A letehetetlen kalandregény

Derítsd fel Panthera titkát!

Ismerd meg az elmúlt évek legszuperebb, kisiskolásoknak szóló magyar kalandregény-sorozatát! Ha szeretnél egy a fantasy és az útinapló határán ügyesen egyensúlyozó sorozatot, ami az első perctől az utolsóig beszippant, akkor a Pantherát el kell olvasnod! Derítsd ki, hogy hol a varázslat és a tudomány határa! Ismerkedj meg szuper szereplőkkel, figyeld meg, hogyan lesz belőlük igazi csapat, ha össze kell fogniuk! Olvass tovább!

Kilencéves kortól mindenkinek szívből ajánljuk a Pantherát: szülőknek, tesóknak, nagyszülőknek, közeli és távoli rokonoknak, metafizikai kérdéseket szívesen boncolgatóknak, és azoknak, akik csak az adrenalinra utaznak! 

01.jpg
Mitől olyan jó egy kalandregény? — tesszük fel a kérdést, amikor csak úgy szaladnak az ujjaink között a lapok, és azon kapjuk magunkat, hogy már megint átfutottunk vagy ötven oldalon. 

02.jpg1. Lendület

Nos, ha ez a tapasztalat egyáltalán nincs meg, pedig elvileg "kalandregényt" olvasol, akkor valószínűleg elég gyenge próbálkozás akadt a kezedbe. A Pantherát egyszerűen nem lehetett lassan olvasni. Csak falod és falod... És persze megannyi újabb különleges zugát fedezed fel a szövegnek.

2. Mélység

Műfaját tekintve ízig-vérig ifjúsági kalandregény, ami, elég komoly lételméleti kérdéseket boncolgat a maga nyelvén. 

Vágj neki! Rendeld meg az első kötetet!

3. Jó karakterek

Egy jó ifjúsági könyvhöz biztos, hogy kell legalább egy jó ifjúsági karakter. Ebben a szövegben pedig hat is van! Három lány és három fiú, úgyhogy az azonosulni vágyók bőven válogathatnak, esetleg váltogathatnak, mert mind megélhető, teljes mélységében megrajzolt személyiség. A könyvet olvasva bizony nagyon is hiteles, létező barátokra találhatnak bennük a kisiskolások, nagyon könnyű megkedvelni a szereplőket.

4. Kaland!

03.jpgAztán kell egy jó kis kaland. Na, abból itt bőven adódik. Azt gondolnád, hogy egy ilyen egyszerű kis regény dramaturgiája nem nagyon tud kifogni rajtad, de iszonyat ügyesen van felépítve. Minden fejezet óriási meglepetéseket és fordulatokat tartogat.

Ráadásul az elbeszélő, az egyik srác a mászócsapatból, Kismukk, nagyon nagyon cseles narrátor tud lenni. Persze még gyerek, nem tud mindent a világról (nem mintha a felnőttek sokkal többet tudnának, ez a regényből is kiderül) de a korához képest elég tájékozott, ráadásul gyorsan vág az esze és elég érzékeny is a körülötte élőkre és a világra. Éppen csak ő nem hiszi el magáról ezt a sok szuper dolgot, ami eléggé megnehezíti számára a mászást.

Szóval, Kismukk szemszögéből olvassuk a történetet (mert bizony, útinaplót is készített, amit persze élőbeszéd szerűen folyamatosan kiegészít). A cselekmény maga egy cseppet... nos, hihetetlen. Ráadásul be kell látni, hogy Kismukk szeret fantáziálni, kitalált történeteket lejegyezni, úgyhogy nem árt tudni, hogy nem vehetjük teljesen komolyan az állításait. 

Ismerd meg a sorozatot!

Neked belefér, hogy egyszer csak találnak egy hegyet, amit senki nem mászott meg? És az, hogy ott egy csomó természetbúvár és hegymászó eltűnik? Vagy, hogy különös fajokról és jelenségekről számolnak be a visszatérők, akiket egyből elmeháborodottnak is nyilvánítanak? Hol van az igazság?

Vajon mi van a hegyen? Mitől olyan különleges a kincs, és hogyan lehetséges egyáltalán a megoldása ennek a lehetetlen helyzetnek? Kijutnak a gyerekek a hógömb fogságából? Megmásszák a hegyet? Milyen változásokon mennek keresztül közben? És egyáltalán, mi lesz, ha kijutnak? Mit kezdjenek egy náluk ezerszer nagyobb gonosz kincsvadásszal és a társaival? Hogyan folytatódik a kaland?

Ebben a cikkben az összes megjelent kötetről olvashatsz!

A hógömb fogságában 2016-ban jelent meg, és akkora sikere volt, hogy Kertész Erzsi kénytelen volt folytatni és sorozattá duzzasztani Kismukk kalandjait. A közönségsiker mellet a HUBBY is hamar felfigyelt a szerzőre, és a kiemelkedő gyerekirodalmi tevékenységéért különdíjat adott Kertész Erzsinek 2017-ben.

A rajongók legnagyobb örömére nemrég megjelent a sorozat ötödik része, a Zúdulók!

Rendeld meg most!

Kapcsolódó termékek

Kapcsolódó cikkek

  • Zúdulnak a kalandok!

  • Minden egy helyen Kertész Erzsi regényeiről