Hat új mesekönyv a Pagonytól

0-tól 10 éves korig

0 – 10 éves korig minden gyerekhez szólnak új könyveink, amelyek sok-sok a gyerekek számára fontos témát járnak körbe, segítve a szülőket a különböző helyzetek gyerekekkel történő megbeszélésében, megoldásában.

Axel Scheffler: Pipp és Polli – A barátságos csiga (a szerző rajzaival)

A barátságról való mesélést nem lehet elég korán elkezdeni. A Graffaló és további számos, klasszikussá vált mese illusztrátora, Axel Scheffler Pipp és Polli-sorozatában egy kisnyuszi (Pipp) és egy kisegér (Polli) kedves és vicces történetein keresztül mutatja be a barátság számtalan aspektusát, a különböző konfliktushelyzetek kezelését, és természetesen az önfeledt játék adta örömöt. Pipp és Polli – csak úgy, mint bármelyik gyerek – sokszor összekap kisebb apróságokon, amelyek az adott pillanatban elképesztő súlyú konfliktushoz vezetnek, ám szerencsére mindig hamar kiderül, hogy mindenre van megoldás. Amilyen hirtelen merülnek fel ezek a problémák, Axel Scheffler remek meglátásainak és okos ötleteinek köszönhetően épp olyan gyorsan sikerül is elsimítani ezeket.

Az új kötetben Polli olyan hangosan játszik, hogy Pipp kis csigája ijedten bújik a házába. Pipp nagyon dühös lesz. Pedig hangoskodni néha igazán hasznos! Polli megvédi a kis csigát a bajban, és a barátok kibékülnek. Hiszen a barátság a legfontosabb!

0 – 3 éves kor között ajánljuk.

Kiss Judit Ágnes: Babaróka kistestvére (Egri Mónika rajzaival)

Babarókát nem rendítette meg különösebben, hogy hamarosan kistestvére lesz. Csak Mamaróka lett egyre szélesebb, és nem ivott kávét reggelente. Amikor azonban kiderült, hogy elköltöznek, Babaróka halálra rémült. Így kezdődik az immár negyedik Babaróka kötet, ami megint ismerős helyzetekkel foglalkozik: költözés, új ház, új környék, új szomszédok – és még a szeretett Kölyökörzőtől is meg kell válni! Aztán megszületik Apróka – a szülők fáradtabbak, türelmetlenebbek, nem jut annyi idejük a nagy és okos Babarókára, mint előtte.

Végül persze minden a helyére kerül, hiszen ahogy azt Kiss Judit Ágnestől megszoktuk, minden problémához kedvességgel, megértéssel, türelemmel közelít – Egri Mónika rajzai pedig most is, mint mindig, bájosak, érzékenyek, otthonosak. Igazi összebújós, családi mesekönyv! A rókacsalád történetei nem egy elérhetetlenül tökéletes és harmonikus család életének hamis képét mutatják. Felszabadító mesék, amikben senki sem hibátlan és tévedhetetlen, mégis megkérdőjelezhetetlen a köztük lévő szeretet.

3 – 6 éves kor között ajánljuk.

Heike Vogel: Miért nem a tengerben élnek a tengerimalacok? (Petra Maria Schmitt és Susanne Orosz rajzaival)

Folytatódik a hiánypotló, mesés ismeretterjesztő sorozat, a Történetek kíváncsi gyerekeknek. Ti tudjátok, miért nem esnek le a csillagok az égről, és miért van annyi homok a sivatagban?Elgondolkoztatok már azon, hogy miért nem a tengerben élnek a tengerimalacok? Újabb izgalmas kérdések, újabb mesés válaszok kerülnek elő a könyvben. Ezekben a történetekben, a gyerekek számára is könnyen érthetően, újabb izgalmas tényeket tudhatunk meg a világról. A történetek valószerűek és természetesek, ebben sokat segít, hogy a szerzők nem igyekeztek erőltetetten egy állandó szereplőgárdára építeni. Minden sztoriban más gyerekekkel és felnőttekkel találkozunk, így az olvasónak jólesik azt látni, hogy sokféle gyerek sokféleképpen érdeklődik, kinek-kinek más az érdeklődési köre, de egyben hasonlóak: ugyanolyan kíváncsiak, mint ők.

3 – 6 éves kor között ajánljuk.

Anne Ameling: 3-5-8 perces mesék a barátságról

A népszerű 3-5-8 perces mesék sorozat legfrissebb kötete igazi aduász: a barátság mindenkit foglalkoztat, a legkisebbek életének is meghatározó része. Ebben a könyvben csupa olyan mesét olvashatunk, amikben barátságokról van szó: akad veszekedős-kibékülős nyomozás, félős kislány a játszótéren, aki senkit sem mer megszólítani és egy néni, aki folyton egyedül üldögél egy padon... egészen addig, amíg szóba nem elegyedik egy kisfiúval, és ki nem derül róla, hogy remek játszópajtás. De felbukkan benne a féltékenység is, erre is találhatunk megoldást a könyvben, egyszóval a barátság minden aspektusát körüljárjuk, ellenállhatatlanul mesés, kedves köntösben.

Rengeteg szuper beszélgetésre is lehetőséget adnak nektek ezek a kis sztorik. Megmutatják, hogyan lehet konfliktusokat elsimítani, félreértéseket megbeszélni vagy éppen legyőzni a barátkozással kapcsolatos félelmeket – ugyanakkor cseppet sem didaktikusak. A mesék mind-mind viccesek, szórakoztatóak és a szívhez szóló üzenetük biztosan megérinti a kis olvasókat is.

4 – 8 éves kor között ajánljuk.

Igaz Dóra: Ádám és a dzsúdó (Endrődi Kata rajzaival)

Ádámnak nem megy könnyen az iskola. Nagyon jó tanuló, mindig minden házija készen van, mégis szinte mindennaposak a beírások az ellenőrzőjében. Futkározik a folyosón, belebeszél a matekóra közepébe, nem tud nyugton ülni. Pedig matekból jó, és a helyesírással sincs gondja, de folyton rá kell szólni. Pedig ő nem rosszalkodik, csak hát olyan nehéz sokáig egy helyben ülni! Amikor aztán egy dzsúdóedző elmeséli az osztálynak, hogy nála sokat kell futni, ugrálni, küzdeni, és akinek sikerül eldobnia a másikat, annak szidás helyett dicséret jár, Ádám rögtön tudja, hogy ezt ki kell próbálnia! Ki tudja, talán a sok mozgás mellett a padban is könnyebb lesz nyugton maradni… És az edzések nem várt hatással vannak Ádám életére: szép lassan rájön, hogy a sport nem csupán a mozgás öröméről és a győzelem hajszolásáról szól, hanem egy egészen új életfilozófiát is nyerhet vele. A kitartás, az elhivatottság olyan fogalmak, amik az ő életének eddig nem voltak szerves részei. Példának okáért az első edzés után, amikor megtudja, hogy a fekete öv annak a jele, hogy igai profi dzsúdóssal van dolgunk, nemes egyszerűséggel kicseréli saját fehér övét egy feketére. Győző bácsi szerencsére megértő szigorral terelgeti a kisfiút, aminek eredményeképpen Ádám az első versenyén már igazi sportolóként vesz részt, aki nem csupán saját pillanatnyi sikerét tartja szem előtt, hanem örülni tud csapattársai győzelmének is.

4 – 8 éves kortól ajánljuk.

Vibók Ildi: A szupercsapat – Mire jó az oltás? (Mayer Tamás rajzaival)

Emma királykisasszony nem fél semmitől. Semmitől, csak az oltástól. Úgyhogy el is dönti, ő bizony nem akar oltást kapni, és ezt anyukája engedélyével közli is tudós háziorvosával. Doki nem erőszakoskodik, csak előveszi csodafegyverét: a varázskönyvet, ami megmutatja, milyen jó fej testőrség dolgozik éjjel-nappal azon, hogy legyőzze az Emmát támadó ádáz vírusokat és bacikat. Ám sajnos néha ők sem elég erősek, és ilyenkor jól jön nekik egy kis segítség, némi előképzettség és edzés. Na, itt jönnek képbe a védőoltások… és végül Emma is rájön, hogy megéri kibírni azt a pár másodpercnyi fájdalmat az egészségért cserébe.

6 – 10 éves kortól ajánljuk.

Kapcsolódó termékek