Abszolút izgalmas kérdések - Abszolút szabad válaszok!

Minden, amit tudni kell az Abszolút játékok 4. részéről

Ha úgy érzitek, az összes szavat kibogarásztátok a Megvadult betűkben, mind a 880(!) régi szó és 110(!) nem mindennapi közmondás értelmét kitaláltátok az Elfelejtett szavakban, és a csillagokat is lemeséltétek az égről a Képtelen sztorikban, akkor ne aggódjatok, itt az Abszolút játékok új része, az Abszolút szabad válaszok!

abszolut_szabad_valaszok_3d.jpgMit kérdeznél szigorú, komoly nagypapádtól, ha bármit kérdezhetnél tőle? Talán valami mókásat, például, hogy van-e valamilyen vicces szokása? Vagy inkább azt, hogy melyik volt gyerekkorában a legvagányabb farsangi jelmeze? A kicsi, akár hátizsákba is könnyen elférő játékdoboz több, mint 150 kérdés- és küldetéskártyát rejt, amelyet 9-99 éves korig bárki megválaszolhat családi nyaraláson, iskolai kiránduláson, osztályfőnöki órán, vagy akár egy esős nyári estén kettesben- amikor csak adódik 60 perc szabad játékidőnk.

Megtetszettek az Abszolút játékok? Olvass róluk többet itt!Ha nálatok is gyakori probléma, hogy egy közös társasozás után kissé elszomordnak azok, akik nem nyertek, akkor az Abszolút szabad válaszokat nektek találták ki! Ennek a kooperatív játéknak nincs győztese vagy vesztese, nincsenek büntetőlapok, pontszámlálás és stopperóra, a célja csupán az, hogy megnyíljatok egymás előtt, és jól érezzétek abszolut_szabad_valaszok_1.jpgmagatokat!

A Körvonal és az Igen,és? rajongóinak jó hír, hogy ezekhez a játékokhoz hasonlóan az Abszolút szabad válaszokban is 75 kérdéskártya segíti a kötetlen, nyílt beszélgetések beindulását. De a kérdéskártyák sem mind ugyanolyanok! A fejtegetős kártyák a hosszabb, gondolatébresztő beszélgetésekhez kiválók. A keresgélős kártyák segítségével közösen kitalálhatjuk, hogy a játékosok közül kire illik leginkább egy adott jellemző. A csapongós kártyák a gyors gondolkodást és reakciókat fejlesztik, ugyanis ha ilyet húzunk, azonnal ki kell mondanunk, ami a kártyán látható kifejezésről eszünkbe jut.

Legkülönlegesebbek pedig a jó pletykás kártyák! A pletykálásról nagyon sokunknak vannak negatív élményei - ezen próbálnak a jó pletykás kártyák segíteni. Kivel ne történt volna meg, hogy valami teljesen képtelen dolgot hallott magáról a munkahelyén, iskolában, vagy akár a játszótéren. Ha jó pletykás kártyát húzunk, akkor a többieknek hátat fordítva ,,kihallgatjuk” – mintha csak valódi pletykálkodást hallgatnánk - hogy a többiek milyen jó és kedves dolgokat mondanak rólunk.

Gyerkőcöd túl kicsi még, hogy az Abszolút szabad válaszokkal játsszon? Itt olvashatsz kisebb gyerekeknek szóló játékainkról!

abszolut_szabad_valaszok_2.jpgNem szerettek játék közben mindig csak egy helyben ülni, netán igazi örökmozgó van a családban? A mókakártyák alkotós, mozgásos feladatokat tartalmaznak, amiket közösen hajthattok végre. A küldetéskártyák pedig olyan önálló feladatokat tartalmaznak, amelyeket egyedül kell a játék során megoldanotok, ezzel fejlesztve az önálló, kritikai gondolkodást.

Amikor pedig teljesen elfogyott a húzópakli, vagy szimplán meguntátok a játékot, és a befejezésen gondolkodtok, akkor lépnek életbe a rejtélyes átváltozáskártyák, de ezek maradjanak csak a játék titkai az első kipróbálásig! Az biztos, hogy ezek segítségével mindannyian tanulhattok magatokról és egymásról valamit a játék végén.

Garantált a sok nevetés, talán a könnyek is, de ami a legfontosabb, egy különleges, elfogadó légkör kialakulása, és a játékosok egymásba vetett bizalmának növekedése, ami mind családok, mind osztályközösségek számára kiemelten fontos.

Megtetszett az Abszolút szabad válaszok? Tedd be a kosaradba!

Ha nem szeretnél lemaradni az újdonságainkról, akcióinkról és különleges programjainkról, akkor iratkozz fel a hírlevelünkre!

Kapcsolódó termékek

Kapcsolódó cikkek

  • Itt az összes Pagony-kártya!

  • Abszolút szórakozás