Czigány Zoltán: Csoda és Kósza a Marson

Czigány Zoltán Csoda és Kósza című IBBY díjas könyvéből közlünk egy fejezetet, amelyben a két lökött ló a Marsra keveredik, ahol minden vörös, a lovak benzint isznak, műanyag zabot és Mars csokit esznek ...

tovább...

Berg Judit: Különös változások

Egy igazi ínyencséget, a Rumini harmadik részének, a Rumini és a négy jogarnak egy izgalmas fejezetéből olvashattok itt. Különös változások történnek ebben a részben: a mindig szófukar Tubáknak megered a nyelve, Galléros Fecó, a legjobb barát alattomossá válik, Negró viszont hihetetlenül kedves lesz ...

tovább...

Gévai Csilla: Holdfényszüret

Gévai Csilla nevét onnan ismerhetitek, hogy ő illusztrálta Berg Judit Hisztimesék, illetve Mesék a Tejúton túlról című mesekönyveit. Itt egy saját meséjét olvashatjátok,amellyel 2007-ben megnyerte az Aranyvackor díjat.

tovább...

Berg Judit: Farsang

olvasd el Panka és Csiribí farsangi meséjét!

Berg Judit Tündérnaptár című könyvében hat mesét olvashattok Pankáról és Csiribíről, a két tündérről és barátaikról. A mesékhez - természetesen - most is Pásztohy Panka készítette az illusztrációkat. 

Olvassátok el Panka és Csiribí farsangi történetét!

tovább...

Finy Petra: Mese a királylányról, aki nem tudott aludni, mert kíváncsi volt

Rufusz Rafael mindig nehezen alszik el. Esténként csak forgolódik az ágyában, de szerencséjére ott van mellette lámpalány, aki mindig tud egy alkalomhoz illő mesét. Ezeket a meséket jegyezte le Finy Petra Lámpalány meséi című könyvében, rajzokat pedig Gyöngyösi Adrienn készített hozzájuk.

tovább...

Sütihasználati beállítások