Ismerjétek meg Kicsimackót!

Megérkezett Vadadi Adrienn legújabb mesekönyve!

Vadadi Adrienn legújabb mesekönyvében ismét bizonyítja, mennyire jól ismeri az óvodás korosztályt érintő kihívásokat. A Kicsimackóban mindennapi, kedves történeteket olvashattok egy mackócsalád életéből, amikkel a gyerekek könnyen tudnak azonosulni és amik segítenek feloldani a hétköznapi konfiktusokat, apró nehézségeket is. Ismerjétek meg a könyvet!

Vadadi Adrienn a legtöbb kisgyerekes családban szinte családtagnak számít. Óvodás lettem! című sorozata rengeteg gyereket segített át a közösségbe kerülés nehézségein és a hatalmas változások feldolgozásában. Legújabb mesekönyve, a Kicsimackó is egy óvodáskorú mackóról szól, ezúttal azonban nem az ovis hétköznapokon, sokkal inkább a családi élet mindennapi kihívásain van a hangsúly.

kicsimacko_borito_1000px.jpgTalán sokan tudjátok, hogy a szerző eredeti foglalkozása szerint óvodapedagógus, így ezt a korosztályt úgy ismeri, mint a tenyerét, és úgy tud szólni hozzájuk, mint kevesen. A tavaly kirobbant vírushelyzetben úgy érezte, segítenie kell az otthon ragadt kisgyerekes családoknak, így Facebook-oldalán minden nap megosztott egy kis játékot, amivel a szülők leköthették a gyerekeket.

Ahogy szaporodtak ezek a játékok, egyre egyértelműbbé vált, hogy rengeteg mondanivalója van a családok mindennapjaival kapcsolatban. Témájában hasonló mesekönyvei jelentek meg korábban, a Titkos reggeli és a Titkos vacsora című kötetek is a családi hétköznapokról szólnak, a Kicsimackó mégis különbözik tőlük, hiszen a főszereplők ezúttal állatok, amire korábban a könyveiben nem volt példa, viszont sokat segíthet a gyerekeknek abban, hogy egyszerre távolítsák el maguktól a témákat és mégis izgalmasak legyenek számukra, valamint nagyon konkrétan szól az apró családi konfliktusokról és azok feloldásáról.

A legfőbb oka annak, hogy ennyire szeretik a gyerekek Vadadi Adrienn meséit, az az, hogy valóban róluk, nekik szólnak ezek a történetek. Az ő hétköznapjaik elevenednek meg bennük, segítve őket a fejlődés útján és támaszt adva, megoldást kínálva az életükben felmerülő első nehézségekkel kapcsolatban. A szülőknek pedig abban nyújt segítő kezet, hogy beszélgetni tudjanak a gyerekekkel ezekről a nehézségekről, új helyzetekről.

Tedd kosárba itt a könyvet!

Kicsimackó egy igazi rosszcsont, aki feszegeti a határait, mint a legtöbb óvodás. Az élete kiegyensúlyozott, mindennapjai vidáman telnek, de nem mentesek a konfiktusoktól, és ennek hangsúlyozása nagyon fontos, főleg egy olyan év után, amit a családok lényegében teljes összezártságban töltöttek. A kötetben található mesék olyan hétköznapi helyzetekről szólnak, amik minden család életében felmerülnek: a gyerek nem akar felöltözni, képtelen nyugton ülni az autóban vagy épp nem akarja megosztani a játékait másokkal. Vadadi Adrienn az erőszakmentes kommunikáció híve, sokszor, sok helyen beszélt már erről a témáról, és könyveire is az a jellemző, hogy maximálisan partnerként tekint a gyerekekre, akikkel bármit meg lehet beszélni.
Kicsimackó szülei sem tökéletesek, ami azért felszabadító, mert sok, kifejezetten frusztráló mesekönyvbe futhatunk bele, ahol a szülők mindig tudják a megoldást minden felmerülő nehézségre. Ez a kötet a felnőtteknek is segít abban, hogyan legyenek tudatosabbak a gyerekeikkel való kommunikáció során, hogyan simítsanak el konfliktusokat úgy, hogy a végkifejlet mindenki számára tanulságos és megnyugtató legyen.

A kötet egy teljes világot tár az olvasó elé. Nem csak a kismackó karaktere kidolgozott, a szerző nagy hangsúlyt fektetett a körülötte élő felnőttekre is: a szülők és nagyszülő is fontos szerepet játszik a kötetben, nem csupán asszisztálnak a gyerekkel történő eseményekhez. Így az apró olvasók teljesen belemerülhetnek ebbe a sokszor egészen békebeli hangulatú kötetbe.

A mesék nagyon rövidek, akár már kiscsoportosoknak is bátran olvashatók, hiszen a mesék hossza mellett Egri Mónika fantasztikus illusztrációi megkönnyítik a legkisebbek számára is a szöveg befogadását. A Kicsimackó annyira univerzális üzeneteket hordoz, hogy nincs olyan kisgyerekes család, akinek ne ajánlanánk teljes szívvel. Egy sok-sok szeretettel és tapasztalattal megírt könyv, ami az elmúlt egy év összezártsága után még fontosabb olvasmány lehet mindenki számára.

Tedd a kosaradba itt!

Kapcsolódó termékek