Élőben az Álmodó tornyok városából

Kitti, Bianka és Barnabás egy újabb rejtély közepébe csöppentek!

Mi lenne, ha az osztályfőnököm szerepet kapna egy hollywoodi akciófilmben? Mi lenne, ha szuperhőssé válnék és megmenteném az osztálytársaimat egy közelgő katasztrófától? Mi lenne, ha hirtelen szembejönne velem egy szellem? Ilyen és hasonló kérdésekkel szórakoztatja magát a tizenhárom éves Kitti az iskolában, mert úgy gondolja, hogy a barátnőihez képest neki bizony egyhangú az élete. Mi lenne, ha részt vehetne egy különleges külföldi utazáson az angliai Álmodó tornyok városába?

589e786a-7445-4ea4-b2df-d955434ed28f.jpegKitti, a Cseresznyeliget titka és A platánsor rejtélye rejtélyimádó, álmodozó főszereplője végre úgy érzi, megtalálta a helyét az osztályban - bár korábban kiközösítették, és nem volt kivel megbeszélnie a problémáit, most már van pár barátnője. De ez eddig nem látott kihívásokat is hoz Kitti életébe - hiszen idáig nem kellett senkinek bizonyítania, most pedig állandóan oda kell figyelnie, hogy megfeleljen ,,barátnői” elvárásainak. Például annak, hogy a nyári vakációját ne az ,,unalmas” Cseresznyeligetben töltse a nagybátyjánál, hanem külföldön. Kitti tudja, hogy erre esélye sincs, a nyári vakációt ugyanúgy a nagybátyjánál és nagynénjénél tölti majd, mint eddig minden évben. De nem is kívánkozik nagyon külföldre, hiszen már alig várja, hogy együtt töltse a nyarat legjobb barátnőjével, Biankával, és Barnabással, akihez tavaly óta romantikus érzelmek fűzik, amiket ő sem ért teljesen.

Érdekesen hangzik? Olvass bele itt!

Kitti imád álmodozni, de még a képzeletét is felülmúlja az, amikor hazaérkezve anyukája azzal a hírrel várja, hogy egy egész nyarat tölthet nagynénje és nagybátyja, valamint Bianka és Barnabás társaságában Angliában, az Álmodó tornyok városában

Kitti nemsokára Angliában találja magát, a rejtélyes Pókháló-házban, amelynek minden sarka egy újabb titkot (és pókot) rejt. Már a megérkezése utáni reggelen történik vele valami megmagyarázhatatlan, amikor valaki egy rejtélyes üzenetet hagy számára hátra: ,,a szeme úgy csillog, mintha tudná a legnagyobb titkot”. De mit is jelent ez?

Imádod a kalandokat? Imádni fogod az Abszolút-könyveket!

Bár Kittinek, Biankának és Barnabásnak már vannak tapasztalatai a nyomozással és rejtvényfejtéssel kapcsolatban, még soha nem nyomoztak egy ezeréves város több száz éves tornyai között, egy teljesen másik országban. Vajon ki küldi a rejtélyes üzeneteket? A gyakran rideg és munkamániás Csongor, az étterem tulajdonosa? Lonka, a rejtvényimádó pincérlány? Jenő, aki kristályokat és újságkivágásokat gyűjt megoldatlan bűnügyekről? Rétes, aki az első perctől fogva képes Kitti gondolataiban olvasni? Vagy talán a titokzatos Menta, aki egyik percben kedves és barátságos, a másikban pedig meg sem lehet ismerni, annyira durcás és elutasító?

Kitti a Pókháló-ház lakói közül leginkább Mentát figyeli gyanakvóan. Úgy érzi, a lány mindent megtesz annak érdekében, hogy elvegye tőle Biankát és Barnabást, és mindenben a kedvükben járjon, míg Kitti egyre inkább kimarad a közös programokból. És a legrosszabb, hogy az ikrek mintha semmit sem vennének észre az egészből! Wéber Anikó különleges érzékenységgel beszél a kiskamaszokat érintő problémákról, mint a kiközösítés vagy a megfelelési kényszer. Olyan természetességgel hozza fel ezeket a fontos témákat, hogy a leggyanakvóbb kamasz olvasó sem érzi majd úgy, hogy ,,lelkizős” könyvet olvas.

Kifejezetten keresitek a ,,lelkizős" könyveket? Ajánljuk az Örökkön örökké fát!


Kittinek belső vívódásai mellett arra is figyelnie kell, hogy megfejtse a titokzatos üzeneteket. Lehet, hogy még az sem véletlen, hogy a Pókháló-házban nyaraló gyerekek, Kitti, Bianka, Barnabás és Menta mind a négyen tizenhárom évesek? És mit üzen a múltból Henry, a százéves oxfordi diák szelleme?

Wéber Anikó legújabb könyvében pont annyi az izgalom, a rejtély és a titok, mint a sorozat első kettő részében, mindez egy különleges, angliai környezetben. Ki ne szeretne barátaival egy távoli országba utazni, és ott egy évszázados titok nyomába eredni? Az Álmodó tornyok városa olvasói mindezt megtehetik Kitti kalandjait követve. Tökéletes nyári olvasmány egy tökéletes nyári szünetről!

Megtetszett a történet? Tedd a kosaradba!

Kapcsolódó termékek

Kapcsolódó cikkek