Kalandozós január

Januári túlélőcsomag 2. rész

A január az év legsötétebb, leghosszabb hónapja: a karácsonyi várakozásnak, ünnepi hangulatnak vége, és csak a szürkeség marad. Vagy mégsem? Azt találtuk ki, hogy készítünk nektek egy hatalmas januári túlélőcsomagot! Minden pénteken kikerül a blogunkra egy-egy tematikus szemle, amikben szuper könyveket és játékokat ajánlunk nektek, hogy megszínesítsük a januárt!

A második részben csupa természethez szorosan kapcsolódó könyvet találtok!

Januárban könnyen bele tudjuk engedni magunkat a rosszkedvbe: az ünnepeknek már vége, a tavasz még kilátásban sincs, egyszóval nem nagyon van mit várni. Mi is hasonló érzésekkel küszködünk, pont ezért találtuk ki, hogy ezentúl minden januári pénteken jelentkezünk nektek egy-egy tematikus szemlével, amikből kiválaszthatjátok azokat a könyveket vagy játékokat, amik segítenek a sötét januári estéket meghitté és vidámmá varázsolni.

Egy kis meglepetés is vár titeket: ezeket a termékeket január 31-ig mind-mind 20% kedvezménnyel szerezhetitek be a webboltunkban, ha a cikkben található linkre kattintotok! Ezzel szeretnénk mi feldobni kicsit a januári hétköznapokat. Válogattunk mindenféle mesekönyvet, hogy a lehető legtöbben találjatok olyat, ami az érdeklődéseteknek megfelelő. Reméljük, szeretni fogjátok a mi januári kedvenceinket!

A lista minden héten bővül az adott hét ajánlataival, ha szeretnétek elolvasni az előző heti kuckózós mesekönyves szemlénket, akkor kattintsatok ide!

Mit csinálunk télen? - Mit? Miért? Hogyan? - Mini

mit-csinalunk-telen.jpgA Mit? Miért? Hogyan? - sorozat töretlen népszerűségnek örvend: informatív, bőségesen illusztrált, sok-sok új információt kínál minden témában, ami csak érdekelheti a gyerekeket.
Az eredeti sorozat 4-7 éves gyerekeknek készült, de már egy jó ideje kapható a mini-változat is, amivel akár már 2 éves kortól elkezdhettek ismerkedni. Ami az igazi különlegessége, azok a titkos ablakok, amiket kinyitva egy csomó rejtett információra is szert tehettek, így egy kicsit interaktívvá is válik az élmény.

A Mit csinálunk télen? című kötetben a gyerekek megismerkedhetnek a tél összes titkával: megtudhatják, mit csinálnak télen az állatok, mi mindent csinálhatunk mi télen, mi történik a környezetünkkel, miért esik a hó… egyszóval a tél összes titkára fényt deríthetünk a segítségével!
Praktikus, apró méretű és keménylapos könyv, így aztán biztosan bírni fogja a strapát!

Itt találod az akciót!

Tittel Kinga:A Duna kincsei

tittelk_adunakincsei_72-1.jpgBiztosan sokan ismeritek a Mesélő Budapest-et, ami sok-sok izgalmas titkot rejt fővárosunkról, és egyaránt népszerű gyerekek és felnőttek körében.
Na, ennek létezik egy zsebkönyv-verziója is a Várnegyed titkai címmel, és örömmel jelentjük, hogy most már nevezhetjük sorozatnak is, hiszen megjelent a Duna kincsei című második rész, amit fellapozva minden érdekesség kiderül Magyarország legnagyobb folyójáról!
Tudtad, hogy akár hajóval is közlekedhetnénk a 4-6-os villamos vonalán? Hol mérik meg a Duna vízszintjét? Milyen kincsek találhatók a Duna mélyén? Mit nevezünk Budapest kacsájának? Tudtad, hogy a város egyben tengeri kikötő is?
Olyanoknak ajánljuk ezt a könyvecskét, akik érdeklődnek a magyarországi hajózás története iránt, elmúltak 7 évesek és/vagy “fun fact”-rajongók.

Itt találod az akciót!


100 dolog, amit a Földért tehetsz

100dologamit.jpgA klímaváltozás az a téma, amit nem ignorálhatunk, pláne egy természethez kapcsolódó szemléből nem maradhat ki, hiszen napjaink talán legégetőbb fontosságú problémája.
Sok olyan szülővel találkozunk a boltban, akik kicsit félve kérdeznek minket arról, hogyan beszélgessenek erről a gyerekekkel anélkül, hogy az szorongást váltana ki belőlük. Szerencsére nagyon sok könyv létezik már a klímaváltozásról, amik kifejezetten gyerekeknek szólnak!
Például ilyen a 100 dolog, amit a Földért tehetsz is: a gyerekek nyelvén megfogalmazva olvashatunk olyan ötleteket, amik segítségével megóvhatjuk a bolygónkat.

Itt találod az akciót!

Catherine Emmet - Ben Mantle: A mocsár királya

1945065.jpgEz a könyv egy picit kakukktojás, ugyanis ez egy meseregény, de amiért mégis helyett kapott a listán, az az aktualitása. Az érintetlen természet pusztulása egy hihetetlenül aktuális és kézzelfogható probléma, ami, ha ilyen tempóban folytatódik, visszafordíthatatlan károkat fog okozni. Egy mesén keresztül találkozni a jelenséggel, amivel elkerülhetetlenül megismerkednek majd a gyerekek, a legkevésbé nyomasztó forgatókönyv, pláne, hogy megmutatja, lehet jó is a történet vége.

Dagonya a sötét, árnyas mocsárban éldegél hatalmas békességben, és nagy szenvedélyének hódol: orchideákat nevel. Egy nap azonban maga a király jelenti be, hogy görkorcsolyapark épül a lakóhelye, és a szeretett láp helyén. Dagonya először kétségbeesik, aztán elhatározza, hogy mindenáron megpróbálja megakadályozni, hogy betonrengeteg váljon az otthonából…

Itt találod az akciót!

Első lexikonom - Csodálkozz rá a világra! - Mit? Miért? Hogyan?

16196.jpgHoppá, még egy Mit? Miért? Hogyan? - kötet! De mégsem, mert ez a nagyobbaknak szóló verzió, 4 éves kortól böngészhető.
Lexikont nagyon gyakran kerestek nálunk kisebbeknek, akik szuper érdeklődőek, de még picik ahhoz, hogy “igazi” lexikont nézegessenek. Ez egy gyermeklexikon, ami szintén tartalmazza a nyitható titkos ablakokat a sok-sok extra információval együtt.
A könyvben olvashattok a mindennapi életünk helyszíneiről, a rendőrség és tűzoltóság munkájáról, a természetről, a Földről, a napszakok és évszakok változásairól, de van benne szó történelemről és oktatásról is.
Úgyhogy ez egy tökéletes kezdőkötet a mindenre kíváncsi ovisoknak!

Itt találod az akciót!

Kapcsolódó termékek

Kapcsolódó cikkek

  • Könyvek kuckózáshoz