Öt új könyv a Pagonytól

Megmentjük Einstein életét, segítünk olvasni tanulni és Shakespeare-t olvasni is

Regényes Shakespeare – Makrancos Kata, Rómeó és Júlia – Gimesi Dóra és Jeli Viktória átiratában

Drámát nem könnyű olvasni. A regényes Shakespeare-átiratok megőrzik az eredeti cselekményt, az eredeti helyszíneket, de megközelíthetőbb formába öntik a történeteket: így a kamasz olvasó közelebb kerülhet a szereplők belső világához, vívódásaihoz, és könnyen azonosulhat velük. Hiszen Shakespeare darabjai ma is érvényesen szólnak a kamaszokhoz – szereplői is sokszor szinte gyerekek, és dilemmáik ugyanúgy foglalkoztatják a mai olvasókat, mint a régieket.Két szerelmes történet található a kötetben: a Rómeó és Júlia és a Makrancos Kata, egy tragédia és egy komédia – mindkettőben igazi szerelem és társadalmi elvárások ütköznek. Mindkettőben mély a konfliktus, de jelen van a gyógyító humor és a mindent elsöprő érzelem.

14-18 éves kor között ajánljuk.

Cornelia Franz: Hogyan mentettem meg Einstein életét?

Emily hajókirándulást kap a születésnapjára, és a Queen Mary 2 fedélzetén New Yorkba tart, amikor egyszer csak egy másik hajón találja magát – 1913-ban! Összeismerkedik Lorenzóval és Malikkal, akikkel pontosan ugyanez történt. A három gyerek sorsa összefonódik, amikor összefognak, hogy megakadályozzák az elkerülhetetlennek tűnő, végzetes tűzesetet a hajón, de itt még nincs vége a történetnek: hogyan fognak visszajutni a jelenbe? Ha van valaki, aki segíthet nekik, az Albert Einstein.Kalandos utazás az időben 1913-ba, amikor sok német mindent hátrahagyott, hogy Amerikában új életet kezdhessen.

Az Abszolút könyvek sorozat legújabb tagja, a Hogyan mentettem meg Einstein életét? egy letehetetlenül izgalmas időutazós kalandregény, a kiskamaszok egyik kedvenc műfaja.

9-12 éves kor között ajánljuk.

Kiss Judit Ágnes: Kincs a roncson (Illusztrátor: Szimonidesz Hajnalka)

Most én olvasok! sorozat – 1. szintPandara és Felderen, a két kalózgyerek titokzatos hajóroncsra bukkan a tenger fenekén. Lent a mélyben sötét van, a zár pedig nem enged: a kalózkésre meg a víz alatti lámpára is szükség lesz! A kitartás jutalma egy kincsesláda: vajon miféle kincset rejt?A könyvből kiderül, hogy a kalózgyerekek sem szívesen görnyednek a tankönyvek felett, hiszen sokkal izgalmasabb búvárkodni vagy távcsővel kémlelni a madarakat. Főleg akkor, ha a tenger mélyén egy titokzatos hajóroncsra lelnek! A kis kötet 4 rövid fejezetben meséli el a hatalmas hajó rakományának felderítését, ami bőven tartogat meglepetéseket!

A Most én olvasok!-sorozat elindításával a Pagony régi vágya teljesült: egy szisztematikusan felépített, pedagógusi szakértelemmel megtámogatott kortárs, magyar „olvasni tanulok”-sorozatot építünk. A Pagony legkiválóbb szerzői öt-öt könyvet írnak, öt különböző nehézségi szinten, melyek közül az első NAGYBETŰS kötet. A történetek lazán összefüggnek egymással, de természetesen önállóan is olvashatók.

6-12 éves kor között ajánljuk.

Mészöly Ágnes: Levendula és a varázsmacska (Illusztrátor: Takács Viktória)

Most én olvasok! sorozat – Nagybetűs szint

Ki ne álmodott volna már arról, hogy kis kedvence beszélni tudjon? Valószínűleg mindenki elképzelte minimum egyszer, hogy nem csak hatalmas, értő szemekkel bámul rá a cicája egy-egy monológ közben, hanem kifejti a saját álláspontját is. Nos, Levendula, a mese főszereplője pontosan ilyen macskát talál egy teljesen átlagosnak induló séta során, és ahogy egy élénk képzelőerővel rendelkező kislányhoz illik, ezt teljes természetességgel veszi tudomásul. Azonban kiderül, hogy a cicának egészen másfajta varázslatos képességei is vannak! Levendula és nagypapája hazaviszik a kismacskát, aki hamar a család teljes jogú (és legmókásabb) tagjává válik. A Levendula és a varázsmacska tündéri mese, amit Takács Viktória illusztrációi tesznek teljessé. Most én olvasok ! NAGYBETŰS SZINT: csupa nyomtatott nagybetű, oldalanként 2-5 sor, rövid, könnyen kiolvasható mondatok, egyszerű, könnyen követhető történet 5–8 éveseknek

5-8 éves kor között ajánljuk.

Bendl Vera: A galamb, aki megette az időgyurmát (Illusztrátor: Remsey Dávid)

Most én olvasok! sorozat – Nagybetűs szint Józsi átlagos galamb egy apró jellegzetességgel: imádja a körözöttet. Mivel az időgyurma körözöttből készül, Józsi véletlenül csippant abból is. Elképesztő, váratlan következményei lesznek a csippantásnak, annyira, hogy Józsi egy egész életre elegendő kalandot él át rövid idő alatt. Az időgyurma ugyanis teljesen összekuszálja az időt, jelen esetben felgyorsítja, így a gyanútlanul körözöttet falatozó galamb, Józsi egészen őrületes kalandokba keveredik: többek között teázik elhunyt nagymamájával, meglátogatja az Északi-sarkot, és szerelemre is talál egy csinos galamblány, Brigi személyében.

A Most én olvasok! sorozatunk azért jött létre, hogy a friss olvasó gyerekekkel megismertesse az olvasás örömét. Minden szerző 5 könyvet ír, 5 nehézségi szinten. A történetek lazán összefüggnek, de egymástól függetlenül is olvashatók.

5-8 éves kor között ajánljuk.

Kapcsolódó termékek