Amikor a szerzők interjúztatják a szereplőt

Berg Judit és Kertész Erzsi Az óra rejtélye kapcsán kérdezte Aidát

Különleges élményben lehetett része a tizenegy éves Aidának, aki az egyik játékunk nyerteseként bekerült a A négy madár titka folytatásába, és sorsfordító karakterként segíthetett a főszereplőknek. Az egyszeri lehetőségeknek még nincs vége, a két szerző ugyanis interjút készített a kislánnyal. Tudni szeretnéd, milyen élmény könyvszereplővé válni? Olvasd el a cikkünket!

 

a_negy_madar_titka_borito_500px.jpg

Egyszeri és megismételhetetlen kalandba csöppent Aida: idén tavasszal olyan játékot indítottunk, amelyben arra voltunk kíváncsiak, melyik volt az első fejezet A négy madár titkában, amelyet a két szerző együtt írt. A feladathoz Bernát Barbara illusztrátor nyomokat hagyott a regényben, Aida pedig a kódfejtők profizmusával jött rá a megoldásra. A különleges játékhoz aztán egészen különleges nyeremény járt: Aida nyertesként részese lehetett Berg Judit és Kertész Erzsi következő közös regényének, Az óra rejtélyének. Nem is akárhogy! A kislány saját nevével szerepel a könyvben, karaktere pedig nélkülözhetetlen a történet szerencsés alakulásához!

A regény szerzői most interjút készítettek Aidával, tudj meg többet erről a hihetetlen történetről!

Berg Judit:Úgy hallottuk, hogy szereted a kalandokat, és van egy kincsgyűjtő dobozod. Milyen kalandod volt utoljára? Mesélj el egy izgalmas esetet, kirándulást, kincskeresést, ami veled történt!

Aida: Nemrég voltunk kirándulni egy arborétumban, ahol lejegyzeteltem sok fa és növény tulajdonságait. Gyönyörű, érdekes színes faleveleket is gyűjtöttünk.
aida.jpgAida

B.J.: El fogsz dicsekedni másoknak a könyvbeli szerepléseddel, vagy inkább titkolod? Szereted, ha figyelnek rád, tudnak rólad az emberek?

A.: Inkább titkolom, esetleg a legjobb barátnőmnek mondom el. De anya mindenkinek elmondta, nagyon büszke rám. Én egyáltalán nem szeretem, ha figyelnek rám az emberek.

B.J.: Hogy tetszett a szerep, amit kaptál a könyvben? Izgalmas volt olvasni? Jobban féltetted Aidát a többi szereplőnél?

A.: Nem féltettem magam jobban, tetszett a szerepem. Főleg az a rész tetszett, amikor felmásztam egy magas fára. Izgultam, miközben olvastam!

B.J.: Mi Erzsivel a fényképed és a rólad kapott információk alapján próbáltuk elképzelni, hogy milyen is lehetsz. Sikerült a könyvbeli Aidát egy picit is hasonlóvá tenni az igazihoz? Magadra ismertél valamiben?

A: Igen, hasonlítok magamra a könyvben. Nagyon tetszett a sziklamászós rész!
02az_ora_rejtelye.jpg

Kertész Erzsi: Ki a kedvenc szereplőd a történetben? Szoktál egyáltalán kedvencet választani? Ha igen, csakis a pozitív szereplők közül? Egyébként ki a kedvenc irodalmi hősöd?

A.: Nem mindig szoktam kedvencet választani, ebben a történetben minden jó szereplő tetszik. Rumini a nagy kedvencem!

K.E.: Barátkoznál-e Gerdával vagy Kikivel a valóságban is? Mennyire áll közel hozzád az ő viselkedésük, tulajdonságaik?

A.: Igen, igen, igen! Barátkoznék velük szívesen! A tetőre mászás például magamra emlékeztetett, illetve az is, hogy segítőkészek.

K.E.: Van-e igazából is piros hátizsákod?A.: Van két piros hátizsákom is! Vicces volt, hogy pont ilyenem volt a könyvben is!

Szeretnél részese lenni te is a kalandoknak? Itt és itt tudod kosárba tenni a sorozat részeit! arról, hogyan segít a krimi az olvasóvá válásban!Érdekel, hogyan tudott együtt dolgozni a két szerző? Ebből a cikkből kiderül!

Olvasd el cikkünket

Kapcsolódó termékek