Csoda és Kósza legrégebbi történetei

Csoda és a sétáló szénaboglya

Olvassátok el a legújabb Csoda és Kósza könyv első fejezetét, ahonnan megtudhatjátok, miért is nevezték el Kószát Kószának.

tovább...

Julia Donaldson: A majom mamája

Illusztrálta: Axel Scheffler, fordította: Papp Gábor Zsigmond

A bohókás pillangó lelkesen keresi, ki lehet a kismajom mamája - az elefánttól a denevérig. Mulatságos rímekkel bukdácsolunk át a dzsungelen, vissza majommama karjaiba.

tovább...

Nyulász Péter: Helka

A Burok-völgy árnyai

Biztos vannak, akik ismerik Helka és Kelén történetét, de korántsem él annyira elevenen bennünk, mint például a görög mítoszok. Pedig ez is egy mítosz, mégpedig a miénk, magyaroké. Nyulász Péter elmeséli nekünk, ki volt Helka és Kelén, milyen misztikus lények népesítették be a Balaton vidékét, és kezük nyomán hogyan alakultak ki annak csodás természeti kincsei.

tovább...

Lázár Zsófia - Lázár Ervin: Bogármese

Illusztrálta: Faltisz Alexandra

Lázár Zsófia és Lázár Ervin közös műve az apa és a kislány fiktív-valós párbeszéde és a mese által életre keltett erdő meséje: amikor lehajolunk, leguggolunk, és elmerülünk a bogárhátban és a kék pettyes gombában, hogy (újra)felfedezzük a világot. A "nagy" Lázár Ervinek mellé ajánljuk a héten a szerzőnek és lányának ezt a közös művét.

tovább...

Olvasósarok - Egy ódon lovagvár

Feketepatkányok és szürkepatkányok

Részlet Selma Lagerlöf Nils Holgersson csodálatos utazása című könyvéből - Nils Holgersson csodálatos utazásának negyedik fejezetét olvashatod el. A könyv a Ciceró Kiadó Klasszikusok fiataloknak sorozatában jelent meg a Könyvfesztiválra.

tovább...

Olvasósarok: Claude a városban

A Manó Könyvek két új kötettel jelentkezett a Könyvfesztiválra: most a Claude a városban című könyvből olvashatsz el egy rövid részletet és nézheted meg a képeket.

 

tovább...

Andri Snaer Magnason: A kék bolygó

Az izlandi Andri Snaer Magnason A kék bolygó című meseregényét László Noémi fordította magyarra, a könyvet Kovács Katalin rajzai díszítik. A kötet a Koinónia Kiadó gondozásában jelent meg 2010-ben Kolozsvárott. A könyv bevezető részét olvashatod el a mai olvasósarokban - a Koinónia Kiadó is részt vesz a Könyvfesztiválon, a mesét náluk keresheted!

tovább...

Olvass bele! - Vilma levese

Részlet a Könyvfesztiválra érkező kötetből

A Vilma levese című könyvben két mesét találsz Vilmáról. Vilma egy kedves, cserfes lány, élénk képzelőerővel: kis fehér házuk kék zsalugátereit rázza a szél, de ő az édasanyjával különös világban él - összeköttetésben az éggel, a földdel és a vizekkel, s olyan élményeket tapasztal meg egy ebéd alatt vagy egy ajándék átvételekor, amelyek számodra is érdekesek és sajátak lehetnek.

Vilma történetét Beatrix Delarue írta és Horváth Mónika álmodta képbe. Most Vilma első kalandjából olvashatsz egy rövid részletet.

tovább...

Rettentő görög vitéz

1. kaland: Periphétész, a bunkós ember

Zalán Tibor darabja, a Rettentő görög vitéz a Stúdió K előadásában bűvölte el a néző- és a szakmai közönséget egyaránt. Régen nem aratott ifjúsági előadás ilyen babérokat. A Thészeusz kalandjaiból merítő darab a Pagony Kiadónál jelenik meg Könyvfesztiválra gyerekkönyvként Baranyai András rajzaival.

A kötetből most az első kalandot, Periphétész, a bunkós ember történetét olvashatjátok.

tovább...