Micsoda?! Mit keresünk 1651-ben?

Itt a Színház a félhold árnyékában!

Ha kezedbe veszel egy Abszolút Töri kötetet, nem tudhatod, mi vár rád! A sorozat könyveit más- más szerző írja a saját stílusában. A szereplők és mellékszereplők állandó gárdája mellett sem lehet tudni, éppen kik csöppennek időutazós kalandba a Vitéz János Nyolcosztályos Gimnáziumból, és hogy hová utaznak egyáltalán. Egy a biztos, bármelyik részt is olvasod: a minőség, szórakozás és kalandok. Nincs ez másképp Mészöly Ágnes új regényével, a Színház a félhold árnyékában-nal sem. Olvass tovább, és tudj meg mindent róla!

szinhaz_a_felhold_arnyekaban_borito_1000px.jpgOlvasóink egyik kedvence, hogy a kötetek mindegyike ugyanabban a nyolcosztályos gimnáziumban, a Vitéz Jánosban játszódik. Így lehetséges, hogy az előző részből szimpatikus mellékszereplő újra feltűnik a következő részben, vagy akár főszereplővé válik! Máskor régi kedves főszereplők tűnnek fel újra és újra, más-más felosztásban.

Így van ez Mészöly Ágnes új regényében is: az A királyné violája című könyvből már jól ismert Betti és Kende úgy döntenek, hogy az időutazás szabályait kijátszva visszatérnek Mátyás király udvarába, hogy újra találkozzanak barátaikkal, Corvin Jánossal, Galeotto Marzióval és Kinizsi Pállal.
Bár a könyv önmagában is értelmezhető, ha érdekel az előzmény, kattints ide!
Bár az időutazás szinte már nyílt titok a Vitéz Jánosban, egyes diákok még nem részesei az összeesküvésnek: ilyen Krisztin, a nyolcadikos Tiktok-királynő. Kilesi, ahogy Betti és a többiek az időalagút felé indulnak, mert azt hiszi, valami titkos szilveszteri buliról van szó. Rettenetesen meglepődik, amikor kiderül, hogy nem beöltözős parti, hanem valódi időutazás folyik! Megrémül, és ügyetlenkedésével mindenkit magával húz egy másik, teljesen ismeretlen korba.

Az a jó az Abszolút Töriben, hogy az időutazás rendkívül sokféleképpen működik. Bár mindenkinek szüksége van egy időalagútra, hogy átrepüljön a múltba, ez néha sikerül, néha nem. A Kórház az osztályteremben című részben a főszereplők saját akaratukból látogatnak 1956-ba, A generális talizmánja című részben viszont a két főszereplőnek eszébe sem jutott volna az időutazás. Mindig jó, ha a zöldfülűek mellett van egy-egy tapasztalt időutazó, szóval Kende és Betti megpróbálják menteni a helyzetet, és visszajutni a 21. századba, sikertelenül. Szinte perceken belül török, német, majd magyar fogságba esnek, hiszen nem máshol landoltak, mint 1651-ben, a három részre szakadt Magyarország kellős közepén!

Szerencsére a Mátyás korabeli magyar nem változott sokat, így Bettinek majdnem sikerül megtéveszteni elrablóikat, de Krisztin újra bekavar, így már állítólagos svéd királynői követekként indulnak tovább Sárospatak várába, ahol az erdélyi fejedelem öccse, Rákóczi György esküvőre készül...

Ha érdekel, hogy kicsoda Comenius, mit tanultak a kora újkori diákok, hogy működött egy fejedelmi udvar, hány udvarhölgye volt egy német hercegnőnek, és főleg, hogy visszajutnak-e Bettiék a jövőbe, akkor tedd a kosaradba ezt a lebilincselő regényt!

Ha többet szeretnél megtudni az Abszolút Töri könyvekről, cikkünket elolvasva minden kérdésedre választ kapsz!

Kapcsolódó termékek

Kapcsolódó cikkek

  • 5 ok, amiért szerintünk a legmenőbb sorozat most az Abszolút Töri