Két mesekönyv az elfogadásról és a barátságról

Doerrfeld Cori: A csupafül nyuszi

A szerző rajzaival

Fordító: Rét Viktória

A csupafül nyuszi arról mesél nekünk, hogyan kell jól vigasztalni. Mit mondjunk vagy épp mit ne mondjunk; mit tegyünk és mit ne tegyünk, ha valaki egy kis lelki támogatásra szorul?
Tomival nagy baj történik: Ledől nagy lelkesedéssel épített hatalmas vára és a kisfiú vigasztalhatatlan. Egy csomó jószándékú, kedves állatka igyekszik a segítségére, mert mind azt hiszi, tudja, hogy deríthetné jobb kedvre a bánatos kisfiút, de ő csak szomorkodik és szomorkodik. A tyúk felajánlja, hogy beszélget vele; a medve azt javasolja, nyugodtan kiabáljon és adja ki a mérgét; az elefánt segítene Tominak újraépíteni a várat. Még sok kedves ötlet érkezik az állatoktól, de a kisfiúnak valahogy egyik sem segít. Végül a nyuszi közel bújik hozzá, és csak hallgat. Lehet, hogy Tominak épp erre van szüksége? Sokáig vele van, addig, amíg a kisfiú el nem kezd mesélni, kiabálni, visszaemlékezni, végül nevetni... És Csupafül nyuszi végig csak ott van vele és csak hallgatja. A végén talán a vár is újraépül.
A csupafül nyuszi című kötet a HUBBY-díjas Rét Viktória fordításában a kicsik egyik legfontosabb első könyve lehet, mert megmutatja, hogyan legyünk mindig ott egymásnak, jóban-rosszban. Meg kell tanulnunk elfogadni a másik érzéseit, akár vidám, akár szomorú. Vigasztalni és felvidítani nem ugyanaz – a szeretet teljes figyelmet jelent.
2-5 éves korig

Jarvis: Medve és Madár – A kaland és más mesék

A szerző illusztrációival


Jarvis, az Angliában élő szerző-illusztrátor finom humorral és végtelen életbölcsességgel írt, kedves rajzokkal kiegészített kötetei négy, rövid, izgalmas történet tartalmaznak. A meghatóan humoros képeskönyvek mindent elmesének arról, amit a barátságról tudni érdemes.
A meghitt hangulatú, szerethető, estéről-estére olvasható mesék a legigazibb mesevilágban, egy erdőben játszódnak. Medve és Madár a legjobb barátok, és mindent együtt csinálnak: festegetnek, piknikeznek, egy pihe-puha takaróban kuckóznak. Néha azonban nehezebb érzelmekkel is meg kell küzdeniük – pont, mint minden kisgyereknek. A mesék végére azonban minden konfliktus elsimul, hiszen mindkettejüknek nagyon fontos, hogy a másik boldog legyen.
Az új kötetben ismét olyan ismerős helyzetekkel találkozunk, amelye a gyerekek életében is előfordulnak.
Medve és Madár még mindig a legjobb barátok! Madár beteg lesz, Medve mindent megtesz, hogy felvidítsa és meggyógyítsa, de rájönnek, hogy néha elég csak ott lenni a másiknak. Az óvodai barátságok változása is megjelenik, amikor Medve új barátra talál Vakond személyében, és Madár féltékeny lesz. Végül mindig megoldják a problémáikat, és ha bajba jutnak, azonnal segítenek egymásnak. Ráadásul fantasztikus kalózos kalandokba is keverednek, és a legviccesebb viccekért sem adják fel kettejük barátságát. Hiszen ők Medve és Madár.
3-6 éveseknek

Beleolvasó a könyvbe


Már megjelent:
Medve és Madár – A piknik és más mesék

Medve és Madár –A csillagok és más mesék

Kapcsolódó termékek