Egy boszorkányosan jó mese

Ismerd meg A boszorkánycicát!

Az idei év első könyvével, A boszorkánycicával egy igazi, varázslatokkal teli mesébe csöppenhetsz! Tarts Pindurral a Rémkastélyba, varázsolj rímekkel és élvezd minden sorát a felolvasásnak!

Kevés a megfelelő hangot megütő gyerekkönyv. A gügyögős mesék és a gyerekeknek nehezen megragadható, nem is annyira nekik szóló cikornyás magas irodalom között kevés az árnyalat. Harcos Bálint, a Szofi-sorozat (ismerd meg itt!) és A Tigris és a Motyó (hallgasd meg itt!) szerzője a tőle megszokott választékosan kimunkált, ugyanakkor nagyon vicces és szórakoztatónyelvén kezd bele a legújabb verses meséjébe. A boszorkánycica büszkén duzzaszthatja az igényes, ugyanakkor abszolút gyerekközpontú, izgalmas és szellemes kortárs varázsmesék táborát.

Ha belekezdesz az olvasásba, mesehallgatásba, elégedetten dőlhetsz majd hátra, hogy jó mesébe tenyereltél, ami képes a középsős, nagy ovis és kisiskolás korosztályt, sőt, még téged is egyszerre lekötni.

Kóstoljatok bele a közös mesehallgatás élményébe! Kattints a képre, és hallgassátok meg a mese első fejezetét!

boszorkanycica.jpg

Pindur, a kóbor kismacska útra kel (hetven hasonszőrű társával), hogy jelentkezzen a banya hirdetésére: 

boszorkanycica_hird.jpg

boszorkanycica01.jpg"Mentek hát a macskák,
rájuk szállt az alkony,

s már fáradtság csüngött
a sok macskafarkon.

Lent róka cikkant, fönt
villant egy nagy héja...

mikor végre feltűnt a
banya Kastélya!
"

De nemcsak Pindur, hanem két másik cica is jó eséllyel indult a Banyaguff próbatételein. Masni, a nyafka macskalány és Csimbók, a vagány, és sokszor pökhendi kandúr is bátran nekiveselkednek a varázsos próbatételeknek.

A jó szándékú, kedves Pindur persze mindenben a jót látja: neki a banya kedves hölgy és a vetélytárs macskák cimborák. Ezen gúnyolódni viszont csak akkor lehetne, ha Pindur nem lenne a sok próba és tanulás után egy leleményes boszorkánycica, aki egy okos fordulattal képes mindent megoldani. De, hogy miről is van szó, azt derítsd ki te magad ebből a varázslatos meséből!

A boszorkánycicával a hétköznapi, egyszerű történetekből végre az igazi varázsmesék birodalmába csöppenhetsz, miközben nem kell lemondanod az otthonosság érzéséről, és a frappáns poénokról sem.

Olvass igazi mesét, és tapasztald meg te magad a különbséget!

Tedd a kosaradba A boszorkánycicát itt!

Kapcsolódó termékek