Két új Abszolút könyv kiskamaszoknak

Két új kötet jelent meg az Abszolút könyvek sorozatunkban, amely a 9-12 éves gyerekeknek szól, akik már nem mesekönyveket szeretnének olvasni, valami komolyabbra, nagyobbaknak szólóra vágynak. A Könyvvadászok első része nagy siker volt, és most érkezik a folytatás, mely ott veszi fel a fonalat, ahol az előző kötet véget ért. Kate Scott Óriás című könyve az egyik első Abszolút könyv volt, és sokan szerették – most megjelent Csak Jack című könyve is hasonló kérdéseket feszeget.

Jennifer C Bertman: Könyvvadászok 2. - A feltörhetetlen kód

Emily Crane 13 éves, és első hallásra irigylésre méltóan izgalmas életet él: szülei életmódblogot vezetnek, emiatt minden évben más amerikai államba költözködnek, felfedezik a legérdekesebb helyeket, majd megosztják élményeiket az olvasókkal. Emily számára azonban ez mostanra inkább teher, mint öröm, hiszen ha évente költözködik az ember, akkor esélye sincs tartós kapcsolatokat kiépíteni, ez az idő pont arra elég, hogy megszeresse a körülötte élőket, az otthonát, és szomorkodjon, amikor ismét útra kelnek. A kislány elég magányosnak érzi magát, az egyetlen állandóságot az életében a könyvek és egy ezekhez kapcsolódó játék jelenti: a Könyvvadászat. Ezt a játékot egy Garrison Griswold nevű idős úr találta ki. Griswold egy olyan közösséget épít szerte az Egyesült Államokban, ami olvasásért rajongó fiatalokat vonz, akik imádják a fejtörőket, a rejtélyeket. Akik egyszerűen imádnak olvasni és játszani. Griswold furmányos játékaival, motiváló pontgyűjtős rendszerével lelkes tömeget mozgat, köztük Emilyt is. Ebben a kötetbn Emily szülei döntenek, hogy a család San Franciscóban marad, így Emily és új barátja, James tovább folytathatják a könyvvadászatot. De minden megváltozik, miután megszereznek egy kódolt üzenetet, amit a tanáruknak, Mr. Quislingnek címeztek. A két gyerekben felébred a kíváncsiság, és nekilátnak, hogy kiderítsék, mi köze van a Niantic nevű hajónak, a rejtélyes tűzeseteknek, a Mark Twain köteteknek és Mr. Quislingnek a titokzatos, feltörhetetlen kódhoz.

Kate Scott: Csak Jack

„Az elmúlt két évben ötször költöztünk. Sokat tudok a pakolásról.” Jack és édesanyja folyton költözködnek, mióta a szülei elváltak. A történet kezdetekor már a hatodik iskoláját kezdi két éven belül, ami azzal jár, hogy Jack kifejlesztett egy különleges képességet: bárhová képes beilleszkedni. A Sherlock-módszer segítségével nyomozza ki, hogy az adott közösségben hogyan fogadtassa el magát anélkül, hogy valójában közel kerülne bárkihez is. Hiszen minek barátságokat kötni, ha aztán úgyis továbbállnak...? A regény kezdetén, az új iskolában azonban nem várt dologgal szembesül: őszintén megkedveli az egyik osztálytársát, Tylert, aki szabadidejében (sőt, néha iskolaidőben is) feltalál mindenféle szuper dolgot, például szárnyas cipőket. Jack azt veszi észre, hogy nem figyel már oda a távolságtartásra, mindenfélét megoszt új barátjával, és minden idejüket együtt töltik. Amikor azonban kilátásba kerül egy újabb költözés, kétségbeesik és megpróbál elvágni minden szálat, hogy kevésbé legyen fájdalmas a búcsúzás. Csak azt nem kalkulálja bele, hogy egy igazi barátságnak nem lehet fájdalommentesen véget vetni. A regény végére Jack megtanulja, hogy ha szeretünk, az néha fáj, de ha nem nyomja el az érzéseit, hanem beszél róluk és megéli őket, akkor sokkal könnyebb mindenre megoldást találni. Kate Scott története bájos, mókás és letehetetlen történet arról, hogyan találja meg a helyét egy olyan kisfiú, aki évek óta nem mert megnyílni attól való félelmében, hogy magára marad.

----------

A Pagony legújabb sorozatába, az Abszolút Könyvekbe olyan 9-12 éveseknek szóló, olvasmányos és izgalmas könyveket válogatunk, amelyek lendületesek, színvonalasak, maiak. Könnyű őket olvasni, de mégsem felszínesek, nem megterhelőek, de mégis elgondolkodtatók.

A könyveket 9-12 éves kor között ajánljuk.

Kapcsolódó termékek