Egy kis nosztalgia a nyár utolsó hónapjára

Könyvek és játékok, amik visszahozzák a gyerekkorod

Mindenkinek megvannak a nagy kedvencei, amiket rongyosra olvasott gyerekkorában, vagy addig játszott vele, amíg minden festék le nem kopott róla. Megmutatjuk azokat, amelyek azóta is akkora sikernek örvendenek, hogy újra és újra kiadják őket. Megtalálod köztük a kedvenced?

 


Kezdjük pár játékkal. Emlékszel például a macskabölcsőre? A világ legegyszerűbb játéka, semmi más nem kellett hozzá, csak egy darab fonál. Itt a kompakt változat, ami nem fog örök időkre összegabalyodni az egymásnak adogatástól, de lehet vele egyedül is játszani: 45 alakzatot alakíthatsz ki a fonálból! Szuper kreativitás- és kézügyességfejlesztő játék, ha a finommotorikát szeretnétek erősíteni, akkor pedig kihagyhatatlan!
Szerezd be itt!


A búgócsiga megvan? Amint meglátják a gyerekek a boltokban, biztos lehetsz benne, hogy fél órán keresztül el sem lehet őket mozdítani mellőle! Pedig mennyire egyszerű játék! Nálunk jelenleg három gyönyörű változatban kapható: a körhintás, a gyönyörű virágos és a rollerező állatos búgócsigáinkat keresd itt!


Jenga és mikádó: vagy imádja, vagy utálja az ember. Mi imádjuk. A jengával egy szisztematikusan egymásra pakolt, fa építőkockákból álló tornyot kell lebontani úgy, hogy ne omoljon össze az építmény, a mikádó esetében pedig az egymásra szórt pálcikákat kell úgy elmozdítani, hogy a többi pálcika a helyén maradjon. Mindkét játék hatalmas koncentrációt, biztos kezeket és jó egyensúlyérzéket igényel, de egy biztos: felnőttek és gyerekek számára pont ugyanolyan nehéz.


Szerezd be itt a Jengát (kétféle változat is van!), vagy itt a Mikádót!
Egy különleges zenedoboz: gyönyörű ajándék, mégis egyre kevesebb helyen kapható. Szerencsére nálunk kétféle változatban is megtaláljátok, csak tekerjétek meg a tetején a kart, és felcsendül a melódia! Ezzel még akár egy felnőttet is levesztek a lábáról!


Keresd itt a madaras, itt meg pedig a rezesbandás verziót!

Na de mi a helyzet a könyvekkel?


Nincs nosztalgia Kisvakond nélkül! A kedves, mindenre rácsodálkozó Vakond meséi örök kedvencek, nincs olyan generáció, aki ne érzékenyülne el, amikor meglátja a könyvsorozatot a boltjainkban.


Szerezd be itt a részeket!Ugyanez a helyzet a Tesz-vesz sorozattal is. A 60-as évek óta rengeteg kiadást és átdolgozást megélt a sorozat, de a mai napig rajonganak érte a gyerekek, és kedves emlék a szülőknek. Mit tud Richard Scarry, ami ennyire elvarázsolja az olvasóit? A Tesz-veszek titka természetesen megfejthetetlen, de azért az egyik legfontosabb, hogy minden kép tele van burleszkes poénnal: mindenki folyton rázkódik, fejreesik, leönti magát, kétbalkezes. Ugyanakkor mindenki segít a másikon, amitől persze még nagyobb lesz a kalamajka, de nem baj, általában egy jó kis ünneplésbe torkollik mindez  


Olvasd el itt egy régebbi cikkünket a Tesz-veszekről!

Szerezd be itt a részeket!
Emlékszel még a Barbapapára?

Ez a francia sorozat a 70-es évek sztárja volt, egy vattacukorszerű lényekből álló családot ismerhettünk meg. Barbapapa egy kertben született, akárcsak egy virág. Nagyon barátságos és segítőkész, ezért mindenki szereti. Mivel képes az alakját változtatni, ötletességének köszönhetően minden akadályt le tud győzni. Itthon főleg rajzfilmekből lehet ismerős, de a Móra kiadó nemrég megjelentette a sorozat négy részét.


Keresd itt!Nem nőhetett fel senki Janikovszky Éva könyvei nélkül sem! Sajátos humor, hétköznapi helyzetek a gyerek szemszögéből, a rájuk jellemző csavart logikával, szülő-gyermek kapcsolat, és olyan egyéni írói hang, ami összetéveszthetetlen. Köteteit ezer közül is felismerjük, neve szinte összeforrt Réber László illusztrátoréval.


Keresd itt a szerző könyveit!


Nem maradhat ki a felsorolásból Boribon és Kippkopp sem! Marék Veronika klasszikusai a 70-es évek óta minden gyerek könyvespolcán ott vannak. Azóta  német, román, lengyel, szerb, angol, spanyol, japán és koreai nyelven is megjelentek a könyvei, szóval magabiztosan kijelenthetjük: szinte az egész világ rajong Marék Veronika hőseiért! Kippkopp, a gesztenyefiú és Boribon, a játékmackó a gyermeki lélek tükrei - nem lehet őket nem szeretni.


Szerezd be a szerző könyveit!Valami kimaradt? Te mit sorolnál még ezekhez a klasszikusokhoz?

 

Kapcsolódó cikkek