Tájékoztatás mesterfokon

Ismeretterjesztők minden mennyiségben

Közlekedés, állatok, növények, térkép, kultúra, tánc, tudomány... Most a legfrissebb és legmenőbb ismeretterjesztő könyveket gyűjtöttem össze, amit minden kíváncsi gyerek szívesen forgat. Ezeket a kiadványokat olvashatjátok közösen, mindjárt megbeszélve a felmerülő kérdéseket, vagy egyből a gyerek kezébe is adhatod, mivel könnyen pontos és valós válaszokat találnak. Nincs is nagyobb kaland, mint felfedezni a világot! 

Ráadásul annyi az újdonság, hogy alig győztem kiválasztani a kedvenceimet. például megjelent a Világlátószerzőinek egy új könyve! Most 2-től 99 éves korig mindenkinek ajánlok egy-két kötetet, amivel nem fogja unni az őszi szünetet... És talán az sem baj, ha marad belőle a télire is bőven új információ...

Kíváncsi kis felfedezőknek: 

25943.jpgA Kukkants bele sorozat a 5-12 éves korosztálynak már belopta magát a szívébe. A Kukucskálj be a fülek mögé a 2-6 éves korosztály kedvencei. A régi Scolar mini- és a Mi Micsoda Junior sorozat után ez egy olyan ismeretterjesző sorozat, aminek a vizuális világa egyszerűen gyönyörű. A gyermeki fantázia legszebb képei sorakoznak előtted a könyveket lapozva, és ami még különlegesebbé teszi, hogy ez egyáltalán nem megy az hitelesség, a pontos ismeretek átadásának a rovására.25945.jpg A kihajtható fülekre alapból teljesen rá vannak kattanva a gyerekek. Szuper témákat kínál a sorozat, ami remélem tovább fog is bővülni. Menjetek állatkertbe, nézzétek meg, hogyan nőnek a virágok, hogy mitől esik az eső!

2-6 éves gyerekeknek ajánlom.
Földünk - Gyertek felfedezőútra, vár a világ! Csináld velünk! Találd ki, fejtsd meg, kísérletezz! Ilyen egy igazi interaktív ismeretterjesző ovisoknak! Izgalmas adalékok, extra tudásszomj csillapítók minden kíváncsi fülnek! A Földünk című kötetben rekordokkal és megdöbbentő tényekkel is bővítheted a tudásod, különleges interjúkkat lapozhatsz fel, sőt azt is kiderítheted, miért van olyan hideg az Északi-sarkon! Szerinted valóban tűzhányók a vulkánok? Mit gondolsz, milyen állatok élnek a tenger mélyén? Most kiderül!Szereted a dinókat? Legszívesebben minden elérhető információt magadba szippantanál róluk? Akkor neked írták a Dinoszauruszok és más ősállatok című kötetet! 4-8 éves gyerekek számára ajánlom.
Közlekedés rajongóknak:Gyerek közlekedési enciklopédiaA közlekedési eszközök története, működési mechanizmusa rengeteg izgalmas információt tartogat a gyerekeknek (és a szüleiknek). Ebben a könyvben a közúti, a vízi, a vasúti és a légi közlekedés, valamint az űrhajózás fejlődési állomásait ismerheted meg. Sőt már olvashatsz a környezetbarát közlekedésről is! Nagyon szuper a kötet tagolása, logikus és áttekinthető, a közlekedési eszközöket úgy mutatja be, mintha egy katalógust lapozgatnál. A műszaki adatokat külön kis keretes részekben találod, a különleges, érdekes témák (Forma-1, légballonok) pedig dupla oldalakat kaptak. Az utolsó oldalakon az ikonikus alakokat, a közlekedés történetének nagyjait is megismerheted, és egy időrendi táblázatban rendszerezheted a tudásodat. Megtudhatod, milyen rekordok voltak és vannak a témában, sőt a szakkifejezések magyarázatával bővítheted a szókincsedet is!

26560.jpgFeladatok felfedezőknek!

Rendeld meg a könyvet! Hajtsd ki a füleket! Meglepetés!!!

26559.jpgA közkedvelt sorozat most szuper újdonságokkal bővült!

26274.jpg

Utazz tudatosan! Kalandra fel! Tedd a kosaradba!

8-12 éves gyerekeknek ajánlom.Miért? Állatok

26539.jpgA Miért? Állatok választ ad minden elképesztő kérdésre, amit a gyerekek feltesznek az állatokról, kezdve a madarakkal és az emlősökkel egészen a hüllőkig, a gerinctelenekig és a halakig. Színes és izgalmas könyv, tele bámulatos képekkel és hihetetlen tényekkel a pikkelyes, szőrös, nyálkás és igazán zabolátlan állatvilágról. Már a fotókért nagyon megéri! A különös szempontok szerint rendszerezett információk pedig örökre belevésődnek az ember agyába. Szuper olvasmány!

A HVG könyvek a legmenőbb ismeretterjesztők közé tartoznak most a gyerekkönyvpiacon. A legújabb sorozatukkal pedig azt hiszem örökre belopták magukat a szívembe! A Legyél te is... sorozatbankipróbálhatod magad madármegfigyelőként, bogárvadászként, természetkutatókéntkőzetkutatóként, időjósként, sőt csillagászkéntis! (Melyik gyerek ne vágyna komoly természettudományos karrierre?!) A "kézikönyvek a sok izgi információn túl jobbnál jobb kísérleteket tartalmaznak! Bátran kipróbálhatjuk őket, nem veszélyesek (annyira :))! De annál izgalmasabbak!

A két kedvencemről bővebben:

Legyél te is időjós!

26514.jpgHogyan hozz létre otthon szívárványt? Milyen felhőfajták vannak és hogyan keletkeznek? Hogyan készíts meteorológiai eszközöket? Könyvünk több mint harminc izgalmas kísérleten, megfigyelésen és otthon is elvégezhető feladaton keresztül vezet be a meteorológia tudományába. Modellezd a meleg légáramlatok mozgását ételszínezékkel és vízzel! Hozz létre villámot biztonságos körülmények között! Gyűjts felhőket és esőt létrehozó vizet!

Legyél te is csillagász!

26513.jpgHogyan készíthetsz napórát? Miként találhatod meg az égen a galaxisokat? Hogyan tájékozódj a csillagok alapján? Készíts mozgó modellt Naprendszerünk bolygóiról! Csillagóra segítségével állapítsd meg az időt! Készíts kétfokozatú rakétamodellt! Könyvünk több mint harminc izgalmas feladaton keresztül vezet be a csillagászat és az űrkutatás rejtelmeibe.

A sorozatot 8-12 éves gyerekeknek ajánlom. 26507.jpgTudós vagy, semmi kétség! Olvasd el gyorsan a könyvet, és meglátod, így van! Belül mindent megtalálsz, ami a tudóskodáshoz kell. A te dolgod csak annyi, hogy figyelj meg mindent, kérdezz okosan, kísérletezz bátran, és teszteld elméleteidet! Olyat is csinálhatsz majd, amit a nagy tudósok ritkán: megeheted, amit kikísérleteztél, készíthetsz saját hangszert szívószálból, és kipróbálhatod a gemkapocs-levitációt. Még mozgólabort is találsz, ahol elvégezheted saját kísérleteidet, hogy te is megtanuld, hogyan működik a tudomány, mi mindent tudhatsz meg a körülötted lévő dolgokról, és az egész világról! MEGAFIGYELMEZTETÉS: Készülj fel, hogy mire a végére érsz, a könyv visszavonhatatlanul tudóst csinál belőled!

Tudós vagy, semmi kétség

Ezt a könyvet 8-12 éves gyerekek számára ajánlom.Föld alatt / Víz alatt

26574.jpgVégre új csoda a Világlátó szerzőitől! Na ez az a könyv, amin egy percet sem gondolkoztam, egyből meg kellett szereznem magamnak! A Világlátóról már biztos hallottál, ez az a gyönyörű lengyel tépképkönyv, ami óriási sikert aratott tavaly, gyakorlatilag pillanatok alatt elfogyott. Nem is csoda! Amellett, hogy hihetetlen szépen van megrajzolva, megannyi érdekesebbnél érdekesebb kincset rejteget. A Föld alatt / Víz alatt megint egy páratlanul izgalmas utazásra hív. Bekukkanthatsz a föld alatti üregekbe, leereszkedhetsz a világ legmélyebb bányájába,vagy találkozhatsz rekordokat felállító búvárokkal, mesésen tarka halakkal, különös mélytengeri teremtményekkel és felfedezheted a Titanic roncsait is. 24974.jpgAz okos és könnyen érthető magyarázatok melletti hatalmas illusztrációk és részletgazdag ábrák egyre mélyebbre és mélyebbre hívnak, egészen a Föld forró magjáig. A népszerű lengyel illusztrátor-házaspár - akárcsak a korábbi sikerkönyvben, a Világlátóban - ebben a kötetben is azt tartotta szem előtt, hogy a gyönyörűen és sok humorral megrajzolt oldalak elvarázsolják az olvasókat, és közben felfedezzék világunk megannyi rejtett szépségét.A tudomány rövid történeteEz a 40 rövid fejezetből álló, szórakoztató olvasmány nem törekszik teljességre (ebben a terjedelemben ez nem is lehetséges), de nem megy el a tudománytörténet egyetlen fontos mérföldköve mellett sem. Már a fejezetcímek is erről tanúskodnak: mindegyikből egy-egy nagyobb felfedezést, jelentős tudóst, tudományos irányzatot, vitát, korszakot vagy korszakváltást ismerhetünk meg. Nyomon követhetjük a tudományos gondolkodás fejlődését a kezdetektől, amikor a természetfilozófia névvel illetett természettudomány még nem vált külön a filozófiától (sőt a vallástól sem), egészen korunk végletekig szakosodott tudományos világáig. Eközben nem terheli az olvasót bonyolult levezetésekkel, számításokkal, képletekkel; példái gyakorlati jellegűek, szórakoztatóak és szellemesek.

26518.jpg

Ezt a könyvet 12-99 éves gyerekek és felnőttek számára ajánlom.

Kapcsolódó termékek