Kilövésre felkészülni!

Polcainkon landolt a Két kis dínó-sorozat legújabb része, a Két kis dínó a holdon

Athén, Budapest, Camelot, Vereckei-hágó, Pompei, Amerika.... Mi ezekben a látszólag teljesen különböző helyszínekben a közös? Hát az, hogy Berg Judit időutazó kis dínói, Trikó, a triceratopsz és Nyamm, a tirex már mindegyiket meglátogatták! Legutóbbi utazásuk során – mikor Artúr király udvarában jártak – ismerték meg Reginát, a tirexlányt, és így már hármasban fedezik fel a tér és idő kifürkészhetetlen rejtelmeit. De hogy jutnak el a Holdra? Olvasd el cikkünket, és megtudod!

ket_kis_dino_a_holdon_borito_1000px.jpgTermészetesen sem Trikó, sem Nyamm, de még Regina sem gondolta volna, hogy valaha eljutnak a Holdra a három űrhajós, Buzz, Mike és Neil kíséretében. Az egész úgy kezdődött, hogy Nyamm be akarta bizonyítani barátainak, hogy a Hold nem egy gigantikus nyalóka (mint Regina gondolja), és nem is egy hatalmas kődarab (mint Trikó állítja), hanem egy óriási, kerek sajt. Mindezt egy rajzzal próbálja alátámasztani, amire a magyarázat hevében rábök a magyarok táltosától kapott, varázserejű medvefog-talizmánnal és hopp... Azonnal a NASA központjában találják magukat, 4 héttel a Hold-misszió kezdete előtt.

Hogyan ismerkedtek meg a dínók az űrhajósokkal? Olvass bele a könyvbe és meglátod!
Még szerencse, hogy az űrhajósok, Neil, Buzz és Mike úgy gondolják, hogy a három öklömnyi, beszélő dinoszaurusz is a kiképzésük része! Így beleegyeznek, hogy magukkal vigyék Trikóékat a Holdra, persze a legnagyobb titokban. De addig még nagyon sokat kell készülniük – az űrhajósokra egészségügyi vizsgálatok várnak, a három kis dínó pedig még az űrhajósok centrifugájába is beleül, de mi az nekik az időutazáshoz képest!

Érdekel az időutazás? Imádni fogod az Időfutárt!

Berg Judit sorozatának minden egyes része egy-egy történelmi korszakot mutat be az ókori Hellásztól Mátyás király udvarán át Amerika felfedezéséig és tovább. Bár a részeknek van egy bizonyos kronológiája, minden egyes bevezetőben felidézhetjük a két kis dínó összes eddigi kalandja, így azoknak is bátran ajánljuk a legújabb regényt, akik nem olvasták még Trikó és Nyamm (és persze Regina) korábbi történeteit.

A Két kis dínó a holdon lebilincselő olvasmány minden olyan gyerek számára, aki éppen űrkutatós korszakát éli, vagy az iskolában dinoszauruszok.pngKőszeghy Csilla illusztrációjaéppen az űrversenyről tanul. Regina, Nyamm és Trikó kalandjai által közelebbről is megismerhetik az Apollo-11 legénységét, Buzz Aldrint, Mike Collinst és Neil Armstrongot. Megtudhatják, miből is áll egy űrhajós kiképzése, milyen nehéz a szakafander, hány fokos a Hold felszíne, és azt is, hogy mit eszik egy űrhajós (Nyamm legnagyobb bánatára nem csak sajtot és nyalókát).

Milyen lehetett gyerekként végignézni a holdraszállást? Ismerd meg Ancsa történetét!
Vajon tényleg ott díszeleg egy pár apró dínólábnyom Neil Armstrong csizmájának nyoma mellett a Holdon? Vedd kezedbe Berg Judit regényét, és megtudod!

Itt tedd a kosaradba!

Kapcsolódó termékek