NAGYbetűs könyvek a kicsiknek

Ha nem győzik kivárni az iskolát

cimkék: #így taníts olvasni

Ez milyen betű? És ez? Itt van egy A! - ismerős? Ha igen, akkor biztosan te is örülni fogsz, hogy végre megjelent egy könyv, ami csupa nagybetűvel van szedve, hogy a lelkes kis betűzők is megtapasztalhassák, milyen jó is egyedül olvasni.

 


Ha pedig az iskolában találkozik először a betűkkel, akkor is hihetetlen élmény számára, hogy felismeri azokat a plakátokon, a könyvek borítóján vagy az újságokon. A gyerekeket sokszor már az iskola előtt elkezdi érdekelni az olvasás, és néha szinte autodidakta módon megtanulnak betűzni. Ebben a cikkben szülők és tanárok mondják el a tapasztalataikat arról, milyen is az, amikor már az iskola előtt tud olvasni a gyerek.


Van egy pár könyvünk, amit ezekre az esetekre tartogatunk számodra, ez a cikk ezekről a könyvekről szól.


Nekünk az a tapasztalatunk, hogy ha egy gyerek érdeklődni kezd az olvasás iránt, és magától, erőltetés nélkül és játszva tanulja meg a betűket, az teljesen rendben van: ne törjük le a lelkesedését! A tanítók fel vannak készülve rá az iskolákban, hogy néhány gyerek úgy kezdi el az elsőt, hogy már magától tud betűzni, sőt, még motiválhatják is egymást a gyerekek, ha látják, hogy valaki közülük lelkesen forgatja a könyveket, és szívesen olvas.
Éppen ezért tartottuk fontosnak, hogy a Most én olvasok!-sorozatot egy nagybetűs szinttel egészítsük ki, hiszen a nagybetűk az elsők, amelyek felkeltik a gyerekek figyelmét.

A Most én olvasok!-sorozat könyvei fokozatosan nehezedő szöveggel, szakmailag tudatosan vezetik be a kezdőket az önálló olvasásba, és minden szintjüket szisztematikusan, pedagógusi szakértelemmel igazítjuk az olvasó korosztály igényeihez.

Így a nagybetűs részeknél is nagyon figyeltünk a mondatok összetettségére, a szavak hosszára és a cselekmény bonyolultságára: hiszen az a legfontosabb, hogy az első olvasásélmény siker legyen, akár az iskolában, akár előtte történik.

Ismerd meg a NAGYBETŰS könyveket!

A Marci iskolás lesz a Wéber Anikó Marci-sorozatát megelőző rész, amiből megtudhatjuk, hogyan készül Marci az iskolára. Elmennek anyával bevásárolni, színes ceruzákat és mintás füzeteket vesznek, na meg persze hátizsákot! Ilyen szuper felszereléssel az iskola biztos jó móka lesz. A könyv pedig csupa-csupa nagybetű, amiben a hosszabb szavakat szótagokra bontottuk, ezzel is könnyítve a betűzgető gyerekek olvasását.

Rendeld meg itt!

 


Matricás Laci
igazi minden hájjal megkent rabló. Amerre csak jár, rabol, és ahol rabol, ott bizony matricákat hagy. Nem is fél semmitől! Éppen csak az olyan kotnyeles kislányoktól, mint amilyen Sárika...
A nagybetűs részben Lacinak édességre fáj a foga… Az egyik ház ablakából sütiillat száll. Vajon sikerül ellopni a finomságot, vagy inába száll a bátorsága? Vadadi Adrienn sorozata a precízen felépített szövegen kívül az egyedi humorral és a különleges karakterekkel ragadja meg a kezdő olvasók figyelmét.

Szerezd be itt a könyvet!
Dávid Ádám, A Virág utcai focibajnokság és a Millennium Expressz trilógia szerzője ezúttal egy kezdő olvasós sorozatba kezd a már ismerős karakterekkel. Koppánynak ma van az első napja az iskolában! A nagy nap alkalmából egy szuper piros füzetet kap ajándékba a bátyjától. Még egyetlen írásóra sem volt, de Koppány már ismeri a neve betűit, és le is tudja rajzolni őket! Ki gondolta, hogy a betűfirkálással még barátot is lehet szerezni?

Koppány első napja igazi első nap, amelyet minden elsős átél. De ha előtte már találkoznak vele egy kedves történet formájában, számukra is sokkal könnyebb lesz az évkezdés.

Rendeld meg itt a könyvet!

Az első bé osztályt sokan ismeritek, Paliék kalandjai igazi sulis kalandok, és hát persze ki ne vágyna egy igazi, élő osztályhörcsögre? A nagybetűs rész még az iskola előtt játszódik: Pali már alig várja, hogy iskolás legyen! Főleg mert egy óvodás még nem tud egyedül gondoskodni egy kisállatról. Pedig Palinak nagyon tetszik az a hörcsög, akit nap mint nap megcsodál a kisállatbolt kirakatában...

Szerezd be itt!


Lassan vége az óvodának, és már nálatok is téma az iskola? Kicsit szeretnéd felkészíteni rá, milyen is lesz ott? Ezek a könyvek akkor is nagyszerűek, hiszen egy fontos párbeszédet indítanak el a gyerek és a szülő között, és azt is megtudhatod, mi az, ami esetleg zavarja az iskolával kapcsolatban, vagy amit egyelőre nem ért. Olvassátok együtt, olvasd fel neki, vagy add a kezébe, ha már magától szeretné olvasni! Marci, Matricás Laci, Koppány és Tiki kalandja mindenképp jó móka lesz számotokra.

Kapcsolódó könyvek

Kapcsolódó cikkek