Minden, ami Bogyó és Babóca

Összeszedtük a legmenőbb Bogyó és Babócás termékeket

Bogyó és Babóca a gyerekek legnagyobb kedvencei. Nincs olyan kicsi, aki ne rajongana a bogárkák kedves kis kalandjaiért. Óriási sikerüknek hála, a legváratlanabb helyeken bukkannak fel. Nézd meg, hogy mi minden van, amit a mesehősök ihlettek!

25938.jpgMost végre kemény lapokon is élvezhetitek Bartos Erika szuper mesehőseinek világát! Ismerd meg a sorozatot. Olyan képes szótár-sorozat ez, amikkel a kicsik bátran ismerkedhettek a színekkel, formákkal, bútorokkal, ruházattal, növényekkel...

Új könyvvel gazdagodott a jól megszokott sorozat is.

26431.jpgMegjelent a Bogyó és Babóca rollerezik, amiben szokás szerint két történetet találtok. Csupa gurulás ez a két mese! Az első történetben Egon rollert épít, a másodikban Babóca szilvás gombócot főz. Baltazár és Vendel versenyezni kezd: vajon ki tud több gombócot enni? Szerezd be és mesélj sokat belőle!

Mese az elveszett nyusziról

19781.jpgEz a legkülönlegesebb Bogyó és Babóca könyv, ugyanis a jól ismert szereplők nem rajzként jelennek meg, hanem bábként kelnek életre: minden szereplőt, minden helyszínt, minden kis házikót, apró törülközőt és szakácskönyvet elkészített az írónő, hogy megalkossa Bogyó és Babóca világát. Az apró részletekben elmerülhetnek a gyerekek, és a könyv mellékletében elolvashatjuk azt is, hogy miképp készült ez a különleges könyv. Hátha kedvet kapunk mi is az alkotáshoz!
Foglalkoztatókönyv mesékkel
21665.jpgA sorozat nagyalakú, különleges kötetében 12 új mesét olvashattok, amelyek, eltérően a kis könyvektől, kétoldalas, rövid történetek a jól ismert szereplők kalandjairól: Gömbi robotot szerel, Pihe megvédi a szemtelen pillangólányoktól barátait, nagyot focizik mindenki – a barátok néha összevesznek, de persze végül mindig kibékülnek. A mesék között pedig rengeteg érdekes és készségfejlesztő feladatot találhatnak a gyerekek: rajzolás, pontösszekötős, labirintusos, különbségkereső, mesélő feladatok követik egymást, valamint pár olyan kézműves játék is, amelyet egyszerű eszközök segítségével a legkisebbek is elkészíthetnek, miközben fejlődik a kreativitásuk.Diafilmek

18118.jpgItt az ősz, és egyre korábban sötétedik esténként. Ha haza is kell jönni hamarabb a játszótérről, végre elő lehet venni a diavetítőt. A szuper filmek között van a Szivárvány, a Papírsárkány, a Boszorkányok és a Bogyó és Babóca rokonai is, ráadásul hamarosan megnézhettek egy teljesen új, különleges diafilm (Bogyó és a szél), amely se könyvben, se filmen nem jelenik meg.
Társasjátékok minden időreÉvszakokA Bogyó és Babóca rajongók egy olyan csomagot kapnak, ami szinte mindent tartalmaz, ami a sorozathoz köthető. A dobozba bekerült egy könyvecske, amiben az összes szereplőt megtalálod, és ennek a könyvnek a kiszínezős változata is. Ráadásul rengetek izgalmas játékot rejt a pöttyös doboz, és remekül lehet vele játszani otthon vagy az oviban is!
16459.jpgAz Úton az oviba egyszerűen érthető, mégis izgalmas társasjátékot, az ovis korosztály örömére. A játék számtalan lehetőséget rejt magában, az óvodába vezető út során a gyerekek izgalmas felfedezéseket tehetnek a gazdagon illusztrált játékfelületen. Ki jut el hamarabb az oviba, ahol már várja Dongó óvónéni és Pettyes Futrinka néni, a dadus? Hosszú az út az erdőn át és sok játékot, szórakozást rejt. Levághatsz ugyan egy kanyart, ha lecsúszol a szivárványcsúszdán, de ez mit sem ér, ha vissza kell vinned Vendelnek a lufiját. Hintázz Baltazárral, szedj mogyorót Mókus Regővel! Ha ügyesen dobsz és szerencséd van, a sok erdei kaland után te érsz elsőnek az óvodába!17904.jpgKi nevet a végé Különlegessége, hogy a kisebbek számára egyszerûsítet pálya és speciális dobókocka teszi élvezetessé a játékot.19988.jpgSzülinapi meglepetésBaltazárnak, a méhecskének születésnapja van. A többiek szeretnék meglepni őt, de ehhez előbb kell az ünnepelt házához érniük, mint ő. A Bogyó és Babóca játéksorozat különleges darabja egy igazi kooperációs játékkal! Nincs nyertes, nincs vesztes, csak izgalom és vidám szórakozás.23325.jpgErdei kirándulásKönnyen érthető, mégis izgalmas társasjáték. Ráadásul nem is olyan nagy, befér egy táskába is, ha magatokkal akarjátok vinni! Együtt játszhattok Sün Somával és a Százlábúval, csónakázhatnak Gömbivel, hogy aztán az út végén Frici fagylaltozójában pihenjék ki a fáradalmakat.

16355.jpg A Memóriaforgó fejleszti a szín- és formafelismerést, a logikai és asszociációs készséget. Bartos Erika csodálatos rajzaival díszített memóriajáték erősíti a gyerekek emlékezőképességét. Sikerül-e összepárosítani a kedves figurákat a lakóhelyükkel? Egészen biztosan! Lehet egy kicsit nehezebb? A hegedű Alfonzhoz, a tücsökhöz tartozik, a korona a Hangyakirálynőé, de vajon kié lehet a sok kis cipő? A memóriaforgó kirakóként vagy társasjátékként is játszható.

Kirakók
16356.jpg Ha már ügyesen ki tudod rakni a hullámkirakókat, akkor hívd a barátaidat is játszani, mert a játékot többen is játszhatjátok! Dobjatok a kockával, és keressétek meg mindig a dobott számhoz a megfelelő kártyát! Legyél te a legügyesebb, mert a játékban az nyer, aki elsőként rakja ki így a képes történeteket!

25897.jpg

20389.jpg Szereted a kirakókat? Akkor most bőven lesz miből választanod. Legkisebbeknek itt a baba puzzle, ismerd meg a különféle mesekockákat, vagy válassz olyan készletet, amiben két puzzle található , egy 12 darabos, illetve egy 20 darabos, vagy legyél igazi profi a 64 darabos képpel!
Kártya
21766.jpg A  Furfangos párosítóban azt kell megfigyelnünk, hogy mivel is foglalkoznak éppen az erdő vidám kis lakói. A szórakoztató kártyajáték segít megismerni és beazonosítani a különböző fogalomcsoportokat, ezáltal fejleszti az asszociációs készséget. Pihenésképpen pedig akár az örök klasszikus "Fekete Péter" szabályai szerint is játszhatunk vele. Jó szórakozást!

23165.jpg
Minden gyerek szeret ragasztgatni. Ezekkel a készletekkel rengeteg történetet kirakhatsz, dekorálhatod a szobádat, ha papírra ragasztod kiegészítheted a képeket a saját fantáziád szerint, ráadásul mindeközben a finom motorikus képességeid is fejlődnek. Most még albumban is gyűjtheted a képeket!

Bőröndök20144.jpg alán még te is emlékszel a gyerekkorod helyes kis bőröndjeire, amibe annyi mindent pakolhattál. Valakinek orvosi táska, valaminek diafilm tartó. Most a klasszikus forma vidám Bogyó és Babócás mintával is elérhető! Válassz léghajósat, vagy szivárványosat, a sikere garantált!

Poszter

Ha legszívesebben minden nap a faladon tudnád a kedvenc mesehőseidet, akkor szerezz be egy szuper posztert , ami jókedvre derít! 

Táska

21753.jpg
Cuki kis bugyor a lányoknak! Sok szép részlettel, igényesen kidolgozva. Eleje vászon, nyomott mintával díszítve, hátoldala lila kordbársony. Szép kis fonott pánttal, pöttyös szalaggal, gyöngyös gombbal. Mérete: 27 cm széles, 19 cm hosszú.

Amint népszerű lesz egy mese, a hősei megjelennek puha, kedves figurák formájában is. Bábozzatok és szerepjátékozzatok velük sokat! Neked ki a kedvenced? Bogyó, Babóca, vagy Baltazár, Pihe, Gömbi, vagy Vendel? 

20502.jpgNincs is jobb, mint az autóban egy jó hangoskönyvet hallgatni. Bartos Erika meséit Pogány Judit előadásában, a dalokat az Alma Együttes hangszerelésében élvezhetitek. A történetek az óvodás korosztály mindennapjaival foglalkoznak. A sorozatban nagy jelentősége, fontos szerepe van a természet szeretetének, tiszteletének. Az első CD-n hallható hangos mesék a következők: A barátság, A szivárvány, A papírsárkány, Boszorkányok, A barlangi pók, Tengeri kaland, Egy nap az óvodában, A fülgyulladás, A kis dongólány. A másodikon Gömbi tornya, Napraforgók, A gomba kalapja, A hímes tojások, Társasjáték, Csillagház, Rossz álom, Bábszínház, Kavicsok. Vagy hangolódjatok egy kicsit a télre, és ismerjétek meg a téli meséket!

DVD

19154.jpg A rajzfilm a KEDD Animációs Stúdió műhelyében készült. Írta és rajzolta Bartos Erika, Pogány Judit mesél, a zenét pedig az Alma Zenekar adja elő. A dalok szerzői Buda Gábor és Szabó Tibor. Az egyenként 5 perces történetek az egészen kicsik számára is érthető élethelyzeteket dolgoznak fel. A DVD-ket külön is meg lehet vásárolni, Az elsőt itt, a másidikat itt, a harmadikat pedig itt találod, de díszdobozban a hármat DVD-n, illetve BLU-RAY-en is élvezhetitek!