Állati társasok

Kedvenc ovis játékaink

Miért fontosak a társasjátékok? A játékok a gyerekek életének mozgatóelemei, fantáziájuk segítségével bármit könnyedén tudnak szimbólumként alkalmazni. Így lehet a gesztenye fizetőeszköz, vagy a vonalzó repülő. A játékok fejlesztik a gyerekek asszociációs készségét, logikáját, szélesítik az ismeretkörét, ezáltal fejlesztik a szókincsét, a gondolkodását.

Navratil Dominika ajánlóját olvasod.

A társasjátékok segítenek a szocializációban, megtanítanak veszíteni, tisztességesnek lenni, kooperatívan cselekedni. Ebben a cikkben olyan játékokat mutatunk be nektek, amelyek már kiscsoportosok számára is felejthetetlen játékélményként szolgának, és amelyeket újra és újra elő fogtok venni ezeken a hideg napokon.

Mókuskaland

24790.jpgEgész kicsiknek, már három éves kortól élvezetes, megtanulható a Mókuskaland. A játék célja, hogy a Mókusmama megetesse makkal a mókuscsemetéket. A táblán négy fa áll, azokon ugrálhatunk a mamával, ezzel a bábuval „lép” minden játékos. Mindenki kap kismókusos korongokat. A soron lévő játékos egy fa dobókockával dob, amin különböző ábrák vannak. A dobás eredményétől függően a mama vagy átugrik egy másik fára, vagy makkot tehet fel bármelyik fára, vagy pedig, ha kis mókust dobunk, akkor felhelyezhetjük az egyik mókuscsemetés korongunkat arra a fára, amire a mama ugrott, amennyiben azon van makk. A cél, hogy az összes mókuskorongunk elfogyjon. Elsőre bonyolultnak tűnő, de pofon egyszerű, mégis nagyon élvezetes időtöltés nem csak a legkisebbeknek! Ajánlom azoknak, akik több, különböző korú gyerekkel szeretnének nekiülni: nagyszerű játék az egész családnak!

Ezt a játékot 3-8 éves gyerekek számára ajánljuk.A játékot itt tudod a kosaradba rakni!Szeretsz énekelni? Ezzel a mókusos dallaltuti nagy sikered lesz!

Nyomoznál egy mókusos mesével? Akkor itta helyed!

Pitypang és Lili – Segíts a kutyusoknak!

26371.jpgAcuki Pitypang és a kedves Lili története sokak szívébe belopta már magát, ezúttal egy kutyamentős társasjátékban elevenedik meg az alakjuk. Játékosként az a célunk, hogyminél több kutyát hazavigyünk a menhelyről, azonban nincs egyszerű dolgunk: csak olyan állatot választhatunk, amilyen a kezünkben lévő kártyán található, és még az is nehezíti a helyzetet, hogy csak az utolsó kennelben lévő kutyát szabadíthatjuk ki. De ha ügyesen használjuk a segítőkártyákat, és vigyázunk, hogy ne szökjenek el a kutyusok, megnyerhetjük a játékot.

Ha ti is szeretitek Pásztohy Panka illusztrációit és a játékos kutyusokat, ne hagyjátok ki ezt a szuper játékot!

3-tól 6 éves korig ajánjuk.

Kutyákból sosem elég? Akkor kattints a legszuperebb kutyás meséket összegyűjtő szemlénkre!

Tedd a kosaradba a játékot!

Süniálom

26370.jpgEz a játék témájában is illeszkedik az őszhöz: a sünicsalád a téli álomhoz készülődik. A játékosok feladata, hogy segítsenek a sünimamának minél több levelet összegyűjteni, és ezáltal igazán puha kuckót készíteni a nagy alváshoz. Ahhoz, hogy a mi sünink szedje össze a legtöbb levelet, taktikáznunk kell, hiszen nem mindig úgy hullanak le a fáról, ahogy éppen nekünk kedvező: adott számú lépésből kell vagy a kosarunkat a megfelelő helyre mozgatnunk, vagy egy levelet a kosarak felé úgy, hogy közben ne a játékostársainkat juttassuk előnyhöz. Persze minimális módosítással úgy is játszhatjuk a legkisebbekkel, hogy ne egymással versengve, hanem együttműködve szedjük össze a leveleket.

A Pitypang és Lilihez hasonlóan ezt a játékot is Pásztohy Panka aranyos illusztrációidíszítik.

3-tól 8 éves korig ajánljuk.Rendeld meg a játékot itt!Imádod a süniket? Akkor tudd meg,ki a legnagyobb sünimentő mesehős a világon!

Szereted a felfedező játékokat? Akkor kattints ide!

Kapcsolódó termékek