Hogyan nevelnek olvasóvá a képek?

Ezekkel a könyvekkel lépésről lépésre válnak a babák és ovisok a könyvek rabjaivá

Az olvasóvá nevelés kisgyerek korban kezdődik. Mégpedig olyan könyvekkel, amikért odavannak a gyerekek. Most mutatunk neked három olyan sorozatod, amelyekkel komolyan megalapozhatod, hogy a gyereked a könyvek rabja legyen felnőtt korában is. Lapozz tovább!

jatekos1.jpgJátékos szavak, a boltban

Egész piciknek a Sanoma gondozásában megjelent élénk színekkel tarkított sorozatot ajánljuk. A böngészős képes szótár segítségével bővülhet a szókincs, és rengeteg témát végig lehet beszélni. Ráadásul rengeteg letapogatható részlet az oldalalakon, sok-sok ujjvezető játék vonja be a kicsiket a könyvek világába. 

Rendeld meg most kedvezménnyel az állatosfarmos és boltos képes szótárakat!

Klasszikusok kicsiknek -Csipkerózsika, Piroska és a farkasHamupipőke

Szintén a kisebbeket célozza a Klasszikusok kicsiknek-sorozat a kemény lapos oldalaival. A kiadó kétéves kortól ajánlja, mi inkább négytől a mesék miatt. A klasszikus tündérmesék a középső csoporttól varázsütésre szegezik a gyerekeket a könyvekhez. Nem véletlen, Bettelheim óta (oké, a kicsit szemfülesebbeknek Freud óta) mára teljesen elterjedt a klasszikusok pszichoanalitikus értelmezése. Ezek a történetek évszázadok óta enyhítik a gyerekek (és felnőttek) tudattalan feszültségeit. Ami miatt végérvényesen belopta magát a sorozat a szívembe, hogy olyan modern vizuális kontextusba helyezte a történetet, ami abszolút hozzátesz a puszta történetekhez. klasszikusok.jpg A burjánzó erdő, a fordos palota és a csipkés rózsával benőtt palota mind megjelennek a lapokon: nemcsak színekkel és formákkal, hanem a valóban kicsipkézett, lyukacsos és kihajtható lapokkal is. A személyes kedvencem az, amikor a Csipkerózsikában a királyfi átvágja magát a rózsaindákon. A virágokkal lukacsos lapon átdereng a palota a könyv olvasóinak is. Ha egyet lapozol, már rózsával benőtt cikornyás kapun kell áttörnöd, ha ez is sikerül (lapozol), az indákkal borított palotához érkezel, ami (elképesztő!) kihajtható, és belülről már szaladhatsz is fel a lépcsőn a toronyszobába. 

Rendeld meg most a csodaszép klasszikusokat kedvezménnyel!

kicsimimi.jpgKicsi Mimi, pici Bori

Biztos sok rajongója van már Tamás Zsuzsa Kicsi Mimi-sorozatnak. Most mindenki örülhet, mert itt a nyuszicsalád varázslatos hétköznapjairól szóló negyedik kis könyv, amiben már a testvérféltékenység legtündéribb meséjének örülhetünk. Bizony bosszantó dolog, amikor osztozni kell a mama figyelmén, sőt, már nem csak Mimi cseperedésének örül a család, hanem Bori is már egyéves, és szülinapja van. Borzasztó, főleg, hogy az ajándék sem lehet Mimié! A másik mese a Fogtündérről szól. Itt Mimi azzal a problémával szembesül, hogy tényleg nagylányos dolgok történnek vele. Vajon hogyan dolgozza fel a "nagytesó", amikor mozogni kezd a foga? Mimi történetei tele vannak élettel és varázslattal. 

Rendeld meg őket most kedvezménnyel!

Kapcsolódó termékek