Így lesz igazán tiétek az ünnep

Barkácsoljatok a kedvenc mesehőseitekkel!

Együtt alkotni nem olyan könnyű, mint amennyire annak tűnik. Néha a legegyszerűbb sólisztgyurma vagy üdvözlőlap sem jön össze, hiába tűnt olyan egyszerűnek a különböző netes források alapján. Szeretnéd, hogy a közös adventi barkácsolás sikerélmény legyen mindenki számára? Ha biztosra akarsz menni, ismerd meg DIY-csatornánkat!

A gyerekek tele vannak ötletekkel, óvodai és iskolai élményekkel, ami ott olyan egyszerűen ment, sőt  az internet is tele van jobbnál jobb DIY videókkal és ötletekkel. Megcsinálni viszont nem mindig olyan egyszerű, mint amilyennek elsőre tűnt… Így lesz könnyen és alattomosan a karácsony előtti szuper ötletnek tűnő alkotgatásból kiborulós, fáradt, kudarcba fulladó hiszti. Kivéve, ha pontosan mindened megvan, amire szükségetek lehet, pontosan tudod, mennyi időt fog igénybe venni, és a legjobb forrásból, a gyerekekkel való közös alkotásra szánt jól bevált tippekből válogatsz.

popup_1.jpgA gyerekekkel nem könnyű együtt szöszmötölni, sok videó nem jött be nekünk sem. Ezért úgy döntöttünk, megcsináljuk inkább a Pagony DIY csatornát, ami egyfelől tuti, hogy megvalósítható és mindenki számára örömet okoz, másfelől a kedvenc meséitekhez kapcsolódik a műalkotás maga! Nincs is annál nagyobb öröm, mint a mesék világát a felolvasás mellett alkotással is megeleveníteni. Mostantól ez gyerekjáték lesz!

Iratkozz fel YouTube-csatornánkra, ha biztosra akarsz menni!

Mit kell tenned, ha szívesen kipróbálnád a Pagony DIY-t? Kipróbálnál néhány igazán kreatív játékot, dekortippet, vagy esetleg egy szuper pop-up karácsonyfadíszt? Megmutatom, hogyan működik!

Először is rendelkezésetekre állnak a videók a Pagony YouTube csatornáján, ahol tényleg végignézheted az egész barkácsfolyamatot. De, hogy ne kelljen megállítanod, kijegyzetelned, mindjárt megtalálod a hozzá passzoló "recepteket", azaz blogbejegyzéseket a Kő-Papír-Olló rovatban.

Alkoss egyszerűen és látványosan a gyerekeddel, kattints ide a legmesésebb DIY-tippekért!

Hogyan állj neki? Itt egy rövid útmutató!

Először nézd meg a videókat és ha megtetszett, iratkozz fel a csatornára! Így gyorsan megismerheted a folyamatot, és megkönnyebbülhetsz, mert csak olyan tartalmakat fogsz találni, aminek a megalkotása az ovisok, kisiskolások és a (nem feltétlenül szuperkreatív) szülők számára is igazi élmény.

Ha ez megvolt, nyisd meg az adott DIY bejegyzést a Kő-Papír-Olló című rovatunkból, ahol lépésről lépésre mindent leírunk. Persze, ha úgy könnyebb, nyiss két ablakot, és alkotás közben figyeld meg a videón, mi hogyan csináltunk egy-egy lépést!

Készítsd elő a kellékeket! Ezek minden esetben könnyen beszerezhető, vagy már eleve otthon is megtalálható alapanyagok.

Aztán kezdődhet a móka és közös alkotás: legyen számotokra igazi öröm a finommotorika, a fantázia és a konstruktív gondolkodás, a közös feladat megoldásának, a társaságban való alkotásnak a fejlesztése!

Kíváncsi vagy mivel készültünk az ünnepekre?

Minden évben nézegeted a karácsonyfát, és gondolkozol, mitől lehetne igazán különleges, igazán a tiétek? Készítsetek pop-up karácsonyfadíszt! Mutatunkegy szuper DIY-tippet, amit a gyerekekkel együtt is elkészíthetsz - kattints a videóra!A ti kertetekbe is beköltöztek már a cinegék? Mi egyre többet látunk a fák ágain ugrándozni. Készítsetek nekik madáretetőt Gévai Csilla könyvének tematikájában!

Az egyik üzenete a környezetvédelem fontossága, amit mi is igyekszünk mindig szem előtt tartani. Éppen ezért csak pár hozzávalóra van szükségetek, és biztosak vagyunk benne, hogy például egy üres tejesdoboz nem fog hiányozni a lakásból!

Inkább a lakást szeretnétek kidekorálni az ünnepekre?

Akkor készítsetek Elmer-füzért! A kockás elefántot úgy színezhetitek ki, ahogy csak szeretnétek, így azoknak a piciknek is jó szórakozás lesz, akiknél a vonalban maradás nem opció. Arról nem is beszélve, mennyire meghitté teszi a nappalit vagy a gyerekszobát, ha a gyerekek díszíti!

Egy gyönyörű kaleidoszkóp elkészítése pedig nem csak kreatív kihívás, de még ajándékba is szuper egyedi meglepetés, amellyel garantáltan elbűvölitek az óvodai kis barátokat vagy akár a nagymamát is! De saját magatok számára is csodás ajándék, hiszen a különös alakzatok, szimmetrikus formák, színes csillogás a legszürkébb téli napot is fel tudja dobni!

Nincs esti mesélés a kuflik nélkül? Most kiegészíthetitek a kufli-készletet egy szuper kufli-kockával!

A kedvenc szereplőitek megelevenednek az általatok kiszínezett kockákon: az egyiken a kuflik felső, a másikon az alsó részeiket láthatjátok, és úgy variálhatjátok, ahogyan csak szeretnétek! Ha Titusz, Pofánka, Fityirc, Bélabá’, Zödön, Valér és Hilda mellé még kitalálnátok pár egészen új kuflit, itt a lehetőség, csak a képzelet szab határt a kufliözönnek!

Szuper párosító, kuflialkotó játék, ráadásul hihetetlenül egyszerű elkészíteni.


Szabó T. Anna csodálatos kötete az Adventi készülődés nélkülözhetetlen kelléke. Gyönyörű verseit Rofusz Kinga álomszerű illusztráció teszik még varázslatosabbá.

Ez a csodálatos kötet minket is megihletett, és egy adventi naptárat készítettünk: minden napra egy különleges feladattal készültünk nektek! Készítsd el te is saját adventi naptárad és tarts velünk az ünnepi készülődésben!

Ha mindezzel kész is vagytok, akkor sincs ok az unatkozásra, hiszen a Pagony DIY csatornáján még számtalan izgalmas ötletet találtok!

Kattints és iratkozz fel!

Jó barkácsolást!