Hogyan nevelnek olvasóvá a sorozatok?

Így születnek a könyvmolyok

Sorozatokat olvasni nemcsak menő, hanem hasznos is. Ha egy kisiskolásodnak bejön egy sorozat, akkor bizony dörzsölheted a tenyered. Ez az a műfaj ugyanis, ami igazi olvasóvá varázsolja a gyerekeket. Olvass tovább!

A fokozatosan nehezedő szövegek, kötetről kötetre bonyolódó kalandok nemcsak igazi rajongókat nevelnek, hanem elkötelezett olvasókat is. Akik kis korban rákapnak valamilyen könyvsorozatra, azoknak nagy esélyük van, hogy hosszú távon olvasók maradnak. 

Miket ajánlunk a fentiek szellemében?

Most én olvasok!

erdeiiskola.jpegA kezdő olvasóknak tervezett könyvsorozat egyszerre élmény és észrevétlen gyakorlás: egy szisztematikusan felépített, pedagógusi szakértelemmel megtámogatott kortárs, magyar „olvasni tanulok” sorozat. A Pagony legkiválóbb szerzői négy-négy könyvet írnak, négy különböző nehézségi szinten. A történetek lazán összefüggnek egymással, de önállóan is olvashatók. Most Igaz Dóra sorozatának záró kötetének örülhetünk, megjelent Az erdei iskolaEmlékszel még Palira? Az első bé hörcsöge, az Ültetés az első bében és Az elveszett távirányító után most folytatódnak a kalandok!

A második bésekre izgalmas kaland vár: egy egész hétre erdei iskolába utaznak! Sok érdekességet fognak látni, és jókat tudnak majd játszani is. Csakhogy Pali még sosem aludt el a szülei nélkül... Egy barát és egy mese szerencsére sok mindent megold! Irány az erdei iskola, kalandra fel! 
Ha kicsiknek keresel első olvasós, gyakorlós könyveket, akkor itt nézz körül!

Mágikus állatok iskolája

kovevalva.pngMilyen érzés lenne, ha lenne egy saját, csakis hozzád kötődő állatod? Aki téged megért, beszélgetni tudsz vele, mindenhova elkísér, és soha többé nem kellene egyedül lenned.

A Mágikus állatok iskolájában ez bizony lehetséges, és mindenki kap egy csodaállatot. Az állatok a külső szemlélőnek pusztán csak plüssállatok, de a kis gízdiknak kegkönnyebbülést és sok vicces helyzetet teremtenek az iskolai hétköznapokba. Egy-egy kötet egy-egy szereplő mágikus állatra találását meséli el, ami mindig tele van kalanddal és fantáziával. A sok vidám állatka kövé változik! A gyerekek persze kétségbe esnek, sőt még Miss Cornfield is tanácstalan. Aze gyetlen reményük, hogy a gazdátlan varázsállatoktól kérnek segítséget. Szerencsére Murphy, a jegesmedve éles eszű, és a helyén van a szíve... Vajon képesek lesznek együtt megoldani a rejtélyt? 
A legújabb kötet váratlan meglepetést tartogat...A sok vidám állatka kövé változik! A gyerekek persze kétségbe esnek, sőt még Miss Cornfield is tanácstalan. Aze gyetlen reményük, hogy a gazdátlan varázsállatoktól kérnek segítséget. Szerencsére Murphy, a jegesmedve éles eszű, és a helyén van a szíve... Vajon képesek lesznek együtt megoldani a rejtélyt? Rendeld meg most a Kővé válva című 9. részét a mágikus sorozatnak 20% kedvezménnyel!

Rendeld meg most Az erdei iskolát 20% kedvezménnyel!

(A cikk nyitóképének forrása: Pressfoto - Freepik.com)

Kapcsolódó termékek