Alkoss, ha fúj a szél!

Kreativitás minden korosztálynak

Szeretsz színezni, barkácsolni és egyáltalán szabadon engedni a kreativitásodat? Összegyűjtöttük a legjobb foglalkoztató könyveket és füzeteket: Fess, matricázz, kösd össze a pontokat, vagy főzz valami finomat! Ebben a válogatásban megismerkedhetsz a legizgalmasabb újdonságokkal, amelyek segítségével megtanulhatsz pipacsszörpöt főzni vagy akár vízfestményeket készíteni.


A Melyik a kedvenc állatod? egy szuper foglalkoztató, ami megtanít négy egyszerű lépésben arra, hogyan rajzolhatsz aranyos állatokat. A kötet elején pár oldalban elmagyarázza, hogyan keverjük a színeket, és hogy melyek azok a geometriai alakzatok, amelyeket felhasználhatunk, hogy megrajzoljuk kedvenceinket. A könyv segítségével nem csak megtanuljuk megrajzolni, de ismereteinket is szélesíti, hiszen a háziállatoktól kezdve a távoli kontinenseken élő állatokig mindenkit sorra vesz. Gondoltad volna, hogy egy krokodil is lehet cuki?

Ezt a foglalkoztatót 4-től 8 éves korig ajánljuk.

Vadadi Adrienn és Pásztohy Panka sok óvodás szívébe belopták magukat kedves történeteikkel és aranyos rajzaikkal, éppen ezért biztos sikerünk lesz akkor is, ha a meséhez kapcsolódó foglalkoztató füzettel, a Leszel a barátom?-mal próbálkozunk. Ezt a fejlesztő füzetet óvodás korúaknak ajánljuk, akik szeretik a labirintusjátékokat, a párkeresőt, a pontösszekötőt, és szeretnek matricázni, rajzolni, színezni – ebben a foglalkoztatóban tehát mindent megtalálhatunk, ami szórakoztatja a kicsiket!

Ha kíváncsi vagy a mesékre is, lapozz ide!

A Leszel a barátomhoz? hasonlóan a Boszi seprűnyélen foglalkoztató is egy ismert meséhez, Julia Donaldson történetéhez kapcsolható. Ebben a füzetben nem csak több, mint kétszáz matrica van, de van benne kilincsre akasztható boszis tábla, sablon egy szuper varázspálcához, számtalan rejtvény és színező, és olyan egyszerű, de minden boszi számára elengedhetetlen receptek, mint például a sajtos seprű vagy a békaszendvics elkészítési módja.

3-tól 8 éves korig minden kis boszinak kötelező!

A francia Deyrolle Kiadó két nagyon izgalmas foglalkoztató albumot jelentetett meg az idén, amelyekből tanulhatunk növénytant, állattant, fizikát és anatómiát is. Ezekben az albumokban minden új ismerethez feladatok társulnak, amelyek segítségével könnyebben elsajátíthatjuk a sok információt, és közben még szórakozhatunk is. A pipacshoz kapcsolódóan például megtanulhatunk pipacsbabát és pipacsszörpöt készíteni, de megtudhatjuk azt is, hogyan különböztessük meg a kártevő darazsat az igencsak hasznos méhecskétől.

Ezt a két foglalkoztatót 6 éves kortól ajánljuk azoknak a gyerekeknek, akiknek kielégíthetetlen a tudásvágya, és szeretnek új dolgokat megismerni, vagy a már ismertekről érdekes információkat megtudni.

Természetesen nem maradhat ki a felsorolásból a Nyírd ki ezt a naplót sem, hiszen az ősz legkeresettebb (játék) könyve, aminek már több kiadása is megjelent, az első kiadást napok alatt elkapkodták. Ezzel a naplóval bármit megtehetsz, amiről csak eddig álmodtál: megtaposhatod, leeheted, belefirkálhatsz, végig húzhatod a földön, és senki nem szólhat rád, hiszen erre lett kitalálva. Ha ügyes vagy, nem csak tönkreteheted, de a fantáziád segítségével a rongálást átalakíthatod valami igazán szuperré, amit később is szívesen nézegetsz. Egyedien ki tudod dekorálni, ahogy például ezen a videón is láthatod!

Ezt a naplót 6 éves kortól bárkinek ajánljuk, akinek egy kis játékkedve és humora!

A Vízfestmény lépésről lépésre egy olyan könyv, amelyet azoknak javaslunk, akik elkötelezettek a festészet iránt. Ez a kötet precíz iránymutatást ad, hogyan készítsünk tökéletes vízfestményeket. Megtanulhatod, hogy a víztartalom nagyon fontos abban, milyen textúrát kapunk eredményül, és hogy a különböző típusú ecsethasználatoknak köszönhetően hogyan alakíthatjuk a képet. Kiderül, mely színek harmonizálnak egymással, hogyan lehet megfelelően kontrasztolni, és ezeken kívül is nagyon sok fontos részletre rávilágít a vízfestéssel kapcsolatban. Ha ezeket az alapokat elsajátítjuk, akkor a könyvben található minták alapján varázslatos képeket készíthetünk!

Ezt a kötetet 12 éves kortól ajánljuk.

Böngésznél még? Nézz szét a további akciós könyveink is füzeteink között!

Navratil Dominika ajánlója

Kapcsolódó cikkek