Egy kocsi, két kutya és egy halom kincs

Így olvasd a Dudás Dixi-sorozatot!

Dixi és Ottó történeteivel a gyerekek egyből kedvet kapnak az önálló olvasáshoz. Ha képes, jó poénokban gazdag, rövid és frappáns mondatokkal megtűzdelt könyvet szeretnél a gyereked kezébe adni, akkor kezdd a Dudás Dixi-sorozattal, először A nagy autóversennyel, majd folytassátok A nagy gyémántrablással!

Dudás Dixi és Ottó kalandjai a kezdő olvasó korosztálynak szólnak. Ha egy barátságos, állatos, izgalmas történetet keresel, ami segít az alsós korosztály olvasási technikájának stabilizálásában, ha már jól ismeri a betűket, de még nem teljesen magabiztos a folyékony olvasásban, nektek való a sorozat! Sok-sok képpel, egyszerű mondatokkal, böngészni valókkal és rövid fejezetekkel biztosítja a sikerélményt és a motivációt. A rövid, összefüggő történeteik végén mindig levonhatjuk a tanulságot: a gonoszság nem célravezető, a jóság pedig mindig kifizetődik.

A sorozat első kötetében megismerkedhetünk a szereplőkkel, és a térképen felfedezhetjük Dudi- és Dodifalvát, hőseink kalandjainak színhelyét. A két falu között autóversenyt rendeznek, amin természetesen mindenki részt kíván27044.jpg venni, és összemérni a saját és autója erejét a másikéval. Dixi és Ottó is rajtvonalhoz állnak, de a verseny első negyedében már számolni se tudják a mellettük elhaladó autók számát. Lujzella, a cinizmus királynője, Dixiék legnagyobb ellenfele pedig luxusautójával magabiztosan száguld a mezőny elején. Míg Dixiék segítenek a lerobbant autósokon, kerülőutakon bóklásznak biztonságos tempóban, Lujzella a sikertől megrészegülve ebédelni megy, de jól ráfarag. Hisztérikus viselkedésével ugyanis kiérdemli az étterem tulajdonosának haragját, aki eltéríti az autóját. Lujzellát hajtja a versenyszellem, így figyelmetlenül nekihajt egy bárányszállító teherautónak. Míg Lujzella kénytelen báránykákkal barátkozni, Dixi és Ottó élvezi az utazást, és habár nem ez volt elsődleges céljuk, megnyerik az autóversenyt. A könyv végén izgalmas játékinstrukciókat találtok, amiket hosszú utazásokon ki is próbálhattok.

Az autók ifjú szerelmeseinek, és leendő autóversenyzőknek tökéletes választás!

shirley_photo.jpg

Shirley Hughes, a történetek írója. A kép és további sok-sok érdekesség forrása: http://www.heroonabicycle.co.uk/p/author.html

Rendszámtáblás játék
Válaszd ki egy autónak a rendszámtábláját, és nézd meg, hogy a betűiből tudsz-e szavakat alkotni. Például, ha az LTR betűk vannak rajta, akkor lehet LÉTRA, LATOR, vagy ELTEREL.

A második kötetben Dixi és Ottó nyaralni indulnak a Napos tengerhez. Kalandos utazásuk után, amin egy gengszter banda leszorítja őket az útról, megérkeznek a mesebeli hotel kapujához. Itt szállt meg Barackffy Cirmi híres-neves celebdíva is,

27045.jpg
akiért Ottó igencsak oda van. Felfedező útra indulnak a környéken, s míg Cirmi tűsarkának nyomait kutatják, egy úrra bukkannak a móló partján, aki a vízbe zuhant. Dixi hősiességét bizonyítva beugrik a vízbe, hogy kimentse a fuldoklót. Másnap, teájuk fogyasztása közben levelet kapnak a megmentett embertől: Pantalló Gerald meghívta őket csodaszép kastélyába. Azonban nem akármilyen palota ez! A pincéje kincseket rejt, amiket gonosztevők halmoztak fel. Közben kiderül, hogy Barackffy Cirmi vagyont érő gyémántnyakláncának lába kélt. Ki fogja kinyomozni a történteket? Természetesen hőseink, akik egyből a tolvajmacskák nyomába erednek, ehhez azonban a sötét, nyirkos pince titokzatos lépcsőin kell útnak indulniuk. De hogyan fogják elkapni a bűnözőket, akik látnak a sötétben? Mihez kezdenek a rengeteg kinccsel? Mivel jutalmazza őket Cirmi kisasszony a nyakláncáért? Izgalmas nyomozós történet, amit biztosan nem tudsz majd letenni!

A könyv végén kérdéseket találsz a szöveghez, ami segíti az értő olvasást, és persze a játék sem maradt ki a 2. kötetből sem.

dixi_gyemant.jpg

6-10 éves gyerekeknek ajánljuk!

Frindt Julcsi

Kapcsolódó termékek