Két könyv a legszebb nyárhoz

Kiss Judit Ágnes és Rádai Andrea új könyvei

Nemsokára itt a vakáció, ennek örömére megjelent két varázslatos új gyerekkönyv: Kiss Judit Ágnes és Egri Mónika Babaróka vakációja című könyve egy szeretetteljes, őszinte nyaralás történetét meséli el, míg Rádai Andrea Rókazsolt és a különleges kedd című, nagyovisnak és kisiskolásnak szóló, egyszerre retró és nagyon mai, fordulatos története a minőségi kortárs mesék világába kalauzolja a kötetet felolvasó felnőtteket is.

Kiss Judit Ágnes: Babaróka vakációja
Egri Mónika rajzaival

Kiss Judit Ágnes és Egri Mónika Babaróka-könyvei érzékeny, okos és őszinte, igazi szülő-gyerek történetek: valós családábrázolásukkal és valós problémákra adott szép válaszaikkal, igényes, gördülékeny nyelvezetükkel hatalmas rajongótáborra tettek szert.
A kötetekben az óvodai élet, a testvérvárás és -születés örömeit és nehézségeit élhetik meg az ovis gyerekek Babarókával együtt. A mesék megmutatják, hogy nem kell mindig tökéletesnek lennünk ahhoz, hogy tökéletes család legyünk, és hogy az igazán szoros kötelékhez hibákon, tévedéseken és bocsánatkérésen át vezet az út. Az illusztrátor, Egri Mónika kedves rajzai otthonosan meghitt hangulatot teremtenek a mesékhez.

A legújabb, nyaralós kötet mindenki számára megmutatja, hogy a valóban tökéletes nyaraláshoz nem tengerre és nem öt csillagos szállodára van szükség.
Kiscica Babarókáéknál vendégeskedik, együtt töltik a vakáció két hetét. Három napot Pumamama panziójában nyaralnak, ahol Mamaróka iszappakolást kap, a gyerekek a medencében pancsolnak, sőt, még Hörcsögpult is van! A nyaralás Babarókáék apró kis nyaralójában, az erdőközepi romantikusan vadregényes Liklakban folytatódik. A hatalmas kertben, a fák alatt bunkert építenek, eső után pikniket rendeznek a csigáknak, hintaágyban üldögélnek, színházi előadást rendeznek, mesélnek és csillagokat néznek a tábortűz mellett. Liklak valóban különleges hely, itt még a folyton szomorú Kiscica is megosztja bánatát Babarókáékkal, akik mindent megtesznek, hogy megnyugtassák és jobb kedvre derítsék Kiscicát, és végül sikerül elérni, hogy ez a közös vakáció valóban mindenkinek a  lehető legszebb legyen!
A nyaralás végén közösen költenek egy kis dalt, Kiscica utolsó sorával: ‚‚A Liklakban, a Liklakban a legszebb nyári tíz napban.’’
A többrétegű mese a gyerekek számára egy békés nyaralásról és a barátság megtartó erejéről szól, ahol Babaróka ismét hősies és hűséges barátként segít. A felolvasó szülők számára Mamaróka példája megmutatja, hogy nem kell mindennek tökéletesnek lennie ahhoz, hogy jó szülők legyünk. Kiss Judit Ágnes vakációs meséi türelemre, figyelemre és megértésre tanítanak, Egri Mónika rajzai a szokásos melegséggel, kedvességgel és őszinteséggel szólnak a kicsikhez és szüleikhez egyaránt.
3-6 éveseknek
Beleolvasó a könyvbe


Rádai Andrea: Rókazsolt és a különleges kedd
Sipos Fanni rajzaival

Rádai Andrea tavaly megjelent Rókazsolt a Margitszigeten című meseregénye az Év Gyerekkönyve díj 2024 shortlistes kötete, melyben megismerjük a Palatinus strand mellett lakó, odújában mindent gyűjtő Rókazsoltot. Az ízig-vérig városi róka az okostelefonos Varjúsanyival, Macskabaloggal és Macskarozállal valamint új barátaival, Jolival és Sárival rengeteg izgalmas kalandba keveredik.
A legújabb kötetben Varjúsanyi éppen operaénekesi karrierjét építgeti, ám az énektanulás kellős közepén kiderül, hogy a gonosz Banyabarbi bosszút forral Rókazsolt és barátai ellen, mert Rókazsolték keresztülhúzták terveit. Itt csakis egy jó erős varázsitalrecept segíthet! Rókazsoltnak minden ügyességére, és összes barátja segítségére szüksége lesz, hogy megelőzzék a banyát: a kis társaságnak sajtospárizsi-végtől zsiráfkönnyig mindent be kell szereznie a főzethez, hogy felvegyék a boszorkánnyal a harcot. Vajon sikerül nekik?
Rókazsolt nagyovisoknak szóló, egyszerre új és friss, közben időtlen és retróhangulatú kötete tökéletes nyári olvasmány! Az epizodikusan, egymáshoz lazán kötődő fejezetek kellemesen hosszúak, így ideális esti mesék a felolvasó szülőknek is, miközben együtt gyönyörködünk Sipos Fanni hol böngészőszerű, hol humoros és aprólékos rajzaiban.
5-10 éveseknek
Beleolvasó a könyvbe
Már megjelent: Rókazsolt a Margitszigeten

Kapcsolódó termékek