Derítsd fel a legsötétebb ügyeket!

Krimi barchoba családi-baráti összejövetelekre

jatek.jpgA Fekete történetek az egyik legizgalmasabb koncepcióval rendelkező kártyajáték, amivel valaha játszottam. Ki ne akarna pár perc erejéig nyomozóvá válni? Ha te is olyan vagy, mint én, és a híreket olvasva kombinálsz, megpróbálod megfejteni az esetek kiváltó okait, rájönni a motivációkra, felfedni a tettest - akkor ez a játék neked készült! Ha ráadásul még a fekete humort is kedveled, akkor biztosan a kedvenced lesz!

Ezért próbáld ki: Megvan a hangulat, amikor ültök egy társasággal a tűz körül, és hátborzongató történeteket meséltek egymásnak? Vagy amikor kint fúj a szél, esik az eső, és néha egy-egy villám cikázik át az égen, ti pedig a szoba melegében beszélgettek egy forró tea vagy kávé mellett? Ez a játék ezekre a helyzetekre lett kitalálva.

Az én családomban a társasozásnak semmilyen hagyománya nincs, ezért amikor beállítottam ezzel a kártyával egy vasárnapi ebédre, először nem lelkesedtek különösebben az ötletért. Végül csak sikerült rávennem őket, és a vége az lett, hogy két órán keresztül játszottunk, elfelejtettük meginni a kávénkat, és néha olyan képtelen ötleteket vetettünk fel, hogy mindannyian gurultunk a nevetéstől.

Így játszd: A játék egyszerűen működik: adott 50 megoldatlan, rejtélyes bűnügy, amit nekünk kell felgöngyölítenünk. Ketten is lehet játszani, de felső határa nincs: akár egy egész osztály is dolgozhat együtt a megfejtésen.kartya.jpg

A kártyáknak mindkét oldalán van szöveg, az egyik oldalt azonban csak a történetmesélő látja. Itt található az aktuális eset megoldása. A kártya másik oldalán egy-két homályos mondat olvasható, amiből a többieknek meg kell próbálniuk kitalálni a haláleset körülményeit. Például képzeld el, hogy ennyi információ alapján kell rájönnöd a megoldásra: „A nő reggel, amikor felvette az új cipőjét, még nem tudta, hogy aznap meghal.”

Nagyon izgalmas, ugye? Azután, hogy meghallgattuk a mondatunkat, egyetlen feladatunk van: kitalálni az előzményeket, amik a nő halálához vezettek.

Nagyon fontos, hogy kizárólag eldöntendő kérdéseket tehetünk fel a játékot irányító embernek, nem kérdezhetjük meg tőle például azt, hogy „na és miért vett új cipőt a nő?”. Ő csak igennel vagy nemmel felelhet nekünk. Ha nagyon elakadunk, akkor csepegtethet egy kis információt, de a lényeg az, hogy teljesen egyedül jöjjünk rá a megoldásra.

A legjobb, hogy a játéknak egyáltalán nincs helyigénye, bárhol bármikor előkaphatjátok: bedobhatjátok egy kisebb táskába, ha látogatóba készültök, elővehetitek hosszú vonatutakon vagy a kocsiban, de még sorban állás közben is.
doboz.jpg

Ilyen formában éred el: Ennek a játéknak a Pagony boltjaiban jelenleg két változata kapható.

Az alapjáték 50 kitalált halálesetet tartalmaz, a másik verzió pedig szintén egy nagyon izgalmas ötleten alapszik: olyan bűncselekményeket kell megoldanunk, amelyek a valóságban is megtörténtek - lehet, hogy több száz évvel ezelőtt, lehet hogy éppen csak pár éve.

De ne gondoljátok, hogy ettől egyszerűbb lesz a játék! Én összesen egy esetet ismertem fel, pedig utólag kiderült, hogy legalább tízről olvastam már korábban!

Egyszóval ha szeretitek a rejtélyeket, a sötét humort, és szívesen engeditek, hogy elszabaduljon a fantáziátok, akkor ez a két játék tökéletes lesz a számotokra.

12 éven felülieknek ajánlom.Tedd kosárba itt az alapjátékot, itt pedig a megtörtént eseteket!

Kapcsolódó termékek