Szakácskönyv gyerekeknek?

Orbán Orsolya: Cófli receptes böngészője

Orbán Orsolya frissen megjelent könyve igazi különlegesség: egyszerre mesekönyv, szakácskönyv és böngésző is.

A könyv kerettörténete szerint egy nagyon-nagyon rosszcsont sárkánykölyök, Rumli romhalmazzá változtatta a királyi főszakács, Cófli konyháját, amíg ő a szabadságát töltötte.

Itt lép a képbe az olvasó. Az olvasó gyerekek dolga lesz ugyanis, hogy segítsenek Cóflinak megtalálni a rendetlenségben a királyi lakoma menüjének hozzávalóit. Ebből következik, hogy sok-sok hatalmas, szuperrészletes böngésző-oldal bújik meg a könyvben.

A közös főzőcske nagyszerű családi program, de zavartalanul levezényelni nem egyszerű feladat, ha kisgyerek is van a közelben. A szakácskönyv böngészős része pontosan ebben lehet a szülők hatalmas segítségére: ha a kis mesterszakácsok elfáradnak, nyugodtan elnézegethetik az oldalakat, kikereshetik a hozzávalókat, amíg anya vagy apa összeállítja a finomságokat.

Sőt: mindegyik recept elkészítése igen egyszerű, és olyan hozzávalókat tartalmaz, amik miatt nem kell a fél várost bejárni, hanem nagy valószínűséggel megtalálhatóak a kamrában. Így a gyerekek valóban könnyedén bevonhatók a mókába.

A könyv tehát három műfajt egyesít: a böngészésben a család legifjabb tagjai is részt vehetnek, de a felnőtteknek is tartogat majd kihívást, a receptek finomak és nem kell semmilyen különleges főzőtudomány az elkészítésükhöz, a mese pedig bűbájos.

Beleolvasó itt található.

5 és 8 éves kor között ajánljuk, és természetesen a szülőknek is.

Kapcsolódó termékek