A Pagony karácsonyi könyvei

Az egész családnak tartogat karácsonyi könyveket a Pagony Kiadó, legyen szó egy adventi krumplirajzolóról Agócs Írisztől vagy egy mesés Rutkai Bori képeskönyvről. Az ovisok együtt várhatják a karácsonyt Babarókával, a legkisebbek pedig Boribonnal bontogathatják majd az ajándékokat, és természetesen a már önállóan olvasó gyerekek sem maradnak ajándék könyv nélkül!

Marék Veronika: Boribon karácsonya

Nincs karácsony Boribon nélkül! Marék Veronika meséin generációk nőttek fel, és figurái a mai gyerekeket is ugyanúgy elvarázsolják, mint azokat, akik a hatvanas években születtek. A sorozat 17. kötetében Boribon nagyon készül a karácsonyra, mindenkinek kitalált már ajándékot, egyedül a legnagyobb doboz maradt üresen. Vajon minek örülne leginkább Annipanni? Ráadásul még az angyal bal keze is megsérült, hogy lesz így karácsony? Szerencsére Bence és Boribon gyorsan megvigasztalják a kislányt, a karácsonyfát pedig együtt díszítik fel. Végül a mackó is rájön, mi lenne a tökéletes ajándék Annipanninak: ő maga bújuk bele a dobozba, hiszen Annipanni Boribont szereti a legjobban!

A könyv tökéletes ajándék a legkisebbeknek, hiszen a meghitt mesével együtt készülhetünk, az ünnepek után meg egész évben örömmel gondolhatunk vissza Boribonnal a karácsonyra és a barátságra.

2-5 éves korig

Kiss Judit Ágnes: Babaróka karácsonya (Egri Mónika illusztrációival)

Újabb kötettel bővült a kisgyerekes családok körében népszerű Babaróka-sorozat, melyet Egri Mónika varázslatos rajzai illusztrálnak, és az imádnivaló rókacsalád számtalan olvasó szívét hódította meg. A sorozatból készült előadás a Budapest Bábszínház színpadán is látható.

A legfrissebb kötetből kiderül, hogy milyen az igazán fontos dolgokra figyelve készülni az ünnepre. Gyerekszemmel a karácsony csupa csoda és varázslat, a szülőknek azonban gyakran nem könnyű ez az időszak, bőven akad benne feszültség és kapkodás, hogy minden tökéletes legyen. Kiss Judit Ágnes könyve az egész család számára visszacsempészi a csodát az ünnepekbe és megmutatja, hogy a karácsony úgy is lehet tökéletes, ha semmi sem tökéletes. A három mesén keresztül megtudhatjuk, hogyan telik babarókáéknál az ünnepi készülődés, ahol lehet, hogy vacsora lesz az ebédből, vagy szétfolyik a tojáshab a mézeskalácson, talán a lakás sem lesz ragyogó tiszta, és a karácsonyfa is satnya egy kicsit – de Kiss Judit Ágnes meséjében nem is ezek teszik ünneppé az ünnepet. Babaróka karácsonya úgy varázslatos, ahogy van – drága kellékek nélkül, tele szeretettel, felejthetetlen élményekkel, és sok-sok karácsonyi csodával.

Az otthonos és meghitt mesekönyv nagyszerű tippeket ad, hogy hogyan lehet egy kis kreativitással és sok-sok szeretettel, komoly költekezések nélkül varázslatossá tenni az ünnepeket.

3-6 éves korig

Beleolvasó a könyvbe: https://www.pagony.hu/cikkek/babaroka-karacsonya-beleolvaso-advent

Agócs Írisz: Rajzolj egy krumplit! 3. - Lesz belőle Gáspár, Menyhért, Boldizsár (A szerző illusztrációival)

Agócs Írisz nagysikerű Rajzolj egy krumplit!-sorozata nem csak egy kreativitást és a finommotorikus készségeket fejlesztő foglalkoztató, de egy olyan könyvgyűjtemény, ami sikerélményekhez vezet, így a kisebbeknek és nagyobbaknak is segít megtapasztalni az alkotás örömét, hiszen a sorozat előző két kötetéből mindenki számára kiderült, hogy rajzolni nem is olyan bonyolult.

A népszerű író-illusztrátor legújabb rajzolós kötetében advent minden napjára jut egy rajzolnivaló: gyertya, Mikulás, hóember, karácsonyfadísz, csengettyű, bárány, jászol, Kisjézus – vagy éppen Gáspár, Menyhért, Boldizsár. Ahogy a sorozat előző két kötetében is, az adventi krumpli rajzolóban szerző irányításával bárki megtapasztalhatja, hogy szinte bármilyen állatot és embert könnyű rajzolni, elég, ha elkezdjük egy krumplival, aztán kiegészítjük itt-ott egy háromszöggel vagy körrel, esetleg két gombszemmel.

A könyv adventi kalendáriumként is remekül használható, hiszen karácsonyig minden napra jut egy-egy új rajzolnivaló a Mikulástól kezdve a betlehemen keresztül a karácsonyfáig, ráadásként az elkészült művekből karácsonyfadíszeket vagy egyéb dekorációkat is készíthetünk. A kötetbe néhány plusz oldal is belekerült, hogy még karácsony után is lehessen folytatni az alkotást, színezést. Az adventi krumplirajzoló nagyszerű mankó azoknak a szülőknek, akik bizonytalanok a rajztudásukban, mégis szeretnének együtt ügyeskedni a gyerekekkel, és tökéletes kiindulópont azoknak a gyerekeknek, akik szeretnek rajzolni, és szívesen kibontakoztatnák a kreativitásukat.

“Mert rajzolni jó, rajzolni felszabadító (karácsonykor is!), és vonalból kimenni ér!” Agócs Írisz

5 éven felülieknek

Rutkai Bori: Mandulka és a Karácsonyvár (A szerző rajzaival)

Rutkai Bori új mesekönyve - és zenekarának téli lemeze - végigkísér minket az ünnepváró decemberen. Ahogy az adventi naptár ablakai, úgy nyílik ki egy-egy újabb történet, így közeledünk meséről mesére a titokzatos Karácsonyvárhoz. Rutkai Bori egy személyben írója és illusztrátora a könyvnek, színpompás festményeivel a téli manóvilágot és a hóesésben csillogó ünnepek mesebeli hangulatát varázsolja elénk. A kötetet lapozgatva karácsonyi manók társaságában tizenöt mese segítségével hangolódhatunk a karácsonyra, a mesék végigvezetnek a karácsonyi népszokásokon, a manók többek között lucabúzát ültetnek, szaloncukrot készítenek és mézeskalácsot sütnek, de minden hagyomány különös, egyedi színt nyer Mandulka meséiben. Rutkai Bori szívvel-lélekkel írt meséivel az egész család számára öröm a karácsonyra hangolódás, a könyvben található tippeknek köszönhetően pedig együtt készülődhetünk, süröghetünk-foroghatunk a konyhában a gyerekek bevonásával vagy közösen barkácsolhatunk, az éppen aktuálisan olvasott mesétől függően. A könyvhöz kapcsolódó Mandulka és a Karácsonyvár című CD Rutkai Bori Banda ünnepi dalaival megtalálható az online zeneszolgáltatók kínálatában, és megvásárolható a könyv- és lemezboltokban.

4-10 éveseknek

Beleolvasó a könyvbe: https://www.pagony.hu/cikkek/rutkai-bori-mandulka-es-a-karacsonyvar-beleolvaso-mano-mesekonyv

Sallya Nicholls: Százéves karácsony - Az időtükrön át (Zseblámpás könyvek)

A már önállóan olvasó gyerekeknek szóló Zseblámpás-könyvek sorozat köteteiben szellős, kényelmes sorközzel olvashatnak a gyerekek viszonylag egyszerű nyelvezetű, de már összetett és izgalmas igazi regényeket. A könyvekben helyet kap egy-két fekete-fehér kép is, ami sokkal élvezetesebbé teszi az olvasást. A már 150-200 oldalas regény tökéletes belépőkapu lehet az “igazi”, több száz oldalas regényekhez.

Az időtükrön át sorozat első kötetében megismert főszereplő testvérpár, Alex és Ruby ebben a kötetben az időtükör segítségével Viktória királynő korába utazik, és egy egészen különleges karácsonyt töltenek el az elődeikkel. A Százéves karácsony központi témája a békülés és a családi kötelékek megerősítése téren és időn át, ami a karácsonytól függetlenül is fontos üzenet. A megható karácsonyi történet kezdő olvasóknak, időutazást kedvelőknek, kicsiknek, nagyoknak ideális karácsonyi ajándék.

9-12 éveseknek

Beleolvasó a könyvbe: https://www.pagony.hu/cikkek/sally-nicholls-szazeves-karacsony-az-idotukron-at-beleolvaso-meseregeny-zseblampas-konyvek-karacsony-idoutazas

Kapcsolódó termékek