Hogy tanulj másképp?

Az iskolai tananyagok újragombolva, avagy mi minden a tálalás

Újra itt a január, megint be kell ültetni a gyerekeket az iskolapadba, amit ma már a legjobb tanulók is nehezen viselnek. Hiába vannak a sulisok tele érdeklődéssel, nyitottsággal és lelkesedéssel, amit átlépik a tanintézmény küszöbét, mindez gyakran elszáll. Talán mert, hiába lennének fontosak az ismeretek, jók a témák (legalábbis egy részük tuti), nem pont úgy kapják meg a válaszokat, hogy aztán az információkat integrálni is tudják. Most mutatok pár könyvet, ami a sulis anyagot egészen új köntösben tudja megszerettetni a gyerekekkel.

Milyen a tested?

Bizton állíthatom, hogy ez az a téma, ami minden kisgyereket érdekel. A kisbabák, az ovisok egyik legnagyobb kalandja a saját testük felfedezése. 26758.jpgEz az iskolásokra éppen úgy vonatkozik, bár az elvárások változásával ilyenkorra az ismeretek rendszerezése átszerveződik. Ahhoz, hogy megismertesd a táplálkozás, a légzés, a vérkeringés, a a csontok, az izmok, az agy, az érzékelés, a növekedés, a gyógyulás folyamait, ahhoz, hogy kicsit közelebb kerüljetek az antropológiához, szuper segítséget nyújt a Kukucskálj bele! sorozatban megjelent Milyen a tested? című kötet! A könyv tele van vicces, gyerekbarát grafikákkal, több mint száz nyitogatható ablakkal izgalmasan vezet be a szervezet működésébe! 

Ha szeretnéd, hogy a gyereked játékosan, élvezettel megismerje az emberi testet, akkor 5 éves kortól ajánlom a Milyen a tested? című könyv közös forgatását!

Idegen szavak szuper képekkel

26934.jpgTalán az idegen nyelvoktatás a legkorszerűbb és legjátékosabb a mai iskolákban. (Ha jó a tanár.) Ha azonban száraz a dolog, iszonyat akadályokat tud állítani a tanulók elé. Akár nálatok így van, akár nem: véges végre újra kiadásra került a Richard Scarry Tesz-Vesz Szótára! Arról, hogy miért megunhatatlan Scarry humora, itt olvashatsz bővebben. A könyv át lett dolgozva, de az eredeti hangulat azonnal meglegyinti az olvasót. A megszokott részletességel mutatja be az élet számos területét három nyelven, magyarul, angolul és németül. Bátran lapozzátok át, rengeteget lehet beszélgetni a könyv alapján! Ráadásul még a gyerekek is nagyon élvezni fogják! 

Szeretnétek angolul, vagy japánul tanulni? Hát ennek semmi akadálya! 26707.jpgAhhoz26706.jpg, hogy átadd az idegen nyelvek szeretetét, szuper alap egy kortárs képes szótár! Nagy Dia grafikáit most végre két képes szótárban is csodálhatjátok, egy angol-magyar és egy japán-magyar képeskönyvben. Mindkettő kemény lapos, így a picik kezébe is kényelmesen adható, bár a kartonált lapok azt a célt is remekül szolgálják, hogy a könyv strapabíró legyen. Remek választás többnyelvű családoknak, vagy csak a szavak, idegen nyelvek iránt érdeklődő gyerekeknek. Megismerhetitek benne az állatvilággal, az óceánnal, a parkkal, az erdővel, a mezővel, a tanyával, a várossal, a piaccal és a napszakokkal, az idővel. Ebből már látszik is, hogy pont azokat a témákat veszi elő, amikkel a gyerekek eleve sokat találkoznak, így könnyen tudják integrálni az új tudást a már megszerzett ismereteik közé. 

Tökéletes választás, kicsiknek és kisiskolásoknak! Ezekkel a képekkel biztos, hogy könnyen megy majd a szavak tanulása. 

Ha komoly nyelvi segédeszközöket szeretnél szigorúan játékos formában, akkor pedig ismerd meg a Gyerekjáték az angol című sorozatot!

Természetismeret másképp

Van egy jó hírem! Ha már megtetszett az Ismerd meg a tested! című kiadvány felépítése, megközelítése, akkor a itt a Kukucskálj bele! sorozat másik kötete, a26757.jpgMilyen a világ?! Ebben a könyvben a szuper jó képeken túl (mert lássuk be, egy jól illusztrált könyvvel könnyen megnyerhető egy gyerek) nagyon tetszik a szemlélete. Először megismerheted a Föld helyét a világban, a világűrt, aztán a folyókat, a hegyektől a tengerig vezető természetes képződményeket, majd az esőerdőt, a vizek világát, a sivatagot, az Antarktiszt. Később részletesen kitér arra, hogy mi hogyan élünk. Megkeresheted a helyed te is a könyvben! Ezen a ponton beszél a szélerőművekről, a hulladékról, a háztartásról. Végül pedig egy gyönyörű térképpel fejezik be a könyvet. Mindez megint kinyitható ablakokkal, izgalmas ismereteket rejtő fülekkel! Én egyből szerelmes lettem ebbe a sorozatban, aminek a további köteteiről ebben a cikkben olvashatsz bővebben. 

Ezt a könyvet pedig 5 éves kortól ajánlom a gyerekeknek és felnőtteknek!

Most pedig itt az ideje, hogy elérkezzünk a komolyabb tudományos kötetekhez most már csak nagyoknak. 

A világegyetem legbombasztikusabb tudományos könyve nem szerény címével mégsem okozott csalódást, sőt! Ha ismered a HVG Agymanók-sorozatát, akkor örülhetsz, mert itt a legújabb kötet!26912.jpg Ebben minden unalmas és száraz fizikai, kémiai tananyag izgalmas és vicces szórakozássá alakul! Olyan kérdésekre keresi és találja meg a választ az agymanók segítségével, mint, hogy MI A TUDOMÁNY?, MI AZ ATOM? (ez főleg iszonyat szórakoztató és szemléletes!), mi az anyag, milyen kémiai reakciók vannak, mit kell tudnod a Földről a kémia szemüvegén keresztül, miért jó a vegyészkedés, mi az energia, a rezgés, a hő, a fény, az erő, hogy minden relatív, hogy mi a vonzás, a taszítás, mi az elektromosság, milyen izgalmas találmányokról kell mindenképpen elgondolkoznod, mi az elekrokémia, sőt mindezek után még egy történeti áttekintéssel is, sőt megelőlegezi a jövő tudományáról is fantáziál egy kicsit. 

Mindehhez névmutató, tárgymutató, fogalomtár is dukál. Ráadásul az egész könyv egy óriási képregény, amit időnként el kell forgatni, meg kell dönteni...

Szóval forgassátok szeretettel szó szerint és képletesen A világegyetem legbombasztikusabb tudományos könyvét!

Kapcsolódó termékek