Hol lakik a bébihangyász?

Ismerd meg Kruppa Gergely újszerű társasjátékát!

Ezer és ezer társasjáték van a világon, ezért természetesen nagyon ritkán lehet igazán újat mutatni – általában olyan ötletekkel, amik valamiképpen a társasozás világán kívülről érkeznek, mint a Dixit, ami a verbális játékok reneszánszát hozta el, a Pandemic Legacy a több játékon átívelő történetével, vagy a Micromacro CrimeCity a böngésző történetfelfedezéssel. Mégis, időnként az ismert alkatrészek kombinációjával is lehet olyat mutatni, amiről azt érzi az ember, hogy wow, ilyet még sosem próbáltam!

Olvass tovább és ismerj meg egy ilyen játékot!

tovább...

Babarókával minden jobb

Ismerd meg a Babaróka-univerzumot!

A Babaróka-sorozattal valami egészen különleges dolog született. Kiss Judit Ágnes meséi rámutatnak, hogy nem kell mindig tökéletesnek lennünk ahhoz, hogy tökéletes család legyünk, és hogy az igazán szoros kötelékhez hibákon, tévedéseken és bocsánatkérésen át vezet az út. Egri Mónika pedig egy olyan gyönyörű világba rajzolta bele a rókacsaládot, melybe örömmel látogatunk vissza estéről estére, akár éveken keresztül is.

A sorozatban a mesekönyvek mellett található lapozó, társasjáték és még sok minden más is! Ebben a cikkben mindent megismerhetsz, amit Babaróka!

Olvass tovább!

tovább...

Rajzolj Ruminit! alkotópályázat – Eredményhirdetés

Rumini kisfilmek – gyerekektől mindenkinek

2023 májusában hirdette meg a Nemzeti Filmintézet – Filmarchívum Klassz Programja és a Pagony kiadó a Rajzolj Ruminit! című alkotópályázatot.

A pályázaton való részvétel során különböző kulturális fesztiválok helyszínén 55-60 darab 35 mm-es filmkockára lehetett alkoholos filccel megrajzolni azokat a kis képecskéket, amelyek egy-egy csodálatos, szórakoztató kisfilmmé álltak össze.

Olvass tovább!

tovább...

Sétálj bele a kalandba!

Pagony-kalandséták minden korosztálynak

Olyan kültéri programot keresel, amit az egész család élvezni fog, és amihez részetekről semmilyen előkészület nem szükséges? Próbáljátok ki a Pagony Kalandsétákat és az Abszolút Kalandkönyveket! Az óvodásoktól az általános iskolásokon át a kamaszokig mindenkinek van egy jó sétánk. Olvass tovább!

tovább...

Színezd ki Kicsimackót!

Hoztunk nektek egy nyári színezőt

Mi úgy gondoljuk, minél kicsimackósabb a nyár, annál jobb! Éppen ezért készítettünk nektek egy szuper, letölthető színezőt Egri Mónika egyik illusztrációja alapján. Elő a színes ceruzákkal! Kattints ide!

tovább...

Meglepetés!

Itt egy szuper kreatív ötlet a szünetre!

Készítsetek Zsebaljai időjárás receptkönyvet Kertész Erzsi mesekönyvéhez! A kötet illusztrátora, Széll Adrienn a könnyedén összerakható, fantasztikus kis füzeten túl egy színezőt is készített a gyerekek számára! Ebből a cikkből mindkettőt letöltheted! Kattints ide!

tovább...

Apróságok a nyári délutánokra

Vízpartra és a lakásba is

Kitört a nyár és a gyerekek elmentek éves szabadságukra. Mi pedig összegyűjtöttünk néhány apróságot, közöttük olyan újdonságokat, amelyek lekötik majd őket a szünetben, praktikusak utazáshoz, hasznosak, szórakoztatóak és még fejlesztenek is.

tovább...

Társasok a strandtáskába

A legjobb játékok nyaraláshoz

Itt a nyár, irány a strand! De milyen társasokat vigyünk magunkkal, amik nem foglalnak sok helyet, de mégis feldobják az árnyékban hűsölés pihentető perceit? Segítünk! Összeszedtük a legújabb és legizgalmasabb játékokat, amiket könnyedén zsebre vághattok, és bármikor elővehettek akár a fürdőlepedőn is! Ismerd meg a nyári kedvenceinket!

tovább...

Kártyák a szünetre

Amíg utazunk, Ország-város, kicsi-nagy

A Madách Imre az egy utca, ugye? A Balaton meg az a ház, ahol nyaralunk? Budapest város vagy ország? Ha már Kelenföldig elment a vonat, akkor az már tuti külföld, ugye, mert annyira régóta elindultunk, és már az összes uzsonnánkat is megettük... Na, akkor ezen a ponton vegyük elő az Ország-várost (meg aztán majd az Amíg utazunkot)! Hogy ne a kefét rágjuk egész úton, ahogy a kettővel ezelőtti században mondták volt...

tovább...