Nyaralás, telelés, őszölés, tavaszolás Imbusz mesterrel és Pudlimásszal

új könyvünkről

Na, ez az érdekes helyzet, amikor a meseolvasó szülő egy autószerelővel azonosulhat, a gyerek meg egy háromlábú kutyával. Valójában nem is olyan nehéz, mint első hallásra tűnik és kétségtelenül izgalmasabb kaland, mint mondjuk Barbie-anyukát játszani. Metrós játék után pedig („anya, te Westminsternél szállj át a Jubilee line-ra, jó?”) kifejezetten felüdítő. - Emrich Kriszta, Angliában élő külsős írónk ajánlója az új könyvről.

tovább...

Három az egyben

ajánló a Végtelen Spagettihez

Jobb kezekbe nem is kerülhetett volna a Végtelen Spagetti még gépen lévő példánya, hiszen László Zsuzsi, a blog.mamazon.hu szerkesztője, férje pedig szakács, és nem is akármilyen! Szóval új családi főzős könyvünkhöz tőlük kértünk ajánlót, és azt javaslom, ennek elolvasásához ne éhesen álljatok neki!

tovább...

Nem mindig volt ez így…

Melanie von Bismarck és Axel Scheffler: Amikor a nyulak még tudtak repülni

A legjobban, a legviccesebben biztos, hogy a papák tudnak mesélni, és ez most nem cikiből mondom, én, mint anya, hanem tényleg így van. És megerősít ebben Szombati Enikő is, aki legújabb könyvünkről írt nektek.

Szeressétek tehát az Apu mesél sorozat második kötetét, és meséljétek el este, hogy mi volt akkor, amikor a nyulak még tudtak repülni...

tovább...

Léda mit sem változott

Tüköry Léda és a repülő ló - itt az utolsó rész...

Milyen érdekes tárgy is a tükör. Mi vagyunk benne, de valahogy mégsem teljesen, mivel a fordított énünk néz vissza. Jó esetben valóban csak néz, de Adél tükörképének, Lédának az az érdekes szokása, hogy ki-be járkál a két világ között, és miután rengeteg galibát okozott, visszamenekül tükörországi királyságába, magára hagyva Adélt, hogy egyedül oldja meg a bajt. Emlékeztek még rá az első vagy a második részből?

Megjelent a trilógia várva várt befejező része, amely semmiben sem marad el az előző könyvektől színvonal és izgalom tekintetében! - Vujovits Juli írása.

tovább...

Ne harapj vissza!

Titi és az Időjós

Akinek már hiányzott volna Titi és a daruskocsija, annak van egy jó hírünk! A Titi a toronyház tetején és a Titi a parkban után a Titi és az Időjós tovább szövi a kisfiú és a toronyház többi lakójának kalandos történetét.  Sajnos a sorozat itt véget is ért, de olvassátok sokszor és gyakran Titi, a kis vidám fickó és barátai kalandjait, mert megéri! – Bánáti Anna ajánlója.

tovább...

Mardoska

részlet a Titi3-ból

Hamarosan megjelenik a nagyon népszerű Titi sorozat harmadik része.

Sajnos ez lesz az utolsó rész, de ne csak ezért olvassátok annál nagyobb élvezettel, hanem azért azért is, mert rengeteg új szereplő, izgalmas kalandok, és vicces történetek várnak a holland szerzőpáros népszerű könyvében.

A könyvből majd az is kiderül, miért nem szabad harapni...

A Titi a toronyház tetetjén és a Titi a parkban után Titi most állatokat ment majd...

Az új könyv címe Titi és az Időjós lesz majd.

tovább...

Ezek lesznek az új könyveink - hamarosan!

három szuper könyv

Kiadónk őszi-téli kínálatában megint mindenki megtalálja a kedvenceit: a legkedvesebb mesehősök visszatérnek, folytatjuk sorozatainkat, és új hősökkel, új kalandokkal is találkozhattok majd, hogy legyen mit várni jövőre is! Három új könyvünk már kapható! Most végre van már egy igazi ovis mesekönyvünk, a Leszel a barátom?, amiben egy ovis csoport mindennapjait követhetjük megérkezéstől nemalváson át az iskolába készülődésig. Folytatódtak Bogyó és Babóca kalandjai, és A Tüköry Léda-trilógia is lezárult ősszel: az utolsó részben Léda elbúcsúzik Adéltól, legjobb barátnőjétől – de előtte még őrült kalandokon esnek át, ahogy az eddigi részekben is. És még mennyi jó könyv lesz! Tessék, most megmutatjuk, milyen új Pagony könyveket keressetek nemsokára!

tovább...

Visszaszaladni a mesékhez

interjú Vadadi Adriennel

  • "Egy ideig tényleg arról írtam, amik megtörténtek a valóságban, de aztán egyik pillanatról a másikra kattant bennem valami, és csak úgy jöttek a kitalált történetek. Ehhez hasonlót még soha nem éreztem! Sosem fogom elfelejteni, ahogy jött egy valós emlék, és a kezem között átalakult valami egészen mássá. Nagyon izgalmas volt!" - hát így született meg legújabb kötetünk, a Leszel a barátom? Minden ovisnak kötelező!

tovább...

Zog, a sárkány

Julia Donaldson-Axel Scheffler

Már úton van a következő Donaldson-Scheffler kötet! Először a betűk vitorláznak el Kínába, aztán egy óriási nyomdában rengetegféle nyelven rákerül az ugyanolyan könyvoldalakra a sok-sok vers... Hú, de érdekes lehet, hogy ki hogy fordította le! Vajon a cikcakkozott hogy van a bolgár kiadásban? De remélem nem keverik össze, és nem a japánt csomagolják a HUNGARY feliratú konténerekbe... Szóval rákerülnek a betűk az oldalakra, összeragasztják a kemény lapokat, és elindul egy óriás konténer, hasában sok-sok bátor sárkánnyal, Zoggal. Átkel a Kínai Nagy Falon, át hosszú, kanyargós folyókon, vadregényes tajgán és tundrán, felül egy nagy hajóra, addigra hidegen fog süvíteni a szél. Óvatosan kerülgeti a jégtáblákat, integet a sárkány szárnya a pingivineknek, azok visszaintegetnek. A fókák ijedten ugrálnak be a Jeges-tengerbe. Sok-sok hónap telik el, mély álmot alszanak a svéd fenyők, a norvág fjordok jégfala megreccsen Zog láttán. és végül, valamikor decemberben megérkeznek a könyvek Hamburgba, egy óriási kikötő zsiliprendszerébe. Onnan jönnek hozzánk - talán még idén, talán már jövőre. A szerzőpáros egyre szélesebb magyar rajongótábora addig is elolvashatja Zog kalandjait Papp Gábor Zsigmond fordításában!

tovább...

Sütihasználati beállítások