Hogy a gyerekek csak szépet álmodjanak!

Megjelent a a népszerű 3-5-8 perces sorozat legújabb, magyar része

Minden szülő tudja, hogy nem könnyű egy izgalmas nap után ágyba dugni a gyerekeket…

A népszerű 3-5-8 perces képes mesekönyvek kedves, rövid történetei az óvodás korosztály és szüleik nagy kedvence. A most megjelent, magyar szerzők meséit tartalmazó kötet igazi altatós meséket és gyönyörű, álomba ringató rajzokat tartogat olvasóinak.

3-5-8 perces jóéjtmesék – A legjobb magyar szerzőktől (Szalma Edit illusztrációival)

A szülők és gyerekek körében is népszerű 3-5-8 perces mesék sorozat köteteiben a mesék a szülők szempontjából a lehető legpraktikusabb rendszerben, a hosszuk alapján vannak fejezetekbe csoportosítva. Ha a rohanós hétköznap estéken csak egy rövid kis olvasásra van idő, ezekben a könyvekben könnyedén megtalálják az elfoglalt szülők a megfelelő mesét. Ha pedig sikerült korábban ágyba dugni a gyerekeket, akkor bátran jöhet egy hosszabb történet is - a lényeg, hogy a mesélés ne maradjon el, hiszen fontos része a gyerekek életének és a személyiségük fejlődésének. Kedves képek, bájos történetek, egytől egyig szerethető karakterek jellemzik a sorozat eddig megjelent 12 – köztük 3 magyar meséket tartalmazó kötetét.

A most megjelent harmadik magyar kötet, a 3-5-8 perces jóéjtmesék című könyvben csupa olyan mesét találnak az olvasók, melyek segítségével békés és szeretetteli élmény lesz az altatás, egytől egyig olyan történetek, amelyek megnyugtatóak és kedvesek egyszerre, és amik biztosítják a gyerekek számára a pillekönnyű álmokat.

A legújabb antológiában 22 kortárs szerző meséiből választhatnak a szülők elalvás előtt, hiszen a 3-5-8 perces jóéjtmesék mindegyike az elalvás körül forog, és Szalma Edit gyönyörű rajzai illusztrálják őket. Vicces és lírai, állatos és robotos, hétköznapi és elvont, abszurd mesék, sőt, még két vers is helyet kapott a gyűjteményben. A történetek ismét hossz szerint vannak sorba rendezve, megkönnyítve a szülők dolgát, ha “csak még egy rövid mesét” szeretnének olvasni a gyerekeknek. Kiderül, hogyan telik Kurbli apó egy napja, min mérgelődik a huszadik bárány, mitől fél Lili esténként, és miért fekszik le Csupánkai Mimi teljesen magától minden este. Akár hétköznapi helyzeteket írnak le, akár állatok vagy varázslatos lények kalandjait mesélik el, éppen elég izgalmasak ahhoz, hogy a gyerekek szívesen gondolják tovább őket lámpaoltás után, és örömmel merüljenek álomba, vagy kalandozzanak tovább csukott szemmel.

A kötet szerzői: Adamik Zsolt, Bendl Vera, Berg Judit, Dániel András, Dávid Ádám, Gévai Csilla,

Gimesi Dóra, Harcos Bálint, Igaz Dóra, Kertész Erzsi, Kiss Judit Ágnes, Kiss Ottó, Majoros Nóra, Marék Veronika, Mészöly Ágnes, Molnár T. Eszter, Stiglincz Milán, Szabó Borbála, Szabó T. Anna, Zágoni Balázs , Vadadi Adrienn, Wéber Anikó

3-6 éves korig

Beleolvasó a könyvbe

Kapcsolódó termékek