Dinólexikon

Berg Judit és Kőszeghy Csilla képes dinólexikonja

Nem tudod, kicsoda-micsoda a sztegoszaurusz? Hogy hívják a röpködő őshüllőket? Pedig egy mai kisiskolásnak járatosnak kell lennie dinó témában! Itt van tehát a Pagony dinólexikonja, amiből megjegyezheted, hogy melyik dinó kicsoda és miféle jellem. A mi házi dinóink pedig egy triceratopsz, Trikó, és egy tirex, Nyamm lesznek. Keresd kalandjaikat! Hátha még az is kiderül, hogy hogyan lesz a cinkeszaurusz.

tovább...

Olvass bele! - Két kis dinó a zsírkréta korban

Berg Judit sorozatának első részében Trikóval és Nyammal ismerkedhetsz meg. Trikó sajnos nem igazán szereti a páfrányt meg az efféle ízetlen salátát, inkább enne valami finomat. Csakhogy az ínycsiklandó bogyóktól meg összemegy: mitévő legyen egy pár centis dinó az óriás hüllők között? Hogy hogyan próbál Trikó és barátja, Nyamm, kikeveredni a slamasztikából, azt megtudod a könyvből!
Kóstolj bele az első fejezetbe!

tovább...

A kéményseprő hóember

Végh György meséje - részlet

Már ott van a Pagony polcain Végh György játékos és kedves meséje, A kéményseprő hóember. Hogy kicsoda Hókuszpók Istók? Olvass bele a részletbe, és megtudod! És miféle hóemberek találhatók Budapesten? Hogyan lesz egy hóemberből kéményseprő? És mit csinál, ha elmúlik a tél? Mind-mind benne van a mesében - ésmég sokkal több: vidámság, kacsakaringó, könnyű szállingózás. A szöveget Molnár Jacqueline szuggesztív képei illusztrálják - no meg a tied, ha megrajzolod a saját párhuzamos mesédet az üres oldalakra.

tovább...

Gévai Csilla: Micimackó utazik

Gévai Csilla a Pagony tíz éves születésnapjára írt egyperces meséjét hallhattátok a Petőfi Irodalmi Műzeumban, ha ott voltatok. Ha meg nem, vagy szeretnétek el is olvasni, akkor most itt van, a mesesarokban!

tovább...

Tíz év, száz varázslat

Egy különleges, ünnepi mesét olvashatsz Bátky András tollából. Ha figyelmesen olvasod, Pagony könyvek címét találod meg benne!

tovább...

Winnie és a denevérek

Laura Owen könyve

A Winnie-sorozat kötetei első olvasóknak szólnak, kalandos, de egyszerű, vicces történetek. A főszereplőnk egy kis boszorkány, akinek bizarr szokásai ellenére meleg szíve van. A rövid fejezetek, a sok kép és a nagybetűs szedés is az olvasást segíti.

tovább...

Pipicsibi elindul Barázda bácsihoz

Lemezmesék 1.

Új sorozatunkban gyerekzenékről olvashattok, meg mindenféle másról, ami hang, kép, zaj, Lakótárs nevű bloggerünktől. Róla és a mesékről ennyit: két gyerek, két szoba, két hangfal, két élet, a munka meg a család - mint majdnem mindenki, én is sztereóban élem az életem. A munkám zenehallgatás és szövegírás, otthon meg meséket mondok és találok ki. Miért ne lehetne összekötni a kettőt, és szigorú, csikorgó lemezkritikák vagy behízelgő ajánlók helyett lemezmeséket írni?

tovább...

Hogyan jutott Mach és Sebesztova a letépett telefonkagylóhoz?

Milos Macourek - Adolf Born: Mach és Sebesztova az iskolában

Mach és Sebesztova iskolai kalandjai ideális olvasmányok első olvasóknak és már iskolába készülő nagyóvodásoknak is.

tovább...

Boribon és Annipanni

A legelső Boribon és Annipanni történetet olvashatjátok.

tovább...