10 éves az Időfutár!

Lássuk, mi minden történt az Időfutár első évtizedében!

Kevés könyvsorozatnak sikerült annyira elkapnia a kis- és nagykamaszokat egyaránt, mint az Időfutárnak. Most, a könyvsorozat indulásának tizedik évében egyszerre érezzük azt, hogy már, és hogy még csak tíz éves. Hiszen olyan mai, mégis, mintha mindig is lett volna! Tekintsük át most együtt, mi minden történt, mióta adásba került a rádiójáték első része!

2012-t írtunk, amikor a Kossuth Rádió hétköznap esténként részleteiben kezdte játszani az Időfutár hangjátékot. A sorozat három évadot élt meg, mindegyiket 70 darab, nagyjából 10 perces rész alkotta.

Hallgasd meg itt!

Nem meglepő tehát, hogy a 2013-ban induló könyvsorozat felépítése ehhez képest sokat alakult, hogy a kevésbé epizodikus műfajban is működni tudjon. Amit viszont megtartott az Időfutár, az a pörgős dramaturgia, ami egyszerűen letehetetlenné teszi a köteteket. Le sem lehetne tagadni, hogy a sorozatot 4 fantasztikus, színházi ember írta.

Ebben a cikkben 5 kulisszatitkot tudhatsz meg a szerzőktől!

A rádiójátékot hallgatók legnagyobb örömére a könyvsorozat nem ért véget ott, ahol a hangjáték, két teljesen új kötetnyi izgalommal egészült ki az Időfutár-univerzum! Hamarosan egy színdarab is született a szereplőkkel, sőt, nemrég megjelent az első spin-off kötet is, melyben Tekla többek között a boszorkányüldözések-kori Szegedre látogat.

Tudj meg mindent a könyvsorozat részeiről!

Az Időfutár a színpadot is meghódította. Először Debrecenben mutatták be 2016-ban, majd a darab újrarendezett változatát a Pesti Magyar Színházban láthatta a közönség. De ami számunkra talán a legnagyobb öröm, hogy a diákszínkörök is egymás után találtak rá A varázsfuvola-akcióra, és a szereplőkkel azonos korú gyerekek keltették újra és újra életre a darabot.

Olvasd el egy drámatanár gondolatait A varázsfuvola-akcióról!

Az Időfutár szárnyalása azonban még mindig nem állt meg! Immár két fantasztikus társasjáték formájában is elmerülhettek ebben az izgalmas univerzumban! 2015-ben először a Gémklub, majd 2022-ben a Pagony Játékkiadó is megjelentetett egy Időfutár-tematikájú társast.

Kattints ide, és ismerd meg a legújabb, akár farzsebben is elférő Időfutár-kártyajátékot!

Láthatjuk, hogy az Időfutár “élete” koránt sem ért véget akkor, amikor lezárult a rádiójáték, de még akkor sem, amikor teljessé vált a négy szerző írta könyvsorozat. A körző titka több iskolában lett kötelező vagy ajánlott olvasmány.

Ha kíváncsi vagy, milyen egy Időfutár-tematikájú rendhagyó magyaróra, kattints ide!

2022-ben jelent meg Vészits Andrea Boszorkánysziget 28 73 című regénye, mely megnyitotta az Időfutár+, a spin-off könyvek sorát. Megsúgjuk a lelkes rajongóknak, hogy a többi Időfutár-szerző is tervezi már a saját spin-offját, úgyhogy legyetek résen! Ezekben a könyvekben a sorozattal ellentétben nem Hanna a főszereplő, hanem az egyik közkedvelt mellékszereplő történetét olvashatjuk – a Boszorkánysziget 28 73 esetében Tekláét.

Kattints ide, és olvasd el az első fejezetet!

Nem semmi 10 év volt, annyi biztos! És hogy mi jön még? Biztosan csak annyit ígérhetünk, hogy újabb fantasztikus Időfutár+ könyvek. De egyáltalán nem lepődnénk meg, ha előbb-utóbb film, sőt, akár videojáték is születne ebben az univerzumban. Reméljük, így lesz, és minél több kiskamasz megismerkedhet az Időfutár fantasztikus világával!

Kapcsolódó termékek