5 kulisszatitok az Időfutárról

Amire eddig nem gondoltál volna a sorozattal kapcsolatban

Mi lesz a szereplőkkel, ha felnőnek? Hogyan készül egy-egy rész, ha többen is dolgoznak rajta? Miért Adele Hanna csengőhangja? Megjelent az Időfutár drámakötete, A Varázsfuvola-akció, a szerzők pedig egy rendhagyó könyvbemutatón válaszoltak minden eddig fel nem tett kérdésre. Ha nem tudtál eljönni, olvass tovább!

01.jpg
1.A négy szerző közösen brainstormingol

A fejezetek megírása előtt közösen ötletelnek. Mindenki bedob néhány fordulatot, poént a közös kalapba, aztán spontán alakul ki, hogy ki fogja megírni az adott fejezetet. Tasnádi István szerint az a legfontosabb az ilyen szituációban, hogy lejjebb adjunk az egónkból, és ne ragaszkodjunk görcsösen a saját jó ötleteinkhez, hanem merjük azokat közössé tenni.

2. Fontos  szakmai kihívás volt a szerzők számára a drámai forma

Jeli Viktória szerint a cselekménnyel és a karakterek felvázolásával is nagyon csínján kellett bánniuk a forma miatt, hiszen a drámai forma mindenképpen sűrítést is hozott magával, azaz azzal járt, hogy egyes szereplőket, jeleneteket ki kellett hagyniuk. Tasnádi István szerint a nehezebb utat választották, de sikerült teljesíteni a kihívást, amiben egyet tudunk érteni vele!04.jpg

3. Változtatnának-e valamin az írók, ha visszamehetnének a múltba?

Tasnádi István semmin sem változtatna, ahogy ezt a szereplőkön keresztül is igyekszik sugallni az olvasóknak. Szívesen elmenne Alexandriába, de szigorúan csak mint megfigyelő. Jeli Viktória szívesen visszamenne saját múltjába nosztalgiázni, hogy lássa gyerekkora ikonikus pillanatait, érezze az atmoszféráját, megnézhesse újra a környezetét, mint például a trabantokkal teli utcákat. Gimesi Dóra sem változtatna semmin, de szívesen megnézné Shakespeare Londonját. Vészits Andrea is személyes múltbéli pillanatokat nézne meg, pontosabban a szülei és nagyszülei múltját nézné meg szívesen, mert ő azt csak anekdoták formájában ismeri.

4. Miért Adele számot választottak Hanna csengőhangjának?03.jpg

Az Időfutár kötetei teli vannak aktualitással: a szerzők szeretnék a lehető legközelebb hozni az olvasóikhoz a történetet. Mikor a kötetet írták, az énekesnő számai folytak a csapból is. Néha szívesen átírnák a szlenges részeket és aktualitásokat, hogy mindig naprakész legyen a történet, kivéve Tasnádi Istvánt, aki szerint jó érzés lesz nosztalgiával visszatekinteni a könyvekre, mint ahogy Jeli Viktória is szívesen tekint ma vissza a trabanttal teli utcákra. Vészits Andrea szerint vannak olyan, a könyv keletkezésének idejében is aktuális, mégsem elavuló szövegek, mint a Zabhegyező, melyeknél jobban kifejezi az eredeti szleng a könyv atmoszféráját, mintha időről időre aktualizálnák a szöveget.

5. Mi lesz a szereplőkkel, ha felnőnek?

Abban mind biztosak, hogy Bulcsú nem fog emberekkel beszélni többé, ha teheti, inkább elrejtőzik egy laboratóriumban. Hannával kapcsolatban az is kérdés, melyik idősíkban lesz majd felnőtt. Vészíts Andrea szerint a jövőbe, 2100 környékére fog utazni. Komolyan azonban még nem gondolkodtak rajta, hogy mi lesz a szereplőkkel, remélik, hogy az olvasók/nézők megírják vagy elmondják nekik, hogyan képzelik el Hanna felnőttkorát. Szerintetek mi lesz Hannából?

RENDELD MEG ITT A Varázsfuvola-akciót és ITT akár az egész sorozatot!

Kapcsolódó termékek