Zúdulnak a kalandok!

Ismerd meg a legújabb Pantherát!

Bár a negyedik kötetet olvasva talán azt gondoltátok, az izgalmakat nem lehet tovább fokozni, az ötödik részből egyértelműen kiderül, hogy de! Régi kedvenceink, újabb segítők és gátlók, a Kertész Erzsitől megszokott számtalan fantáziadús kaland - mindezt megtaláljátok a Panthera-sorozat legújabb kötetében, A Zúdulók-ban!

“Akkor legközelebb! - mondta gyorsan Noémi. - Mi itt leszünk!” Így tette le a műholdas telefont a negyedik kötet végén az általunk ismert, uncsi valóságban egy átlagos iskoláslány, könyvünk egyik hőse. A vonal másik végén Jácint, az ifjú inspirátor-növendék búcsúzott tőle a Pantherán, a titokzatos, párducfej alakú hegyen. Az ifjú olvasók pedig azt kívánták, bárcsak lenne nekik is műholdas, napelemes telefonjuk, hogy addig is, amíg Kertész Erzsi megírja a csapat újabb kalandjait, legalább egy-egy beszélgetés erejéig hallhassanak a Tiraka szigetén folyó izgalmas életről. Szerencsére már telefon sem kell, mert itt vannak az inspirátorok, szabotőrök és persze a segítségükre siető belevaló iskolások legújabb kalandjai! Megérkezett a Panthera 5. - Zúdulók!

26680.jpg
A Pantherával szó szerint extrém körülmények között ismerkedhettek meg az első kötetben az olvasók, na és a főszereplők, név szerint Kismukk, Vince, Gekkó, Helga, Noémi és Virág. Az osztálytársak ugyanis titokzatos körülmények között a lekicsinyített, párducfejet mintázó hegyre kerültek, hogy ott gonosz megbízóiknak megszerezzék a kincset érő akaritot, a hegy belsejében rejtőző bűvös erejű ásványt.

Az expedíció és a szabadulási akció alatt nem csak összekovácsolódtak és tapasztalatot szereztek, de barátokat is, például Rozi nénit, a rettenthetetlen portásnőt, és Mihályt, a hegy őrzőjét, akik aztán a hegyet elhagyva együtt folytatták útjukat. A hegyet végül hógömb méretűre zsugorították, hogy senkit ne csábítson többé a nagy mennyiségű akarit.

Itt találod a kötetet!

27235.jpg
Nem számoltak viszont azzal, hogy a hegyen nem csak fenyőerdő, sakálok és a párducfej található, de ott él az inspirátorok népe is, akik időről-időre küldetésre indulnak a kinti világba, hogy titokban nagyszabású vagy épp kisebb jelentőségű találmányok születését segítsék elő. Őket akadályozza a hegyen élő másik nép, a szabotőrök.

A tudtán kívül pirinyó méretűre zsugorított Jácint, az ifjú és lelkes inspirátor fontos küldetést kap - de hogy jut ki a hógömbből, és hangyányi méretűre kicsinyítve hogy valósítja meg? Aura, a tűzrőlpattant szabotőrlány pedig a nyomába ered, hogy megpróbálja megakadályozni. Vajon kinek a céljai valósulnak meg a rengeteg izgalmas viszontagságon keresztül?

Elolvashatjátok A küldetés című kötetből!

28876.jpgA harmadik kötetben hőseink belátják, hogy a hógömb méretű Pantherán az inspirátorok, szabotőrök, őrzők és minden lakó folyamatos veszélynek van kitéve. Ezért elhatározzák, hogy a hógömböt eljuttatják egy távoli szigetre, ahol biztonságosan visszanagyíthatják az eredeti méretére. Persze mindezt nem olyan könnyű megvalósítani, ha kincsvadászok vannak a nyomodban…

A hegyen eközben felborul az inspirátorok és a szabotőrök közötti egyensúly, mert egy hataloméhes szabotőr erőszakkal akarja átvenni a vezetést. Nem riad vissza még attól sem, hogy az inspirátorok legfontosabb ereklyéjét megszerezze, ami nélkül pedig nincs több inspirátor-küldetés és új találmány a világban… Kismukk, Vince, Gekkó, Helga, Noémi és Virág a hógömbön belül és kívül segíti a Panthera sorsának helyrebillenését, és közben persze rengeteg kalandba keverednek. A harmadik kötet végén hőseink egy gyönyörű naplementét csodálhatnak meg a tengeren, ahogy a párduc szájába bukik a nap Panthera fölött…

Tedd kosárba!

panthera4_a_jegmadar_utja_borito_1000px.jpg
… de ez az idill nem tart sokáig, mert a negyedik kötetben, a Jégmadár útjá-ban egy különös alak bukkan fel a hegy közelében a kisrepülőjével, amin gyanús dobozok sorakoznak. Aura nem nyugszik, amíg ki nem deríti, miben sántikál Ander.

Eközben Jávor, az izgága kisfiú, aki nem találja a helyét az inspirátorok között, rájön, hogy ő valójában a havonjárók titokzatos népéhez tartozik… És még egy hercegnő-mentőakció is belefért ebbe a kötetbe!

Szerezd meg!

Tudj meg mindent Kertész Erzsi regényeiről itt!

Érdekel, mitől ilyen sikeres a Panthera-sorozat? Ebből a cikkből megtudhatod!

image-1.pngA boldog szerelmespár, Ander és Ingola hercegnő nem sokáig élvezhetik a nyugalmat a messzi északon, ahol szökésük után éldegéltek. Ingolát ugyanis két talányos alak, a zúdulók üldözik. Nem csoda, hiszen a havonjárók királya nagyon dühös, hogy megszökött a kiválasztott férj elől és Ander felesége lett. Van azonban még valami Ingolánál, amire a havonjáró király foga fáj, és mindenképpen meg akarja szerezni…

Olvass bele!

Ingoláék így kénytelenek segítséget kérni Aurán keresztül Kismukkéktól. A menekülés terve csak félig valósul meg, Ander ugyanis ott ragad a szigeten, a hegyen… Nehéz helyzetbe kerül: kénytelen a tőle elfordult inspirátoroktól kapott feladatot teljesíteni, ha viszont akarja látni Ingolát. Ingola eközben a hógömbön kívüli világban próbál feltűnés nélkül meghúzódni, hogy meg ne találja a gonosz zúduló-testvérpár. Bár a segítségére van Rozi néni és Mihály, az egykori őrző is, na és persze a gyerekek, így is jócskán kerülnek váratlan és veszélyes helyzetekbe.

Ander pedig megpróbál szembeszállni a régi bányák körül ólálkodó fenyegetéssel, legyen is az bármi - vagy bárki? Jácint és Jávor megpróbálnak segíteni neki, bár utóbbi szokása szerint inkább összezavarja a dolgokat, mint előreviszi...

Rendeld meg itt a legújabb Panthera-részt!

Az ötödik kötetre már kiterjedt Panthera-univerzumról beszélhetünk. Megismerhetjük a hegy népeinek múltját, a hajdani híres inspirátorokat. Mélyre beleláthatunk az inspirátorok, szabotőrök, havonjárók és zúdulók világának működésébe, mozgatórugóiba, szövevényes kapcsolatrendszerébe. Miközben a régi karaktereinkkel folyamatosan együtt izgulhatunk, és szurkolhatunk nekik, sorra bukkanak fel új, érdekes és titokzatos, vagy épp szeretnivaló és vicces karakterek. Mindenki megtalálhatja a fantáziáját megragadó szereplőt. Kamilla, a renegát bájitalfőző banya, Iringó, a bölcs, határozott és szép inspirátor-mesternő, Márkus, a zárkózott inspirátor-fiú, aki titokban őrző szeretne lenni - megannyi, a cselekményt és a Panthera világát gazdagító figura. Tőlük válik szeretnivalóvá, élővé ez a sorozat.

Letehetetetlenné pedig az a számtalan fordulat, kaland teszi, amelybe a szereplők folyton bonyolódnak. Meg kell küzdeniük ellenfeleikkel, a természettel, a Panthera világának törvényeivel, és sokszor saját magukkal is. Mindeközben Kismukk, Vince, Gekkó, Helga, Noémi és Virág élik az átlagos iskolások életét. Néha elegük van egymásból és a suliból, közben közülük néhányan titokban odavannak egymásért, de semmiképp se folytatnák egymás nélkül. Egy csapat lettek - egy olyan csapat, aminek titokban mi is szeretnénk a részei lenni. És olvasás közben leszünk is!

A Panthera egy olyan sorozat, ami elrepít egy mesés világba, ahol bár van gonosz, és meg kell küzdeni a jóért, de mégiscsak létezik egy egyensúly. A kiskamaszok elé tükröt tart, a nagyobb korosztálynak pedig felidézi, milyen volt kiskamasznak lenni… Egy biztos: Panthera-olvasónak lenni jó!

Fedezd fel te is a Pantherát!

Viola Beáta cikkét olvastad.

Meglepetésképpen pedig itt egy rövid kamasz ajánló a Zúdulók egyik első olvasójától, Tornai Magdolnától:

Miért legyél az elsők között, akik elolvassák Kertész Erzsi Panthera című sorozatának ötödik, nemrég megjelent részét?

Szerintem ez a mű akkor olvasható, élvezhető a legjobban, ha tudod, miről szóltak az előző kötetek, de félreértés ne essék, függetlenül is csodálatos élményt nyújt. Az előző kötetek szereplői, mint Rozi néni, Mihály, Aura és Jávor hozzák a szokásos formájukat, de új szereplők is felbukkannak, akik akrobatikus képességeikkel hatalmas bonyodalmat okoznak. De egy segítő szándékú alak is színre lép, akinek, bár néha suta a beszéde, a szíve a helyén van. A Panthera-sorozat legújabb része is fordulatokkal teli, rengeteget nevettem rajta - ezt én Rozi néninek köszönöm a leginkább. Egyszóval ez a regény is izgalmas, nevettető és megható egyben, szóval, ha mindennapinak tűnő és nem átlagos hősökkel szeretnél találkozni, mielőbb vedd kezedbe a sorozat legújabb – reméljük, nem utolsó – részét.

Kapcsolódó termékek

Kapcsolódó cikkek

  • Látogatók

  • A letehetetlen kalandregény

  • Minden egy helyen Kertész Erzsi regényeiről