Lehet egy szék komisz?

Lapozz bele a Fake-be!

Miért hisszük el olyan könnyen az álhíreket? Mi van a babonák és a hiedelmek mögött? Hogyan vértezhetjük fel magunkat a megtévesztés ellen? Erről a témáról mindent megtudhatsz Annemarie Bon Fake című könyvéből. Lapozz bele!

fake_borito_1000px.jpgLehet egy szék komisz?

Fura, nem? Feltehetően tisztában vagy vele, hogy ezeknek a babonáknak semmi értelme nincs, mégis hiszel bennük. Ezt hívják „mágikus gondolkodás”-nak. Amikor azt hiszed, hogy amit gondolsz, teszel vagy mondasz, befolyásolja a történéseket. Mintha valóban létezne varázslat. Légy nyugodt, ezzel egyáltalán nem vagy egyedül! A legtöbb gyerek hatéves koráig pont így gondolkodik. Náluk a képzelet és a valóság egybefolyik, és úgy hiszik, hogy a játékszereik simán életre kelhetnek éjszaka. Ha egy ovis nekimegy a széknek, azt mondja, a szék komiszkodik vele. Ha lát egy markológépet, az az ő szemében talán tüzet okádó sárkány. És miért ne lehetne megtanulni seprűnyélen repülni?

Sok ember soha nem szokik le teljesen a mágikus gondolkodásról. Vagy te nem beszélsz olykor a laptopodhoz és a biciklidhez?

Lapozz bele a könyvbe itt!

Olvasd el Hajdu Zsanett ajánlóját is!

Kapcsolódó termékek

Kapcsolódó cikkek

  • Hogyan tanítsd meg tudatosan tájékozódni a gyereked?