Egy tökéletes nap az állatkertben

Boldog szülinapot, elefánt!

Czernák Eszter Panka-sorozata rengeteg kislánynak és kisfiúnak elrabolta már a szívét! A főszereplő Pankának ezúttal születésnapja van, és egy olyan kislány, aki rajong minden élőlényért, hol máshol ünnepelné meg ezt a jeles napot, mint az állatkertben? Természetbarátok figyeljetek: szülinapi séta következik!

boldog_szulinapot_elefant_borito_1000px.jpgA Panka-sorozat azért nagy kedvencünk, mert a természet szeretetére nem úgy tekint, mint valamire, amit a gyerekeknek meg kell tanulniuk, hanem sokkal inkább az élet alapvető részeként kezeli. Ez a látásmód áthatja az összes mesét, és talán ez teszi a sorozat minden kötetét olyan nagyon szerethetővé. Monszport Vivien csodálatos illusztrációiért pedig egyenesen rajongunk! A Boldog szülinapot, elefánt! című negyedik részben sem fog senki csalódni, sőt: sok-sok állat, rengeteg érdekesség és egy különleges születésnap vár minden lelkes gyereket és szülőt.

Itt tedd a kosaradba!

Ez a nap más, mint a többi – nagyon jól tudja ezt Panka is, aki izgatottan készül reggel szüleivel az állatkertbe! Anyukája egy meglepetést is kitalált: egy sok-sok titkot rejtő térképet, ami még izgalmasabbá fogja tenni a felfedezést a sétájuk során. De Panka is betesz egy rejtélyes dobozt a hátizsákjába: vajon mi lapulhat a titkos kis ládikában?

Pakolás után irány az állatkert, és innentől az egész könyvben ezen a különleges helyszínen maradunk. Láthatunk flamingókat, lepkéket, szirticápát, fókát... De ne szaladjunk előre! Először nézzük, milyen afrikai élőlényekkel ismerkedhetünk meg a könyv lapjain.

kepernyofoto-2024-03-26-130508.pngMonszport Vivien illusztrációjaTalálkozhatunk például majmokkal, akikről megtudhatjuk, hogy az emberek távoli rokonai. Pankának azonnal le is esik a tantusz: az előtte csücsülő gorilla tényleg pont olyan morcosan néz, mint a bácsi a szomszédból. A vízilóról kiderül, hogy bármilyen aranyosnak is tűnik, ő az egyik legveszélyesebb afrikai állat – de milyen lenyűgöző, hogy egyetlen harapással meg tud enni egy egész görögdinnyét! Azt is elmeséli Panka apukája, hogy a flamingók színe attól függ, milyen színű ételt fogyasztanak, vagyis a sok vörös színanyagot tartalmazó planktonok és rákok rózsaszínre színezik a madár tollait, de a csirkehússal táplált egyedek fehérek maradnak. A kislány ettől teljesen le van nyűgözve – és nincs ez másképp az olvasó kisközönséggel sem.

Rendeld meg most!

kepernyofoto-2024-03-26-130434.pngMonszport Vivien illusztrációjaA könyv második részében az akvárium-terrárium állataival lehet megismerkedni, például a csikóhallal, a cápával vagy a gekkóval, aki udvarláshoz gyönyörű ünneplőbe öltözik, azaz megváltoztatja a színét. A harmadik részben pedig testközelből találkozhat Panka a legérdekesebb állatokkal, mint például a siklóval – akiről tudtátok, hogy se nem hideg, hiszen felveszi a környezete hőmérsékletét, se nem nyálkás, ugyanis nincsenek izzadságmirigyei? De Panka besétál rengeteg lepke közé is, ami egészen elvarázsolja az állatbarát kislányt.

A nem mindennapi szülinapi séta legeslegjobb pontja az, amikor Panka végre találkozhat a kedvenc állatával, az elefánttal. De hogy milyen csodálatos élményben lesz része, ezt már igazán nem áruljuk el – legyen meglepetés! És természetesen fény derül a táskában elhozott rejtélyes kis dobozka tartalmára is.

Czernák Eszter mesekönyvét a legjobb szívvel ajánljuk minden természetbarát kisgyereknek! A történetekben tökéletes a mesei történések és az állatokról szóló érdekességek aránya. Nem egy állathatározó ez a kiadvány, hanem egy csodálatos mesekönyv. Pont annyi lebilincselő tényt mond el, amennyi egy bölcsis-ovisnak elegendő és befogadható, és amennyi még tökéletesen illeszkedik a történet folyamába. A főszerepben igazából maga a kapcsolat áll: a kapcsolat az élőlényekkel, de mindent körülölelve a kapcsolat a szerető szülőkkel is, akik ilyen különleges szülinappal készülnek Pankának. Ennél szebb már tényleg nem lehet egy szülinap!

Itt rendeld meg!

Olvass bele a mesekönyvbe itt!

Tudj meg mindent a teljes Panka-sorozatról!

Kapcsolódó termékek