Éljen a Babaróka karácsonya és a Mágikus erdő!

Ismerd meg az Ország játéka 2022 díjas társasainkat!

Szuper híreket kaptunk, képzeljétek, két idei játékunk is Ország játéka díjas lett! A Mágikus erdő Társasjáték iskolásoknak kategóriában közönségdíjat kapott, a Babaróka karácsonya pedig Társasjáték ovisoknak kategóriában holtversenyben megnyerte a szakmai zsűri szívét. Gratulálunk a játéktervezőknek és minden alkotónak, aki részt vett a szuper társasok létrehozásában. Ismerd meg a két díjnyertest! Olvass tovább!

Az Ország játéka egy 2013. óta évenként megrendezésre kerülő verseny, melyben a közönség és a szakmai zsűri is kiválasztja kedvencét 8 különböző kategóriában. Büszkén jelentjük, hogy a legfrissebb Pagony-játékok közül egy szakmai, egy pedig közönségdíjas lett!

Babaróka karácsonya társasjáték - Megosztott szakmai díj Társasjáték ovisoknak kategóriában

babaroka_3d_crop.pngJátéktervező: Bojti Anna
Illusztrátor: Egri Mónika

Ebben a kooperatív játékban a család már elővette a karácsonyi díszek dobozát, azonban Apróka sajnos felborította a dobozt, és a díszek (szaloncukrok, gömbök, csillagok, mézeskalácsok) szanaszét gurultak: az ágy alá, az asztal alá, de még a szőnyeg alá is! Mindegyikőtöknek van 2-2 kártyája, alatta pár dísszel, és egymást kell kérdezgetni, hogy milyen dísz van az ő bútora (azaz bútorkártyája) alatt.

Ha eltaláltuk, akkor fel lehet tenni a díszt a fára. Amikor nem találtuk el, mi van a bútor alatt, Kiscica bábuja lép egyet. Akkor nyerünk együtt, ha sikerül minden díszt feltenni a fára, mielőtt megérkezik Kiscica!

babaroka_unbox2_white.jpgNagyon könnyen követhető, absztrakciót nem igénylő, kudarc élményt nem okozó, sokszor újrajátszható játék, tehát tökéletesen megfelel a legkisebbeknek. Bojti Anna már több játékban megmutatta, hogy a kicsiknek való egyszerű játékokban tud egyedit és nagyon élvezeteset alkotni, Egri Mónika csodás rajzai és az ismerős, mesés környezet pedig abszolút beszippantják mind a Babaróka-rajongókat, mind azokat, akik még nem ismerik a sorozatot.

Tedd kosárba itt!

Mágikus erdő - Közönségdíj Társasjáték iskolásoknak kategóriában

magikus_erdo_3d_crop_1000px.pngJátéktervező: Csordás Krisztina
Illusztrátor: Szimonidesz Hajnalka

A Mágikus erdőben kedves, jól ismert varázslények élnek: az unikornis, a tündér, a boszorkány, a törpe. Mi népesíthetjük be a saját kis erdőnket, méghozzá úgy, hogy húzunk egy zsákból lapkákat, választunk, majd továbbadjuk a maradékot, ekkor a játékostársunk választ, és így tovább.

Azonban nem minden erdőlakó ugyanott érzi a legjobban magát! Például a törpék szeretnek a gombák közelében, lenni, a gombák meg egymás mellett. Tehát jól ki kell találni, hogy kit hova teszünk a táblánkon! Nagyon kellemes a játék ritmusa. Nem kell gyorsnak lenni, ugyan lehet kicsit számolni, gondolkodni, de nem agyfacsaró.

magikuserdo_unbox2.jpegA Mágikus erdő kedves kollégánk, a Pagony Játékházban dolgozó Csordás Krisztina játéka. Kriszta igazán jól ismeri a gyerekeket, mert tanítóként rengeteget játszott velük. Szimonidész Hajnalka rajzai pedig elbűvölőek, a festmények kékjéhez illik a tábláké, a zacskóé, a fáké - minden harmonizál ebben a játékban, jó kézbe venni. Gyorsan tanulható, versengő, de nem extrém módon – kiváló ajándék kevésbé "gémer" családoknak!

Rendeld meg itt!

Kapcsolódó termékek