Ezt olvasd először!

Milyen legyen az első könyv, ami a gyereked önállóan olvas?

A Most én olvasok!-sorozat kimondottan a kezdő olvasóknak született, a Pagony legnépszerűbb szerzői írják, és minden olvasni tanulónak kényelmesen, biztosan, szintről szintre teszik élménnyé az olvasóvá válást. 

Ismerd meg az első szintet, és járj utána, milyen legyen az első könyv, amit a gyerek önállóan olvas!

A módszertani javaslatunk a következő: ahhoz, hogy biztosra menj, és a gyereked maximális sikerélménnyel lépjen be az önálló olvasók körébe, érdemes először a szinteket végigolvasni (tehát a sorozatok első részeit), majd aztán egy szinttel emelni a tétet (végigolvasni a második szinten álló könyveket), és így tovább. A kényelmes gyakorlatszerzésen túl, így könnyebb megtalálni azt a könyvsorozatot is, ami a legjobban tetszik a gyerekednek, és lehetősége van azt folytatni, ami a leginkább magával ragadta.

Sajnos még nem minden sorozat teljes, de jó hír, hogy majdnem mind az; másfelől pedig egy újabb rész megjelenésére vágyni az olvasóvá válás egy nagyon fontos lépése. :)

Ebben a cikkben megmutatjuk neked, milyen az első szint, hogy segítsünk neked, hogy fel tudd mérni, hogy a gyereked hol tart és hogyan tedd élvezetessé a nyári olvasást!

Tudnivalók az első szintről:

1. Azoknak ajánljuk, akik még egy könyvet sem olvastak önállónak, vagy még nem jöttek lendületbe. Ha a gyereked még bizonytalan a nehezebb szavak kiolvasásában, vagy a bonyolultabb cselekmény önálló követésében, mindenképpen itt kell kezdenetek!

2. Ezen a szinten minden könyvben oldalanként csak 2-6 sor szöveget találnak a gyerekek, és dominánsak a képek, amik ismerős érzést keltenek a kezdő olvasókban, mégpedig azt, hogy ezek a könyvek nincsenek annyira távol a kedvelt képeskönyvektől, amiket eddig lapozgattak.

3. Fontos szempont volt, hogy itt még rövid, ismert, könnyen kiolvasható szavakkal találkozzanak.

4. A történetek izgalmasak és kalandosak ugyan, de könnyen követhetőek még.

5. Nagy betűkkel lett szedve az első szint minden könyve, hogy a gyerekek jobb eséllyel induljanak el az önálló olvasás útján. Itt látod az első szinten íródott könyveket:

Kapcsolódó termékek