Abszolút szórakozás

Ismerd meg az Abszolút társasokat!

Elképesztő energiával rajtolt el 2020-ban az Abszolút megvadult betűk, és a sorozat iránti érdeklődés csak fokozódott a 2021-ben megjelent Abszolút elfelejtett szavakkal. Most, hogy nemsokára megérkezik a sorozat harmadik része, az Abszolút képtelen sztorik, úgy döntöttünk, egy szemlében mutatjuk be az összes Abszolút-játékot, hogy azok is könnyedén megtalálják a nekik legmegfelelőbbet, akik még nem hallottak a sorozatról.

A betűkből szavak lesznek, a szavakból mondatok, és mondatokból épül fel a szöveg. Ezt a logikát követik az Abszolút társasok is. Na de mit tehetünk, ha a betűk megvadulnak, a szavak jelentése senkinek nem világos, a sztorik pedig egészen képtelen irányokat vesznek? A válasz egyszerű! Készüljünk fel rá, hogy nagyon jól fogunk szórakozni!

abszolut_megvadult_betuk_box_3d.jpgAz Abszolút megvadult betűk egészen új szintre emeli a Scrabble-élményt! Ha szerettek szavakkal mókázni, nagy a szókincsetek - vagy éppen tágítani szeretnétek - akkor tutira imádni fogjátok! Az Abszolút megvadult betűket Lencse Máté pedagógus, játéktervező találta ki, akinek elsőszámú célja, hogy játékai egyszerre legyenek szórakoztatóak és fejlesszék a gyerekeket.

Ez a játék kizárólag mássalhangzókat tartalmaz! A feladat roppant egyszerű: a dobozban található 6 dobókocka, minden oldalán egy-egy mássalhangzóval: ezekkel dobtok, és a kapott mássalhangzókból kell (természetesen a magánhangzókat ti választjátok hozzá) értelmes szavakat alkotnotok! A lényeg, hogy a lehető legtöbb betűt felhasználjátok!

Játszhatjátok kooperatív társasként, csapatban dolgozva vagy versengve. Van egy haladóknak szóló, nehezített verzió, amikor lehet egymástól betűket csenni vagy furfangosan megakadályozni a többieket, hogy a saját szavaikat letegyék a táblára. Sőt, ha éppen senki sem elérhető a környéken, egyedül is rendkívül szórakoztató!

Szerezd be itt!

abszolut_elfelejtett_szavak_box_1000px.jpgAz Abszolút elfelejtett szavak lehengerlően vicces, megmozgatja az agytekervényeket, fejleszti a szókincset, és még sorolhatnánk… Veled is előfordul, hogy egy régebbi kiadású könyvben olyan szavakat olvasol, amiknek a jelentését nem ismered? Vagy épp úgy gondolod, hogy téged nem lehet meglepni? No, mi teljesen biztosak vagyunk benne, hogy nekünk most sikerülni fog! Tegye fel a kezét, aki tudja, mit jelent például az, hogy tácsi vagy hogy korc! Na ugye!

De nem csak szavakat tartalmaz ám a játék, 110 szólást is, olyanokat, mint például: “Ne húzd nyársra a ciberét, mert úgyis leszotyog!”

Ami nagyon fontos és a szabálykönyvben is rögtön az elején le van szögezve: ez nem egy műveltségi játék! A lényeg a kreativitás, a szabad asszociáció és a jókedv. A szabály ugyanis egyszerű: meg kell győzni a többieket arról, hogy ti tudjátok az adott szó vagy szólás jelentését. Ha nem ismered a szót, semmi gond: akkorát és olyan kreatívan blöffölj, amekkorát csak tudsz! Amikor mindenki végzett, szavazás következik. Akire a legtöbb szavazat érkezik, felírhat magának két pontot, aki pedig eltalálta a szó vagy szólás jelentését, 1 pontot. (A szabálykönyv természetesen tartalmazza a szavak jelentését.)

Ezt a játékot egyformán fogja élvezni a kiskamasz, a morcos tini, a nagypapa és a szülők is! Az egyszerűbb kifejezések jelölve vannak, így, ha fiatalabbak játszanak, akkor húzhattok ezek közül, ha viszont csak felnőttek játsszák, akkor belecsaphattok a lecsóba! Ráadásul a szabálykönyv tartalmaz egy kiegészítő játéktervet iskolai osztályoknak, amivel szuperül fel lehet dobni a nyelvtanórát!

Tedd kosárba!

abszolut_keptelen_sztorik_3d.jpgÉs ezzel el is érkezünk a sorozat legújabb darabjához, az Abszolút képtelen sztorikhoz. Ha szeretitek a kreatív játékokat és a jó történeteket, akkor ez a ti játékotok!

Az Abszolút képtelen sztorikban közösen írtok egy történetet a játék végére, de minden játékosnak egyéni céljai is vannak. Mindenkinek a saját sztorikártyáján szereplő történetelemeket kell beépítenie a mondatába, majd a legnépszerűbb mondatok kerülnek be a sztorifüzetbe, és belőlük áll össze a közös történet. Vajon kitől kerül be több mondat a végső sztoriba? Kitől fog származni a cím, és vajon ki találja ki a legérdekesebb főszereplőt? A játékosok mind szavaznak egymás mondataira, és az kapja a legtöbb pontot (3-at), akinek a mondatára a legtöbb szavazat érkezett. Rajta kívül azok is kapnak pontot, akik a nyertes mondatra szavaztak (1-et), így nem csak a kreatív írókat, de a jó ízlésű esztétákat is jutalmazza a játék.

A végén pedig mindenki nyer, hiszen a közösen alkotott történet szuper emlék lesz! Ráadásul a játékhoz tartozó füzetben rengeteg képtelen sztorit gyűjthettek, így a szorgos játékosok egy komplett kis novelláskötetet is magukénak mondhatnak majd.

A játéknak ezúttal is több változata van, játszhatjátok a hosszú verziót, de ha csak egy gyors körre van idő, könnyedén le tudjátok rövidíteni. A fiatalabb játékosokra tekintettel pedig egy egyszerűbb szabályt is tartalmaz a játék.

Játszhatjátok otthon, iskolában, barátoknál, ez az egyszerű, de nagyszerű játék biztosan minden alkalmat fel fog majd dobni. Tapasztaljátok meg a szabad történetalkotás élményét! Írjatok, nevessetek, kreatívkodjatok! A saját sztorifüzeteteket pedig évek múlva is élvezet lesz olvasgatni.

A játék már előrendelhető!

Kapcsolódó termékek