Kalandok Gorzóban

Julia Donaldson: Szökjünk meg az óriásoktól! Pagony, 2014

A Szökjünk meg az óriásoktól! története az elmúlt másfél évtizedben több tucat díjat bezsebelő brit írónő, Julia Donaldson fejéből pattant ki. A mese az ismert történet, az égig érő paszuly elemei alapján repít minket az óriások világába, hogy együtt izguljunk a három hazavágyó főhőssel. – Bánáti Anna ajánlója

tovább...

Egy szuper sorozat

KAMASZKRITIKA

Olvasd el, mit gondol Király Csenge, 12 éves, hatodikos osztályos tanuló az Időfutárról! Aztán persze olvasd el te is a könyveket! :)

tovább...

Miért éppen az Időfutár?

Rendhagyó magyaróra hetedikeseknek

Életem első hetedikes osztályában tanítok magyart. Mivel eddig nem volt tapasztalatom ilyen korú gyerekekkel, egy kortárs magyar író olyan regényére gondoltam, ami – amellett, hogy megfelel a korosztály érdeklődésének – lehetővé teszi az alapvető prózaelemzési, prózapoétikai ismeretek megtanítását. Végül is a Gimesi-Jeli-Tasnádi szerzőtrió regényét választottam, az Időfutárt. Érdekesnek tűnt a tartalma, ízlésesnek találtam a borítót, és az is közrejátszott a döntésben, hogy Tasnádi István drámaírói munkásságának bizonyos darabjait már ismertem. Augusztusban elolvastam a regényt és megfelelőnek találtam arra, hogy az Eötvös József Gimnázium 7. A osztályával feldolgozzam. - Bacsó Péter magyartanár írása.

tovább...

Babra bab

Győri Bori kreatív blogja

Hamarosan olvashatjátok a Szökjünk meg az óriásoktól!című új könyvünket, amiben a főhős egy égig érő paszulyon mászik le és fel az emberek földjére. Ha égig nem is, de növesszünk mi is otthon babot! Ne valami műanyagtálcás kis babra gondoljatok, mi földalatti babokat és igazi játékdzsungelt növesztettünk!

tovább...

"Sakkozom a halállal, de én vagyok a sötéttel"

slam poetry

Kemény Zsófi egyetemi hallgató, költő, zenész, és persze legfőképp többszörös slam bajnok. Olvassátok el 18. születésnapjára írt verset, amit nekünk, és az Időfutárnak írt.

Elgondolkodtató, akár A körző titka...

tovább...

Könnyű, vicces, izgalmas

Regények kezdő olvasóknak

Eltelt fél év az iskolából, sokan már egész jól olvasnak - nekik ajánlunk olyan rövid, de izgalmas kis regényeket, amiket már kezdő olvasók is el tudnak olvasni, és utána örömmel nyugtázhatják, hogy egy egész regényt elolvastak! A Kalóziskola, a Bori-sorozat és a Lassze Maja nyomozós sorozata mindenkinek érdekes!

tovább...

AZ ALKOTÁS ÖRÖME - 2. rész

még mindig fejlesztünk...

Az első rész után olytatódik Tóth Kása Ottília cikke, ahol az általa kitalált-megalkotott fejlesztő/foglalkoztató füzeteket vizsgáljuk.

Miért jók, mit mikor és hogyan fejlesztenek, melyiket miért és mikor adjuk a gyerek kezébe. Akár tudatosan, akár ösztönösen nyúlunk a füzetekhez, biztos jól járunk bármelyikkel! Firkálj, hajtogass, vágj bátran!

tovább...

AZ ALKOTÁS ÖRÖME - 1. rész

avagy: az iskola előtti játékos fejlesztés

Tóth-Kása Ottilía tépkedős, firkálós, vagdosós füzeteit sok-sok Pagonyba járó szülőnek ajánljuk. Kiemelkedik a szokásos, tizenekettő-egytucat foglalkoztató füzetek közül, még pedig három dolog miatt: a gyerekeknek sikert okozó, megcsinálható feladatok vannak benne; nem zárt, unalmas egyenfeladatok, hanem alkotásra, kreativitásra ösztönzők; felépítve, fokozatosan fejleszt! Hogy pontosan mit és hogyan, arról a szerző írt nekünk. Olvassátok el, középsős-nagycsoportos ovisok szüleinek kötelező!

tovább...

Szökjünk meg az óriásoktól!

Részlet Julia Donaldson új regényéből

Behemanka, az óriáslány nagyon szeretne pár igazi,élő igli engert - hogy az mi? Kicsi ember óriásnyelven. Mert állítólag azok nem csak a mesében léteznek... Lemászik az égig érő, azaz böngig bongó puszulyon, és hazavisz három gyereket. De a gyerekek ennek egyáltalán nem örülnek! Haza akarnak jutni - akadályokban, humorban és izgalomban bővelkedő újtuk története a Szökjünk meg az óriásoktól, aminek az első fejezetét olvashatjátok most. A könyvet hamarosan megtaláljátok majd a boltban is! Hét-nyolcéves kortól ajánljuk!

tovább...

Sütihasználati beállítások