Így születik megasztár!

Hogyan szeretik meg az olvasást a kiskamaszok?

Mert mitől lesz igazi sztár valaki? Hát naná, hogy attól, hogy a sulis darabban főszerepet játszik, sőt, hős szerelmest, aminek ürügyén még az osztály (a világ) legszebb lányát is megcsókolhatja. Fin Spencer ezt pontosan tudja, ezért mindent megtesz, hogy megmutathassa a világnak a tehetségét. Csak egy kis bibi csúszik a képbe. Cliff Shrapnel, az új fiú kapja szerepet. Fin csak egy dolgot tehet: muszáj bevetnie a varázsnaplóját!

Nevess és szeress úgy, mit Fin Spencer, az irónia leghívebb követe!

ciaran.jpgCiaran Murtagh író és színész. Londonban él, és teljesen őszintén, mondhatni zsigerből hozza a gyerekhumort, amivel egyből első könyve, a Dinógatyó (2009) után berobbant a könyvpiacra, és a gyerekek szívébe... Szuper gyereksorozatokat is jegyez, legutóbb a Gumball csodálatos világa, a Mr. Bean, Shaun, a bárány és a Trükkös Tom készítésében vett részt. 

Ha szeretsz dőlni a nevetéstől, miközben nem szeretsz engedni jó sztoriból, érdekes szereplőkből sem, akkor itt az ideje, hogy elolvasd Fin Spencer történeteit! A sorozatelső kötete az év elején jött ki magyarul, és most szerencsére nem kellett sokáig várni a folytatásra, mert végre megjelent amásodik rész, amiben Fin Megasztár szeretne lenni! Ha lemaradtál volna a kezdetről,ugorj fejest a kiskamaszok világába!

Na igen, hát ki ne akarna ebben a korban óriási sikereket?! Lássuk be, ha egy kicsit is ismerjük ezt a korosztályt, biztosak lehetünk benne, mind erre vágynak! Finnel pedig azzá válhatsz egy picit! Amikor pedig éppen nem jön össze neki, azzal sem olyan nezás azonosulni.

Miért kell mindenképpen megismerned Fint?

finmegasztar.jpg1. Egyszerűen menő, aki ezt nem látja, vak!

2. Ő gitározik a legjobban az osztályban, kár, hogy az új fiú, Cliff is elég okés...

3. Még mindig van egy idegesítő húga, Ellie, aki az előző részhez képest még durvább zenére és tévéműsorokra kapcsolt. El sem tudod képzeni...

4. Az apukája sajnos egy kis súlyfelesleggel küzd, ezért egészséges életmódra vált az egész család. Szeretnéd megtudni, mi várna rád a Szivárvány kuckóban, azaz a Test és Lélek templomában?! Hát Fin apukájával megteheted, de ez csak a kezdet. Az ő apukája minden jó indulat ellenére képes a komikusabbnál komikusabb helyzeteket halmozni!

5. Az anyukája mindig nagyon vicces anya-nyelvet használ, pl.: mosolyogva megszólal: "Micsoda pompás meglepetés!", ami annyit tesz: "Gyűlölöm a meglepetéseket!", vagy "ideje felelősséget vállalnod a dolgaidért", ami azt jelenti "Tanítsd móresre azt a macskát, különben nagyon megjárod!" Szerencsére Fin csodás tolmácsod le, ha anya feltűnik a színen!

6. A regény nyelvezete könnyed, menő, akárcsak a kiskamaszoké, miközben tele van leleménnyel és kreativitással

7. Megjön a kedved, hogy gitározz, színészkedj és bátrabb legyél az osztályban

8. Megtudod, mennyit jelent egy barát, aki képes filccel szemöldököt festeni a mosdóban, miután a kémia kísérleted befuccsolt...

9. Megtudod, mit jelent a féltékenység, és hogy mi az, amit kihozhatsz a helyzetből

10. Fin mindig rávilágít a helyzet élére. Meglátásai téged is ösztönözni fognak, hogy nyitott szemmel járj a világban!

11. Ha Finnel nem szakadsz a nevetéstől, akkor sajnos nincs humorod...

12. A remek karikatúrák bobnak még a szövegen! Ezeket a képeket nem lehet elfelejteni!

13. VÉGRE MEGTUDHATOD, HOGYAN LEHETSZ TÉNYLEG MEGASZTÁR!!!!

ciaran2.jpg

Miért fontos ez a gyerekeknek?1. Mert könnyű olvasni, megvan a sikerélményük, ami motiválja őket. Ebben segít a laza szedés és a vicces képek. Egyszerűen belejönnek az olvasásba

2. Mert valós problémákról szól pontosan a kiskamaszokhoz.

3. Mert szórakoztató. Fontos a tartalmas pihenés. Fin Spencerrel pedig garantált is.

Ha eddig nem tetted, olvass bele a könyvbe!

Érdekelnek a kiskamaszok? Ezeket a könyveket ne hagyd ki! 

Kapcsolódó termékek