Bolyongás a hóviharban

Itt az Éjszaka az állatkertben társasjáték!

Végre kapható boltjainkban az Éjszaka az állatkertben társasjáték! Ha ismerős nektek ez a név, akkor semmiképpen se gyanakodjatok véletlenre: van egy ilyen című könyvünk is.

ejszaka_az_allatkertben_box_3d_small.jpgRáadásul az Éjszaka az állatkertben minden szempontból formabontó könyv a Pagony kiadó életében. Ha emlékeztek a kaland-játék-kockázat regényekre, akkor biztosan tudjátok, miről van szó: ahogy haladunk előre a történetben, folyamatosan döntéseket kell hozni, merre menjen tovább a sztori. Mintha egy videojátékot olvasnánk!
A siker elképesztő volt, olyan gyerekek kezdtek lelkesen olvasni, akik korábban semmilyen formában nem érdeklődtek az irodalom iránt. Ez hatalmas öröm a számunkra, így nem volt kérdés, hogy egy társasjátékot is készítünk hozzá, ugyanezt a történetet alapul véve.
A társasjáték remekül visszaadja a bolyongás, és a saját térkép bogarászásának élményét, amit a könyvben átéltünk, csak ezúttal 3D-ben.

Rendeld meg most!

Mindjárt kitérünk egy kicsit arra, hogy milyen is pontosan ez a játék, és miért vagyunk ennyire oda érte, de először egy vallomás következik: jelen sorok íróját rommá verte egy 11 és egy 9 éves a játéktesztelésen, annak ellenére, hogy még előnyt is kapott.

30416.jpgNa de térjünk a lényegre! Milyen játék az Éjszaka az állatkertben?

Nos, egyrészt - bár tudjuk, hogy ez csak a külcsín, de mégis fontos - csodaszépen néz ki, Ferth Tímea gyönyörű illusztrációi díszítik.
Másrészt természetesen szuper izgalmas, és ahogy már megszokhattátok, többféle játékmód van benne: bonyolíthatjátok vagy leegyszerűsíthetitek, ha kisebb tesó is ki szeretné venni a részét a játékból. Sőt, a kooperációs verzióval együtt is dolgozhattok!

A játék egy kis sztorival indul: egyszer csak az éjszakai állatkertben találjátok magatokat, ahol ráadásul irtó sötét és hideg van. Az állatok sehol sincsenek, helyettük mindenféle furcsa lénnyel találkoztok, akik közül az egyik a segítségeteket kéri: egy küldetést kell teljesítenetek, amihez egy térképet is átnyújt. Ezen az állatkert egy részlete található. Nem tűnik nagyon bonyolultnak, igaz?
Pedig egyáltalán nem olyan egyszerű a feladat: a tájékozódást megnehezíti az állandó hóvihar (meg időnként a többi játékos is). Nagyon kell figyelni, memorizálni az utunk állomásait, és figyelem: a játékostársaink ugyanúgy, akár mi, az állatkertben bolyonganak, a lényeg, hogy mi érjünk elsőként célba!

4 játékvariációt tartalmaz a társas, a kezdő, a haladó és a profi szintet, emellett pedig a kooperációs verziót. Ez egy igazi családi játék, sok korosztály számára lesz élvezetes, és nem az a lényeg, hogy keresztbe tegyünk egymásnak, hanem a saját küldetésünk teljesítése, a célunk elérése.

Ha szerettétek a Tiltott Sivatag vagy a Tiltott Sziget nevű társasokat, akkor számotokra konkrétan kötelező!

Kosárba teszem!

Kapcsolódó termékek

Kapcsolódó cikkek

  • Videójáték vagy olvasás?