismerkedj, nézelődj, hallgatózz és olvass!

Olvasd és és nyihogj szabadon!

18894.jpg
Csoda és Kósza legrégebbi kalandjai Menjünk csak kicsit vissza az időben… Honnan indul Csodaló és Kószáló közös története? A legújabb kötetből, amely a legrégibb kalandokat tartalmazza, megtudhatjuk, hogyan került Gödöllőre Csoda mellé Kósza, és hogyan kapta nevét. Arról is olvashatunk, hogyan rontotta el gyomrát a falánk Kósza, annak ellenére, hogy ő csak egy kis bodzaszörpre vágyott. És ez még csak a kezdet! Mozgalmasabb kalandja is volt a két barátnak: álrendőröket füleltek le, kapaszkodjatok meg, a Mikulással. Azonban végül minden izgalom elcsitul, s Csoda és Kósza legkedvesebb barátaival, békében töltheti a karácsonyt a Lotz Károly utcában. De hogyan jutottak el odáig? A helyszín ismét a gödöllői tanya, ahol mindig akad bonyodalom, rengeteg mulatságos helyzet, és persze egy nagy tál bableves. Ismét együtt nyeríthetünk a gödöllői tanya lakóival. 

Tedd a kosaradba!
Zárónyihogás: Nyí-hi- hi-hi- hi-hi- hi . Brrrrr!

Tipp: Ha nehezen válsz meg a két kalandortól, egyet se félj! Válaszd a Csoda és Kósza foglalkoztató füzetet a meseregény mellé, s alkosd meg te magad a két gödöllői ló világát!

Kapcsolódó termékek