Budapest újragondolva

Mesélő Budapest című könyvéről mesélünk

Budapestről nem lehet eleget olvasni, látni, hallani. Ezerarcú város, mely folyton változik és mindenki számára kicsit más. Lendületes, friss, történelme és romantikája pedig mindenkit levesz a lábáról. Legyen személyes idegenvezetőd egy könyv, ami humorral, játékkal és mesével ad át rengeteg izgalmas információt.

A Mesélő Budapest óriási sikert aratott és egy pillanat alatt elfogyott a polcokról. De mitől hiánypótló a kötet?

Lapozz a cikkünkre!

Végre ismét kapható boltjainkban Tittel Kinga nagysikerű, hiánypótló ismeretterjesztő könyve!

A kötet egyik különlegessége, hogy különböző korosztályoknak íródott. Megszólítja a kíváncsi gyereket, kiskamaszt és felnőttet egyaránt, ugyanakkor pedagógusok számára is hasznos lehet osztálykirándulások előtt kézbe venni. Rengeteg információt, adatot találunk benne a főváros nevezetességeiről, mégis könnyed és szórakoztató olvasmány tipográfiájának és játékos grafikai stílusának köszönhetően.

meselo03.jpg

Várostörténeti leírással indul a könyv, a honfoglalás korától követhetjük nyomon a város fejlődését, a Római Birodalom uralkodásán, az Osztrák-Magyar Monarchián át a világháborúk koráig bezárólag. Kik voltak a hídmesterek? Miről árulkodnak a budai barlangrendszerek? Ki volt Erzsébet királyné? Számtalan kérdésre választ kaphatunk fejezetről-fejezetre. Mindezt persze sok érdekes fotó és egyedi térkép teszi még olvasmányosabbá. A szerző, aki mellesleg idegenvezető, mindvégig nagyon odafigyel arra, hogy a nagy mennyiségű információt "emészthetővé", szórakoztatóvá tegye. Praktikus magyarázatok, szemléltetőeszközök vannak ebben segítségünkre, találunk a kötetben fogalomtárat, tematikus tárgymutatót, post-it-szerű kiemeléseket érdekességekről. Külön figyelmet érdemel az illusztrációk (Kecskés Judit munkája) hangulata és a szöveg-kép viszonyának újszerű megoldása. Szotyi, a városi galamb képe is sajátos, itt-ott felbukkan és velünk együtt járja be a könyv lapjait. Böngésző jellege miatt ez különösen a kicsik számára lehet érdekes.

meselo02.jpg

Nem hiányozhat ez a könyv egyetlen budapesti vagy Budapestet kedvelő kisiskolás, felnőtt otthonából sem!

meselo01.jpg

Kíváncsi vagy, milyen gyerekkönyvek vannak még, amik mesével és játékkal vezetik be a gyerekeket Budapest utcáiba? Kattints a szemlénkre!

Szakács Zsu írását olvastad.

Kapcsolódó termékek