Mindenkinek, akinek van teste!

Megjelent egy képeskönyv, mely a 12 éven felüli olvasóknak nyíltan, őszintén, és valóban tabuk nélkül beszél az emberi testről és lélekről, kívülről-belülről. A humoros, őszinte és minden szempontból elfogadó könyvből mindent megtudunk arról, mit gondolunk, mit csinálunk és mit mondunk a testünkről, és mindezeket nagy képeken meg is nézhetjük.

A testünk hozzánk tartozik, elválaszthatatlanul.
Szeretjük, használjuk, néha bosszankodunk miatta. Napról napra változik.
Ez a könyv elsősorban arról szól, ami foglalkoztat és érdekel minket a testünkkel kapcsolatban.
Arra biztat, hogy beszéljünk a testről, gondolkodjunk róla, és próbáljunk ki ezt-azt.
A-tól Z-ig humorral, lélekkel, megértéssel. Minden, ami a mai gyerekeket megmozgatja a testotthonukkal kapcsolatban.

Katharina von der Gathen: AnyBody - Dagi & sovány & pöttyös & szőrös
A test-otthonunk A-Z-ig
Anke Kuhl rajzaival

Az AnyBody című könyv türelmesen, könnyen érthetően tárgyalja a testünkkel-lelkünkkel kapcsolatos ambivalens érzéseket, bemutatva a test sokféleségét és bátorítva az önelfogadást, nemcsak gyerekeknek, kiskamaszoknak, hanem – ahogy a címe is mutatja – mindenkinek. A kötet célja, hogy segítsen mindenkinek jobban éreznie magát a testében.

A német szerző, Katharina von der Gathen sokéves tapasztalattal rendelkezik a gyerekek szexuális nevelésének terén. A most már magyarul is olvasható szellemes enciklopédiájában érdekes tényeket oszt meg a bőrről, hajról és testfunkciókról, valamint azokról a kérdésekről, amelyek pubertáskor és azon túl is érinthetnek minket — szépség, önbizalom, mások reakciói és kapcsolatai velünk, és hogy ezek hogy érintenek bennünket.

A kötet tárgyilagosan mutatja be az emberek testméreteinek és formáinak változatosságát, ezáltal minden olvasó érezheti, hogy nincs egyedül, átfogóan tárgyalja a test működését, mentális és fizikai nehézségeit, kiemelve az egyediség és szépség fogalmát. Az egyszerű, szórakoztató szöveg mellett a sok humoros, színes illusztráció, grafikonok és vicces megjegyzések megkönnyítik a kamaszkorral és testünkkel kapcsolatos megértést, elfogadást. A valóban hiánypótló kötet – melynek érdemes külső borítója alá is bekukkantani – remek kiindulópont a testünkről való beszélgetésekhez, segítve a gyerekeket, fiatalokat és felnőtteket abban, hogy kényelmesen, otthonosan érezzék magukat a saját bőrükben.

12 éven felülieknek

A szerzőkről: Katharina von der Gathen Bonnban él, szexuálpedagógus, gyerekkönyvszerző. Kedvenc elfoglaltsága, hogy alsós gyerekeknek szexuális nevelést célzó projektórákat tart. Ezekből sokat merített ehhez a könyvhöz is. Anke Kuhllal együtt számos ilyen témájú könyve van, többek közt Az állatok szerelmi élete.

Anke Kuhl szabadúszó illusztrátor. Jörg Mühlével és Philip Waechterrel együtt a frankfurti Labor Ateliergemeinschaft tagja. Rengeteg gyerekkönyvet rajzolt, 2011-ben elnyerte a Német Gyerekkönyv Díjat.

12 éven felülieknek
A könyv fülszövege:
Mindenkinek, aki szereti a testét
Mindenkinek, aki néha szenved miatta
Mindenkinek, akinek vörös, fekete, ősz, szőke, barna, színes haja van, vagy éppen kopasz
Mindenkinek, aki látott már vért, izzadságot, könnyeket és pisit

Belelapozó a könyvbeKapcsolódó termékek