Így várjuk a Könyvhetet 1.

Új Pagonyos könyvek a kicsiknek

Ismerd meg legújabb könyveinket!

Könyvek kicsiknek

imagehandler_40.jpegBoribon utazik - Marék Veronikát már a legkisebbek is szeretik, és szerencsére most már lapozó formájában is magukkal vihetik bárhova! Igazi nyárváró kötet, ahol bátran utazhattok ti is Boribonnal és barátaival, megismerhetitek a járműveket!

maszat_a_repulon.jpgMaszat a repülőn

Maszat nagy útra készül. Londonba utazik repülővel, hogy meglátogassa az unokatestvérét,
Kamillát.
Még sosem ült repülőn, és mindent rettentő izgalmasnak talál! A londoni gyerekekről pedig kiderül,
hogy nem beszélnek magyarul – de így is nagyon jól lehet velük játszani! 

elmer_uj_trefaja_borito_1000px.jpgAz Elmer-sorozat

Két újabb résszel bővül a külföldön már hatalmas népszerűségnek örvendő Elmer-sorozatunk! A színes kockás elefánt más. Ő foltos, tarka kockás! Milyen minta! Mennyi szín! Piros, lila, rózsaszín, kék és fekete és sárga, sokféleség vidámsága. De vajon mindig jó érzés különbözőnek lenni?  Már 4 könyvben találkozhatsz itthon is a világ legnépszerűbb elefántjával, megjelenik az Elmer új tréfája című kötet, ahol Elmer unatkozik, és egy remek tréfát eszel ki, amíg a többiek alszanak. Az Elmer és Eldó nagyapó című kötetben pedig Elmer meglátogatja a nagypapáját!

A nagyotmondó kishal Pikó nevű halacska mindennap elkésik az iskolából... Hogy miért? Mert vízi csikón lovagol, ráján lopakodik, vagy éppen beszorul egy kincsesládába, ahonnan aztán egy sellő szabadítja ki. Pikó elvész a korallzátony sztárjai között, mert szürke, kicsi, és csak egyetlen dologban különleges: nagyszerű történeteket talál ki. Hogy a nagyotmondás-e ez vagy valami más, azt tudd meg a rímes-ritmusos szövegből, melyet most is Papp Gábor Zsigmond fordított zseniálisan!a_kuflik_es_a_pofavagoverseny_borito_1000px.jpg

Julia Donaldson és Axel scheffler közösen írt állatos történetei a fantázia erejével varázsolják el a legkisebbeket. Az új kötetben a

Ovisoknak:

A kuflik és a pofavágó verseny3-5-8_perces_mesek_utazashoz_es_kalandozashoz_borito_1000px.jpg

Első ránézésre nem könnyű bekategorizálni a kuflikat: furcsa lények, színesek, bohókásak, kicsik is, nagyok is. De a kuflik minden furcsaságukkal együtt mókás külsejükkel, varázslatos világukkal, zseniális humorukkal magukban hordozzák a szeretnivalóságot. Ha ismered a sorozatot, akkor azért, ha pedig még esetleg nem, akkor meg azért lesz izgalmas a legújabb kötet, ahol egy őszi reggelen Bélabá arra ébred, hogy kiújult a makacs ugródudor-zsibbadása. Nem is csoda ebben az időben, amikor minden csupa lotymánc és szipony! Szegény Bélabá! Itt már csak az elhagyatott rét doktora segíthet... Neked reggelente mikor szoktak felébredni a pofavágóizmaid? És tudod-e, hogy a hajnali pofavágással nagyon kell vigyázni? A kuflik is alaposan átbeszélik, mikor és hogyan vágjanak bele a gyakorlásba. Tarts a kuflikkal, hogy megtudd, ki nyeri a pofavágóversenyt! 

3-5-8 perces mesék - utazáshoz és kalandozáshozimagehandler_41.jpeg

Egy újabb gyűjtemény, amiből választhattok 3 perces mesét, ha későn kerültetek ágyba, 5 perces mesét, ha kicsit több időtök van még, sőt akár 8 perces mesét is, ha hamar sikerült fogat mosni. Akár vízpartra utaztok, akár nagyokat kirándultok az erdôben, ha városnézéssel vagy a játszótéren töltöttétek az egész napot, elalvás előtt válogassatok Marék Veronika, Berg Judit, Dániel András és még 16 nagyszerû kortárs magyar szerzô utazós, kalandozós meséiből!  A népszerű sorozat az unikornisos rész után egy különleges résszel bővült, szeresd és keresd ezt is!

Pitypang és Lili - Pitypang segít - Pásztohy Panka népszerű kutyás sorozata újabb résszel bővült! Ebben a mesében Pitypang különleges kutyusokkal találkozik: a segítőkutyákkal. Lilivel és Pitypanggal együtt pedig mi is megtanulhatjuk, hogyan zajlik a kutyák kiképzése, és honnan tudjuk, ha valakinek segítségre van szüksége a környezetünkben. Ha neked is fontos, hogy segíts másoknak, és másokon, keresd ezt a könyvet is hamarosan a boltokban!

saci_es_samu_borito_1000px.jpg

Saci és Samu - Időtlen nyárEgy igazi családi könyv nem csak a nyári szünetre!  - A könyv szerzője, Paulik Móni, a nagy sikerű Lili és a bátorság című könyvében már megmutatta, milyen érzékenyen tud a gyerekekhez szólni kényes témákban. Ez a könyv a nyárról szól, nyár, amikor mindenre van idő! Konyhában sürgölődő nagypapa, a kerti fáramászásnál unokákat mentő nagymama. Saci és Samu a korántsem megszokott szerepek szerint élő nagyszülőkkel töltik a vakációt egy kis faluban, ahol egymást érik a kalandok és az új élmények: játékvásár, vízicsata, meglepetés szülinap, a templom felfedezése, találkozás új barátokkal és a szerelemmel, és szokatlan témákkal, melyek közös családi beszélgetést indíthatnak el.

a_tunderkeresztanya_borito_1000px.jpg

A tündérkeresztanya

"Az a baaaj..."

Nálatok is sokszor elhangzik nálatok is ez a mondat? Kiss Judit Ágnes költő és meseíró lírai, de mégis humoros meséjében minden fejezet így kezdődik. Mert Kiki nem szeret kirándulni. És hogy anya mindig sokat dolgozik. És hogy a nagyi háza teli van pókokkal. És még annyi minden más is! Még szerencse, hogy Keri, a varázslatos tündérkeresztanya csak pördül, fordul és dalolni kezd, és máris egy csapásra megoldja az összes gondot! Kiss Judit Ágnes mesevilágát Szulyovszky Sarolta különleges illusztrációi teszik teljessé. Ezt olvasd a Babaróka után!

az_orrszarvu_es_a_madarak_1000px.jpg

Az orrszarvú és a madarak

Majoros Nóra legújabb könyvének két meséje Afrika varázslatos tájaira kalauzol. A magányos orrszarvú vándorlása során többek között az is kiderül, mennyit ér a madarak barátsága. Egy magányos orrszarvú vándorol a szavannán. A társai szép lassan elfogytak mellőle, még az is lehet, hogy ő az utolsó. Ezért barátot keres, aki hasonló hozzá. Kalandozásai közben társául szegődik két nyűvágó madár. Vajon együtt sikerül-e igazi barátot találniuk az orrszarvúnak? A sivatag peremén egy hazafelé igyekvő gólya kincsre lel. De miért növekszik a szép kis gyöngy, és kié lehet? A gólya körül egyre több madár tűnik fel, hogy kiderítsék a rejtélyt. A mesékkel és Paulovkin Boglárka illusztrációival tényleg Afrikába utazhatsz!


matricas_laci_es_a_csokitorta_borito_500px.jpg

Matricás Laci és a csokitorta - nagybetűs szint -  Ha ismered a  Most én olvasok!-sorozatot, akkor tudod, hogy egy szisztematikusan felépített, pedagógusi szakértelemmel megtámogatott kortárs, magyar “olvasni tanulok”-sorozatról van szó, ahol a Pagony legkiválóbb szerzői írják a sorozat köteteit, melyek öt nehézségi szinten egyre több és bonyolultabb szöveggel és egyre kevesebb képpel vezetik be az olvasás birodalmába a gyerekeket.  Ha még nem ismered, akkor meg pont jó, hogy most jelent meg ez a rész, mert az eddig már megjelent köteteket szép sorjában új, NAGYBETŰS szint egészíti ki, amelyet a teljesen kezdő olvasók is önállóan olvashatnak. Vadadi Adrienn ismert meséjében Matricás Lacinak édességre fáj a foga… Az egyik ház ablakából sütiillat száll. Vajon sikerül ellopni a finomságot, vagy inába száll a bátorsága?

Miért nem járnak fogorvoshoz a cápák? hogy kerülnek színes csíkok a fogkrémbe? Miért emelik fel a kutyák a lábukat pisiléskor? Mennyi kérdés… Ahogy  a valóságban, úgy a könyvben szereplő gyerekeknek is rengeteg kérdése van az őket körülvevő világgal kapcsolatban. Szerencsére ezekben a mesékben mi is választ kaphatunk világunk egy-egy izgalmas és bonyolult kérdésére. A magyarázatok pedig néha téged is meglepnek! A Pagonyban mostantól könnyen érthető, tudományos alapokon nyugvó magyarázatokat-válaszokat is taláslz olyan kérdésekre, amiket bármikor feltehet egy kíváncsi gyerek.

Kapcsolódó termékek