Bogyó és Babóca titkai

A gyerekek legnagyobb kedvencei - de miért?

Bogyó és Babóca neve fogalom. Alig van olyan család, ahol ne lenne a polcon egy kötet... Sikerük töretlen hosszú évek óta.
Most megpróbáltuk kideríteni, mi az amiben a sorozat segíti a kicsiket, valamint, hogy minek köszönhető az óriási rajongótábor.

8186.jpg1. Harmonikus

Minden mese egy harmonikus kezdettel indul, ami megbomlik, majd a szükséges törekvések és kitartás fényében újra helyre áll a rend. Ez segít a kisgyerekeknek megélni a félelmeket. Azokat az ismert és ismeretlen szorongató gondolatokat, amik egy darabig kibillentik a bogárkák világát a megszokott rendből, sőt a mese megoldásával a gyerekek is kulcsot kapnak a probléma megoldására.

2. Segíti a szociális kapcsolatokat

Alig van olyan mese, amiben a szereplők ne kapnának össze valamin. Mindig akad egy elégedetlen, türelmetlen vagy féltékeny kis bogár, aki kiborul, pont mint egy dacos kisgyerek. Mindez bizonyos kereteken belül teljesen természetes, amire a történetek is gyakran rámutatnak. Ennek a konfliktusnak a megélését és elrendezését segítik a mesék.

bb_buborekot_fuj.jpg3. A képei megnyitják a gyermeki fantáziát

Bogyó és Babóca a tökéletes körök, egyenes vonalak, a tiszta színek világában élnek, amiben minden kisgyerek szívesen elmerül egy mese erejéig (és tovább)... Minden természetesen egyszerűen tökéletes. Pont ebben rejlik az ereje: sem több, sem kevesebb, pont annyi, amennyi kell nekik. 

4. Új dolgokat tanít

Mindezek mellett a sorozat képes pontos és hiteles ismereteket is közvetíteni a gyerekek nyelvén. Kedvenc kis bogárkáinkkal megtanulhatunk kertészkedni, megismerhetjük a természetet, megtanít társasjátékozni, bevezet a színek, formák, hangszerek, évszakok és ünnepek világába. 

bb_tunderkartya.jpg5. Minden mondat a helyén van

A mesék nyelvezete letisztult, mégis választékos és cseppet sem gügye. Sokkal inkább pontos, ezért a gyerekeket mindig megtalálja a szöveg, miközben bővül a szókincsük.

Töretlen sikerüknek hála mára nemcsak az eredeti sorozatot ihleti Bogyó és Babóca, hanem lapozókat, izgalmas játékokat, plüssöket és diafilmek is! Ha kíváncsi vagy, mi minden létezik, ami BOGYÓ ÉS BABÓCA, akkor lapozz a szemlénkre!

Kapcsolódó termékek