Gavarin és az álomantenna

Új könyv kiskamaszoknak Laboda Kornéltól

Laboda Kornél regénye, a Gavarin és az álomantenna az Abszolút könyvek-sorozat legújabb tagja, és egyenesen a világűrbe repíti kiskamasz olvasóit. A kötet Jásdi Juli illusztrációival jelenik meg.

Gavarin sajnos nem érzi magát jól a Földön. Egész konkrétan szörnyen unja az összes órát az iskolában. Egy este ezért fogja magát, átépíti a szobáját űrhajóvá, és a kutyájával meg a macskáival elindul a világűrbe, ahol érdekesnél érdekesebb bolygókat, ráadásul igazi barátokat is talál. Gavarin az űrben való kalandozása során a szabad játékra, váratlanságra, spontaneitásra való igényét éli ki Makszimov professzorral és Z-vel.

Csakhogy hamarosan észreveszik, hogy valami nagyon nem stimmel a világűrben sem. Valaki elszívja az űrlakók álmait. Valaki foglyul ejti azokat, akik nem tetszenek neki... akik nem engedelmeskednek... Kiirtja a fejükből a gondolatokat, a szívükből az érzéseket, a lelkükből a szabadság vágyát. Gavarinnak és barátainak minden eszüket és bátorságukat bevetve meg kell küzdeniük vele, hogy visszanyerjék a szabadságukat és az álmaikat.

Laboda Kornél a fiatal felnőtteknek szóló irodalom terén már bizonyított a mátéPONTindul című kötetével, irodalmisága és izgalmas abszurditása sokunk figyelmét szegezte a könyve lapjaihoz. Ezúttal kisiskolásoknak szóló kalandregénnyel tér vissza, amiben egyszerre kaphatunk képet egy magányos kisfiú határtalan fantáziájáról, és kalandozhatunk csodálatos földönkívüli lényekkel és bohém professzorokkal varázslatos bolygókon.

Olyan zseniális találmányokkal ismerkedhetünk meg, mint az idővisszavonó patron, amivel akár egy fekete lyukból is kiutat lehet találni, vagy olyan lényekkel, mint Z, aki a világ legvégéről származik, ahol mindig minden ugyanolyan, így minden változást jónak bélyegez, akár jót, akár rosszat eredményez.

A Gavarin és az álomantenna hihetetlenül izgalmas kalandjaival azonnal elragadja az olvasót: minden újabb mondat tartogat valami feledhetetlen fantasztikumot, amiről még többet akarunk tudni. Gördülékeny, nem lacafacázó szövegével garantáltan az egész családot elvarázsolja. Elsősorban haladó olvasóknak ajánlott, de közös olvasásra is kitűnő választás.

Beleolvasó itt található.

9 és 12 éves kor között ajánljuk.

Kapcsolódó termékek